DALŠÍ POSILOU CHASSON RANDLE

DALŠÍ POSILOU CHASSON RANDLE

ČEZ Basketball Nymburk přivedl po Michaelu Dixonovi druhého amerického guarda. Svou kariéru mezi profesionály začne u Labe letošní absolvent a historicky nejlepší střelec Stanford University Chasson Randle (22).

187 cm vysoký rodák z Illinois má za sebou úspěšnou juniorskou kariéru. Mezi jeho největší úspěchy patří zisk titulu mistra světa U17 s týmem USA na šampionátu v Německu v roce 2010. Na univerzitě byl pak po všechny čtyři roky členem základní pětky a studia zakončil zvolením do Division I NCAA All American First Team 2015. V poslední sezoně zapisoval průměrně 19,6 bodů, 3,3 doskoků, 3 asistence a 1,4 získaných míčů na zápas. Za tři body střílel s úspěšností 36,3%.


„Je vždy trochu risk vzít nováčka rovnou z univerzity, ale každý musí někdy začít. A my chceme v týmu mladé hráče. Na škole prokazoval, že je to velmi kvalitní střelec, schopný hrát kromě rozehrávače i na křídle. Budeme ho tedy využívat na obou pozicích. Zároveň o něm víme, že byl velmi dobrý student. Ostatně je to absolvent prestižní Stanford University,“ uvedl k nové nymburské akvizici kouč českých šampionů Ronen Ginzburg.


Randle je již pátou zahraniční posilou Nymburka pro novou sezonu. Před ním uzavřelo vedení týmu smlouvy s již zmíněným Američanem Michalelem Dixonem a jeho krajanem Julianem Vaughnem. V Nymburce dále podepsali belgický reprezentant Maxime De Zeeuw a Kubánec Howard Sant-Roos.

 
vloženo: 23.07.2015 19:09 / přečteno: 9314x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.