UŽ BRZY TO ZAČNE

UŽ BRZY TO ZAČNE

Tradičně v polovině srpna se sejdou nymburští basketbalisté k přípravě na svou sedmnáctou sezonu v nejvyšší soutěži České republiky a patnáctou v některé z evropských soutěží.

Předsezonní příprava je pro všechny týmy především o nabrání fyzické kondice a zapracování nových hráčů. V nymburském týmu zůstává, kromě Pavla Houšky, osa českých hráčů zachována a k tomu se nabalí několik zahraničních hráčů. Z minulé skvadry „zbyl“ jen Sant-Roos. Nováčkem je Američan Tony Meier, ten přiletí v neděli 14.srpna. Další Američan Ekene Ibekwe bude na začátku přípravy chybět. Jeho nigerijské kořeny mu umožnily na začátku přípravy tančit v rytmu samby na olympijských hrách v Riu.


Kromě kmenových hráčů A-týmu se do přípravy zapojí také dva nadějní nymburští odchovanci, aktuálně hráči družstva juniorů do 19 let Basketbalové akademie, Eda Kotásek a Martin Kolář. Oba dva jmenovaní se ve výčtu úspěchů mohou pochlubit účastní na Mistrovství světa středních škol v basketbalu 3X3 a také účastí na ME kategorie do 18 let.  

 

Hrubá fyzická příprava, dril při procvičování individuální dovedností jednotlivce je občas přerušená přípravnými zápasy. Jsou to momenty, na které se všichni hráči těší. Realizační tým domluvil se soupeři celkem osm přípravných utkání. Soupeři budou tradiční i noví.

 

Jako první soupeř na Nymburk vyrukuje brněnský tým mmcité s čerstvě pětatřicetiletým Michalem Křemenem. Na první pohled lehký soupeř, ale uvědomme si, že Brno už od pondělí 1.srpna tvrdě zařezává pod vedením Zorana Helbicha a v den prvního zápasu 26.8. (17:30) bude mít za sebou už téměř čtyři týdny přípravy, tedy dvakrát více než nekompletní Nymburk. O pět dnů později přivítají Lvi na své palubovce Sovy z Prahy. Zápas  proti USK začne ve čtyři odpoledne. Těmito dvěma zápasy se vyčerpají kluby, se kterými se Nymburk bude měřit i v rámci Kooperativa NBL, všichni ostatní soupeři budou zahraniční.

 

Třetího září vyrazí Lvi kousek za severní hranice do Polska a v Zhořelci poměří síly s Turowem. Klub, poháněný energetickým gigantem PGE, v roce 2014 získal mistrovský titul a o rok později se stal vicemistrem. V minulé sezoně mu umístění na 9.místě zabránilo o medaile bojovat. Pro letošní sezonu pochopitelně chce zpátky minimálně do play-off a dopomoci mu k tomu má nám známý Robert Tomaszek, který s klubem z polsko-německo-českého pomezí podepsal roční smlouvu. O dva dny později přivítáme na nymburské palubovce vyslance slovenského basketbalu. Opět od tří odpoledne sehraje Nymburk duel s BC Prievidza. Úřadující slovenský mistr, který letos ve třetím finále v řadě získal titul, zbrojí na novou sezonu. Do svého týmu získal Američana Jonese, který v dresu VITA Tbilisi odehrál 13 zápasů s průměrem 13 bodů a 4 doskoků. Na soupisce bude mít trenér Miljan Čurovič mimo jiné dva nové třicetileté Srby Dramičanina a Vasojeviče.

 

Sedmého a devátého září čeká na nymburské basketbalisty dvojzápas s dalším předním polským týmem Stelmet Zielona Gora. Tým, který do nejvyšší polské ligy vstoupil v roce 2010 a kterému v posledních čtyřech letech vzal mistrovský titul jen jednou v roce 2014 Turow, by měl na soupisku připsat legendu Waltera Hodge. Ten doplní mimo jiné takové hráče jako Koszarek, Zamojski nebo Hrycaniuk, to vše pod vedením trenéra Filipovského. Domácí zápas je na programu 9.9. ve 20:00.

 

Tradiční soustředění ve Slovinku od 11. do 17.září okoření dva zápasy. Nejprve s čínským Jiangsu Dragons a poté se slovinským mistrem Krka Novo Město. Česká liga pak začne týden po návratu ze soustředění utkáním v Jindřichově Hradci. První domácí zápas je na programu 27.9. s Kolínem. Sobotní zápasy KNBL budou začínat zpravidla v 17:00 hodin. 

 
vloženo: 06.08.2016 01:47 / aktualizováno: 10.08.2016 22:56 / přečteno: 10682x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.