VE ZNAMENÍ OSMIČEK

VE ZNAMENÍ OSMIČEK

Osmého dne osmého měsíce roku dělitelného osmi chybí už jen osm dní do začátku přípravy. Osm bude také přípravných zápasů, kterými se nymburští Lvi budou na své soupeře připravovat. A osm sezon má za sebou nymburský kouč Ronen Ginzburg.

Nymburští basketbalisté opět resfeshovali sestavu. Ze zahraničních hráčů zůstal jen Howard Sant-Roos, z českých naopak odešel jen Pavel Houška.

Poslední hodiny doma v Izraeli tráví Ronen Ginzburg, který v své deváté sezoně v Nymburka hodlá provést své svěřence nejen nástrahami české nejvyšší soutěže Kooperativa NBL, Českým pohárem, ale také pro Nymburk osmou evropskou klubou soutěží FIBA Champions League. (na konci článku můžete najít přehled názvů jednotlivých evropských klubových soutěží, kterých se Nymburk zúčastnil).


Tak jako všechny předchozí roky začne nová sezona přípravným obdobím, jehož hlavní body nastínil trenér Ginzburg takto: „Naší hlavní prioritou pro nastávající období je dát opět dohromady konkurenceschopný tým pro evropskou scénu a vyladit ho, jako se nám to povedlo sezonu minulou. Je to doba pomalého a trpělivého budování. Musíme především vytvořit tu správnou týmovou chemii. Máme před sebou velkou výzvu v podobě Ligy mistrů, která je pro nás nesmírně důležitá. Toužíme v ní uspět a musíme se co nejlépe připravit. To platí i pro domácí Kooperativa NBL, kde nás opět čeká kompletní program.“


Na začátku přípravy se bude muset trenér Ginzburg popasovat s drobnou komplikací. Chybět mu bude jeden z pivotů Ekene Ibekwe, jenž pod pěti kruhy reprezentuje Nigérii. „S neúčastí Ibekweho po část přípravy jsme počítali,“ zůstal klidný nymburský kouč. „Jeho nominace na olympiádu nás nezaskočila, naopak vše nasvědčovalo tomu, že bude v Riu hrát. Pro něj to znamená několik zápasů na nejvyšší mezinárodní úrovni a to má také svá pozitiva. Že se zapojí do přípravy později, nevidíme jako problém,“ dodal Ginzburg.


I když pro správnou přípravu bude mít trenér Lvů dostatek hráčů, zvlášť když se do úvodní fáze zapojí nadějní čeští reprezentanti do 18 let a hráči Basketbalové akademie Nymburk Martin Kolář a Eda Kotásek, kádr třináctinásobných mistrů není kompletní. „Máme v hledáčku ještě několik hráčů na více pozic, ale s jejich podepsáním zatím nespěcháme. Nechceme se ukvapit, chceme vybrat ty správné typy, které nám zapadnou do koncepce a budou mít potenciál u nás zaznamenat podobný progres jako Chasson Randle, Michael Dixon a Howard Sant-Roos,“ vzpomíná na líbivý basketbal, který nymburský tým vloni produkoval. Nymburský klub není CSKA, aby mohl ukázat na hráče, kterého do týmu chce a tomu pak na účet tekly peníze, které takový hráč požaduje. „Ano, peníze hrají samozřejmě svou roli,“ potvrdil jeden z aspektů pro výběr hráčů Nymburka trenér Ronen Ginzburg.




Přehled evropských klubových soutěží, které Nymburk hrál:

  1. FIBA Challege Cup
  2. FIBA Eurocup
  3. FIBA Europe League
  4. ULEB Cup resp. Eurocup
  5. Adriatická liga ABA
  6. VTB Liga
  7. FIBA Europe Cup
  8. FIBA Champions League (od sezony 2016/17)

Ve výčtu chybí Severská liga NEBL, tu však Nymburk nehrál jako samostatný klub, ale ve spolupráci se Spartou Praha pod názvem ECM Prague.

 
vloženo: 08.08.2016 08:08 / přečteno: 9942x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.