Z ITÁLIE PŘICHÁZÍ BRYON ALLEN

Z ITÁLIE PŘICHÁZÍ BRYON ALLEN

Bryon Allen je třetím hráčem, kterého ČEZ Basketball Nymburk dopisuje v letním období na svou soupisku. Stejně jako předchozí dva vlastní americký pas, ale na rozdíl od podkošových Ekene Ibekweho a Tonyho Meiera hraje čtyřiadvacetiletý Allen na pozici menšího křídla či rozehrávače.

190 cm vysoký rodák z Marylandu hrál v americké univerzitní NCAA za George Mason University. Letos nastoupil v letní lize NBA k šesti zápasům za tým Philadelphia 76ers. V minulé sezoně působil v italském Rosetu, kde za tým Serie A2 odehrál jako hráč základní pětky 33 zápasů s průměry 21,8 bodů, 4,7 doskoků, 3,4 asistencí. Trojkovou úspěšnost měl 37,2%.


Svou první profesionální sezonu strávil o rok dříve v Polsku. V Lubinu odehrál v polské nejvyšší TBL 30 zápasů a průměrně zapisoval 19,2 bodů, 3,9 doskoků, 4,3 asistencí a trojky trefoval s úspěšností 33,3%. Poté si ještě odskočil na krátké angažmá do Kuvajtu.


„Je to velmi mladý a talentovaný hráč, který se během dvou let v Polsku a Itálii výrazně zlepšil. Do Nymburka ho přivádíme proto, aby ve svém růstu pokračoval stejně, jako v minulé sezoně Chasson Randle, Michael Dixon a Howard Sant Roos, a zároveň nám pomohl naplnit naše cíle. Je to typický combo guard. Počítáme s ním tedy na pozice 1 a 2,“ uvedl k podpisu nové zámořské posily kouč Nymburka Ronen Ginzburg.

 
vloženo: 12.08.2016 11:17 / přečteno: 11213x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.