PŘICHÁZÍ NOVÝ HRÁČ

PŘICHÁZÍ NOVÝ HRÁČ

Vedení basketbalového klubu ČEZ Basketball Nymburk se rozhodlo řešit dlouhodobou absenci Pavla Pumprly, který už v letošní sezoně do zápasů pravděpodobně nezasáhne a přivedlo do klubu nového hráče na pozici křídla.

 

Nováčkem týmu se stal dvaadvacetiletý 196 centimetrů vysoký Američan Christopher HASS. Chris je absolventem university Bucknell University v Pensylvánii. V NCAA za Bucknellské Bizony dosahoval v uplynulých čtyřech letech solidních výsledků. Kromě prvního roku pravidelně nastupoval v základní pětce a postupem času zvětšoval svůj podíl na skóre týmu. V minulé sezoně 2015/16 doručoval průměrně v zápase 17,2 bodů, k tomu získal 4 doskoky na zápas a necelé dvě asistence.

 

Po ukončení univerzitního studií se Chris vydal do Evropy a zakotvil v týmu německé Bundesligy Phoenix Hagen, kdy byl spoluhráčem bývalého nymburského křídla Adama Hesse. V jedenácti odehraných zápasech nastupoval Chris v průměru na 25 minut. Byl čtvrtým nejužitečnějším hráčem týmu a nejlepší trojkařem se solidním procentem úspěšnosti střelby. S průměrem 11,2 bodů na zápas byl třetím nejlepším střelcem Hagenu. Klub Phoenix Hagen se však před koncem roku dostal do ekonomických problémů, byl nucen snížit rozpočet a s některými hráči se rozloučit.

 

„Rozhodli jsme se posílit tým kvůli dlouhodobému zranění Pavla Pumprly. Každý hráč je individualita, proto nečekejme stoprocentní náhradu za Pavla, jehož těžištěm byla především defenzívní činnost, náš nový hráč je hráčem více do útoku. Chrisovým postem je pozice číslo tři, ale umí dobře alternovat i na pozici dva. Je to chytrý hráč a výborný střelec. Jeho výhodou je, že už alespoň na část sezony nakoukl do evropského basketbalu, kde si nevedl špatně,“ řekl o nové akvizici trenér Ronen Ginzburg. 


Podívejte se na některá videa s hráčem Chrisem Hassem

https://www.youtube.com/watch?v=dc9GK7GyTNc

https://www.youtube.com/watch?v=wSxu9bM-SCg

 
vloženo: 08.12.2016 08:54 / přečteno: 9938x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.