FUTURE STARS PROTI REALU MADRID

FUTURE STARS PROTI REALU MADRID

Tým USK Praha (Future Stars) odehrál v Miláně první zápas turnaje a s věhlasným španělským týmem uhrál solidní výsledek.


USK Praha Future Stars - Real Madrid  62:67   (16:17, 32:35, 48:48´)
21.4.2009, 21.00
Body USK: Balvín 19, Hartman 13, Morávek 12, Šotnar 10, Petrák a Volmut 4
Užitečnost USK: Balvín 21, Morávek 15, Hartman 12, Šotnar 5, Fait a Volmut 2

Ztráty a úspěšnost střelby stálo USK Praha vítězství nad Realem Madrid, který zvítězil v koncovce o pět bodů.

První utkání sehrál tým USK Praha Future Stars na turnaji v italském Miláně. Hned na úvod ho čekal tým s velkým jménem – královský Real Madrid. Základní sestava ve složení Šotnar, Hartman, Petrák, Morávek a Balvín nezačala vůbec špatně a po trojce Michala Šotnara a dalším rychlém koši Jana Hartmana vedla 5:0. Postupně se ale španělský soupeř rozehrával a od začátku utkání hrál aktivní presing, který  dělal USK obrovské problémy. V podstatě v celém průběhu utkání se nemohl dostat pod tlakem ke své hře a za první čtvrtinu nasbíral neuvěřitelných 13 ztrát. Agresivní basketbal z obou stran přinesl skvělou podívanou a vyrovnaný a dramatický souboj až do posledních minut utkání. Také útočný projev soupeře, který v celém průběhu utkání nepoužil prakticky jedinou clonu je něco, co se v českých luzích a hájích příliš nevyskytuje a bylo obrovskou školou pro naše hráče.

Po prvních dvaceti minutách hry vedl Madrid o tři body a ihned na začátku poločasu druhého se dostal španělský soupeř do výraznějšího vedení a vytvořil si již desetibodový náskok. Náš tým se ale nevzdával a dokázal do konce třetí desetiminutovky nepříznivý stav srovnat. Po nekompromisním zakončení Ondřeje Balvína a „alley oopu“ Jaroslava Morávka si španělský trenér musel žádat oddechový čas za stavu 44:44. I další průběh utkání byl zcela vyrovnaný, USK převyšoval svého soupeře ve vzdušných soubojích a na doskoku, naproti tomu o těžce vybojované míče často přicházel zcela zbytečnými ztrátami. Pět minut před koncem utkání si vytvořil tříbodové vedení, které však i přes několik příležitostí nedokázal navýšit, naopak poté přišli další dva ztracené míče a Madrid se nadechl k závěrečnému náporu.

Minutu před koncem prohrával USK pěti bodovým rozdílem a Španělé měli míč. Michal Šotnar ale dokázal přinutit španělského rozehrávače ke ztrátě a rychlým zakončením snížil na rozdíl tří bodů. Dvacet vteřin před koncem navíc soupeř neproměnil svoji střelu a USK šel do útoku. Rychlý dvoubodový koš či pokus o vyrovnání za tři body bylo to, co tým USK potřeboval. Zakončení posledního útoku však symbolizovalo celé utkání. Ztráta míče a lehké dva body znamenaly konec nadějí na vítězství v tomto utkání.
Za předvedený výkon se určitě USK nemusí stydět. Předvedl agresivní basketbal a v celém utkání sahal po vítězství, avšak celkových 34 ztrát je příliš a pouze vypovídá, v jakém tempu se celé utkání hrálo. Navíc střelba ze všech pozic nebylo to, na co se USK mohl v tomto utkání spolehnout. Střelba z tříbodového oblouku 16/1 a z pole 18/5 z velké části byla způsobena velkým tlakem soupeře. Pro úspěšnost střelby z čáry trestného hodu 26/9 ale již žádná omluva není a při takto vyrovnaném utkání může naše hráče velmi mrzet. Ve druhém utkání se hráči USK představí proti tradičnímu chorvatskému centru ze Splitu – KK Spalato

 
vloženo: 22.04.2009 00:00 / přečteno: 14001x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.