PŘICHÁZÍ UNIVERZÁL QUINCY DIGGS

PŘICHÁZÍ UNIVERZÁL QUINCY DIGGS

Kolonie našich hráčů se rozrostla. Na perimetr jsme získali dalšího zahraničního hráče. Na pozici křídla přichází Američan Quincy Diggs (27), který odehrál zatím v Evropě dvě sezony v Rakousku a Německu.


Quincy basketbalově začínal na střední v Kansasu, ale do NCAA vstoupil na universitě v New Orleans. V prvním roce nastřílel s 27 zápasech 3,3 bodů na zápas. Další tři roky pak odehrál na universitě Akron v Ohiu (nedaleko Clevelandu). V každém roce svého působení v NCAA rostl jeho význam v týmu, zvyšoval se počet odehraných minut a počet nastřílených bodů. V poslední sezoně v NCAA na Universitě Akron už na hřišti odehrál v každém zápase téměř 30 minut a dostal se na 12,8 bodů na zápas a 4,6 doskoků.

 

Quincy měl dobré basketbalové zázemí v rodině. Jeho otec Ivan i matka Cathy hráli basketbal na universitě Friedens University ve Wichitě v Kansasu. Otec byl přijat na universitě do síně slávy basketbalu, baseballu i BMX tracku.

 

Bez dvou centimetrů dvoumetrový hráč zahájil svou profesionální kariéru v rakouském Gunners Oberwart a pomohl mu po osmi letech ke zisku druhého domácího titulu. Ve 48 zápasech doručoval průměrně 20 bodů na utkání a k tomu přidal 7,3 doskoků na zápas, 3,2 asistencí a také dva zisky na utkání. Jeho střelecká produkce ho vynesla na druhé místo mezi střelci v rakouské lize a pomohla mu i k zisku nejvyššího individuálního ocenění - MVP rakouské bundesligy. V Rakousku také v roce 2016 vyhrál domácí pohár.

 

V minulé sezoně Quincy hájil barvy německého Eisbaeren Bremerhaven, týmu z nejvyšší soutěže. Také v tomto klubu se stal nejlepším střelcem, když průměrně nastřílel 13,3 bodů na zápas za 28,7 minuty na zápas. V týmu Ledních medvědů byl také druhým nejlepším hráčem na doskoku a v počtu asistencí.

 

„Quincy je univerzálním typem hráče, který může alternovat na pozicích dva, tři a dokáže pomoci týmu i s rozehrávkou. Na solidní úrovni ovládá střelbu, přihrávky i doskoky. Hráče jsme s trenérem sledovali po celý rok, byli jsme se na něj podívat, když hrál v Bambergu. Líbí se nám jeho herní progres ve svých předchozích týmech a na první pohled je do hry hodně „zapálený“. Je mladý a věříme, že dobře zapadne mezi naše mladé hráče a může nabrat další zkušenosti od starších spoluhráčů,“ řekl k novému přírůstku v týmu asistent trenér Oren Amiel.

 
Na highlights Diggse (#13) se můžete podívat zde nebo zde   

 
vloženo: 01.06.2017 14:27 / přečteno: 9597x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.