TISKOVÁ ZPRÁVA

TISKOVÁ ZPRÁVA

Čtrnáctinásobný mistr České republiky ČEZ Basketball Nymburk doplňuje svou soupisku o dva nové hráče Jaromíra Bohačíka a Huntera Mickelsona a zároveň oznamuje, že bude v Polabí pokračovat Eugene Lawrence.

Zanedlouho pětadvacetiletý Jaromír Bohačík o sobě dal nejvíce vědět v nedávno skončené sezoně, kdy se stal třetím nejužitečnějším hráčem Kooperativa NBL, prvním český hráčem. V anketě basketbalových odborníků nakonec obsadil s přehledem první místo. Ve svém minulém týmu USK Praha dosáhl parádních čísel. Nastupoval průměrně na 34 minut, nastřílel 17,1 bodů na zápas, získal na sebe více než 6 faulů a doskočil 6,7 míčů na zápas.

 

Jaromír Bohačík začínal v sezoně 2010/11 v Prostějově, odkud jako elév hostoval pro prvoligového Zlína. Už v této sezoně vyzkoušel i mezinárodní soutěž EuroChallenge. Jaromír i v následujících třech sezonách hájil barvy Prostějova a jeho přínos pro tým se neustále zvyšoval.

 

Sezonu 2014/15 odehrál Bohačík v belgickém Leuvenu a v posledních dvou letech byl lídrem týmu USK Praha. Od sezony 2017/18 bude na dva roky součástí týmu ČEZ Basketball Nymburk. 

 

„Myslím, že nastal ten správný čas, aby Jaromír přišel do Nymburka a aby dostal šanci hrát u nás. Stejně jako ji před lety dostal Vojta Hruban nebo Pavel Pumprla. Silnými stránkami naší nové posily jsou dobrá obrana, hra s míčem a odvaha střílet. Jaromír Bohačík mě zaujal už při své účasti v kempu reprezentačního výběru před rokem,“ řekl o nové posile na pozici křídla trenér Ronen Ginzburg.



Druhý nový hráč míří do podkošového prostoru. Hunter Mickelson může nastupovat na pozici pivota nebo vyššího křídla. Absolvent arkansaské a kansaské university, kde hrál universitní NCAA svou první profesionální kariéru začal ve Svitavách, kde se postupem času velkými kroky zlepšoval. Jeho přínos týmu vyvrcholil ve čtvrtfinále proti Pardubicích, kde byl ve čtyřech zápasech nejlepším střelcem svého týmu. Celkově si Hunter připsal v minulé sezoně 12,9 bodů na zápas, k tomu přidal 7,5 doskoků na utkání a 1,4 bloky na zápas. V doskoku a blocích ho jeho výkony zařadily shodně na třetí místo mezi ligovými hráči.

 

„Hunter ukázal, že má velký potenciál do budoucna, že má velkou šanci se zlepšovat a hrát na vysoké úrovni. Myslím, že nám může přinést podobné výhody jako Howard Sant-Roos, Chasson Randle nebo  Mike Dixon v minulosti,“ hledí do následujících let trenér Ginzurg a přidal i silné stránky hráče: „Je velice dobře atleticky disponovaný, je výborný na doskoku i při blokování střel soupeře  a dokáže být platným hráčem v obraně. Je to přesně ten hráč, který zapadá do našeho systému hry,“ dodal trenér Ginzburg k nové akvizici, se kterou klub podepsal smlouvu na tři roky.



Zatím jediným zahraničním hráčem, který bude pokračovat v následující sezoně je rozehrávač Eugene Lawrence, který se v Nymburce rozehrál k výborným výkonům. Jeho příchod na palubovku vždy znamenal velké množství energie, které na hřiště přinesl. V průběhu minulé sezony strávil na palubovce průměrně dvacet minut, nastřílel 8 bodů při solidní procentní úspěšnosti a s více než pěti finálními přihrávkami na zápas byl pátým nejlepším v počtu asistencí.

 

Geno Lawrence za svou profesionální kariéru nasbíral v Evropě už spoustu zkušeností. V uplynulých osmi letech prošel pěti týmy: Nitra, Prostějov, Nymburk, Ivano-Frankivsk (Ukrajina – tým Goverla) a Bonn. Nejvíce času, posledních dva a půl roku, odkud vloni do Nymburka přišel, strávil v předním německém týmu Telekom Baskets Bonn. Další cenné minuty získával při zápasech evropských pohárů.

 

„Geno by měl být klíčovým rozehrávačem našeho týmu v příštím roce. Jak jsem ho poznal, je to vítězný typ hráče, který má rád klub a klub má rád jeho. Takového hráče je dobré v týmu ponechat. Geno dokáže být nepříjemný v obraně, má hodně zkušeností, dokáže správně vyhodnotit situaci na hřišti. Má všechny vlastnosti, které očekáváme od dobrého rozehrávače. On musí řídit tým a on to dokáže, dokáže být prodlouženou rukou trenéra. Udělal velký pokrok od svého prvního působení v Nymburce před několika lety,“ řekl trenér Ginzburg na adresu Eugena Lawrence.

 
„V Nymburce jsem velice spokojený. Vím, že v tady cizinci tak často nepokračují, proto je pro ně ohromně povzbuzující vědět, že o mě má klub zájem. Myslím, že z minulé sezony máme určitý malý dluh v evropské lize, tak budu rád, pokud se nám povede v probojovat se ještě dál evropském poháru. Budu spokojený, když k tomu svou hrou budu moci přispět,“ vzkazuje z rodného New Yorku Geno Lawrence.   
 
vloženo: 29.05.2017 12:16 / přečteno: 9323x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.