PETR BENDA NA DVA ROKY LVEM

PETR BENDA NA DVA ROKY LVEM

Petr Benda bude i nadále nymburským Lvem. V tomto týdnu podepsal pivot a desetinásobný mistr Česka se čtrnáctinásobným šampiónem ČR dvouletou smlouvu.

„Petr je příkladný lídr týmu. Jeho pracovní morálka je něco, co by se mělo vyučovat na škole. Jeho profesionální přístup je přesně to, čím se náš klub chce prezentovat a my jsme rádi, že můžeme pokračovat společnou cestou dál. Petr je přesně ten člověk, kterého chce mít trenér ve svém týmu a ne v týmu soupeře. Přeji jemu i nám přinejmenším stejný úspěch, jakého jsme dosáhli v předchozích deseti letech vzájemné spolupráce,“ potěšil asistenta trenéra Orena Amiela podpis smlouvy mezi klubem a bývalým reprezentačním pivotem Petrem Bendou.

 

Představovat Petra Bendu by bylo nošením dříví do lesa, proto jen stručně. Jeho basketbalové začátky se váží k rodné Jihlavě, odkud ho do Brna povolal legendární lovec talentů Miroslav „Miki“ Pospíšil a dal mu jako devatenáctiletému především obrovskou důvěru. Už v první sezoně odehrál Petr 14 minut na zápas a v první sezoně mezi elitou nastřílel 131 bodů. Jeho role v Brně rostla a rostla a v sezoně 2006/07, poslední v moravské metropoli, trávil na palubovce více než 35 minut na zápas.

 

V roce 2007 však udělal Petr klíčové rozhodnutí a přestoupil do Nymburka. Jeho minuty i počet bodů sice poklesly, ale to se v týmu s tak velkou konkurencí dalo očekávat. Petr Benda je hráč, který jde do všeho naplno a svou roli v týmu udržel až neuvěřitelně po celých deset let v Nymburce. Počet zápasů, kdy nenastupoval v základní pětce, by se dal počítat na prstech jedné ruky.  V Národní basketbalové lize pomohl Petr Nymburku 3.547 body a 1.709 doskoky.

 
Aktuálně je Petr Benda mužem s nejvyšším počtem mistrovských titulů NBL v činné službě. O jeden víc má šéf nymburské Basketbalové akademie Ladislav Sokolovský, a pokud Nymburk uspěje i v letošní sezoně, budou se dělit s křídelníkem Sokolovským o první místo absolutně. 
 
vloženo: 08.06.2017 12:28 / přečteno: 9751x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.