POSLEDNÍ MÍSTO SOUPISKY ZAPLNĚNO

POSLEDNÍ MÍSTO SOUPISKY ZAPLNĚNO

Vedení úřadujících mistrů ČEZ Basketball Nymburk zaplnilo poslední místo na soupisce. Jak již před nedávnem anoncoval trenér Ronen Ginzburg, přidal Nymburk do sestavy hráče do podkošového prostoru. Novou akvizicí se stal Chorvat Boris Barać.

Pětadvacetiletý, dvě stě pět centimetrů vysoký power forward, rodák z Mostaru v Bosně a Hercegovině přichází do Nymburka z týmu KK Zadar. S basketbalem začínal v týmu Široki Brijeg, kde v roce 2010 poprvé nakoukl do zápasů Adriatické ligy. V prosinci 2014 podepsal smlouvu s KK Zadar. Ve více než šedesáti zápasech adriatické ligy nastupoval zpravidla v základní pětce. V minulé sezoně byl s průměrem 15,6 bodů na zápas sedmým nejproduktivnějším hráčem ligy.  

 

Boris Borać má kromě mezinárodních zkušeností z Adriatické ligy také bohatou minulost v chorvatské mládežnické reprezentaci. Pravidelně se zúčastňoval mistrovství Evropy U16, U18 i U20. Výrazně o sobě dal vědět na Mistrovství světa 2011 v Lotyšsku, kde se průměrem 18,7 bodů na zápas druhým nejlepším střelcem mistrovství. Necelých sedm doskoků na zápas dokreslilo jeho úspěšné vystoupení na tomto světovém šampionátu.

 

Trenéři si Borise vyhlédli především pro jeho universálnost. „Je kombinací hráče, který může hrát jak uvnitř vymezeného území, tak zvenku. Umí dobře vystřelit z perimetru a zároveň hrát zády ke koši. Hledali jsme hráče, který může hrát styl nahoru dolů a který zapadne do našeho systému rychlé hry. Pevně věříme, že jsme takového hráče našli. Má zkušenosti z těžkých soutěží jako je Jadranská liga, ale nechybí mu ani chuť se zlepšovat. Boris chce ukázat, že může být platným členem našeho týmu a dominovat v Champions League. Je hladový a natěšený na to, že bude hrát v Nymburce a my mu přejeme hodně štěstí,“ poznamenal k příchodu nového hráče asistent trenéra Oren Amiel.

 
 
Přehled nymburských hráčů pro sezonu 2017/18
 
Perimetr (pozice 1-2):

Tomáš Vyoral (#44), Eugene Lawrence (#10), Jaromír Bohačík (#17), Kendrick Ray (#0),

 
Křídla (pozice 3-4):

Martin Kříž (#31), Martin Kolář (#7), Quincy Diggs (#11 ), Pavel Pumprla (#6)

 
Podkošoví hráči (pozice 4/5-5):

Hunter Mickelson (#21), Petr Benda (#4), Boris Barac (#24), Martin Peterka (#13)



Foto: KK Zadar / Zvonko Kucelin

 
 
vloženo: 11.08.2017 11:41 / přečteno: 9883x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.