PROTIHRÁČ NEBUDE SPOLUHRÁČ

PROTIHRÁČ NEBUDE SPOLUHRÁČ

Po třinácti dnech a absolvování necelé dvacítky tréninkových jednotek si poprvé hráči vyzkouší hru pět na pět, kdy jako protihráč nebude vlastní spoluhráč. Ve středu totiž odehrají první přípravný zápas.

Soupeřem jim bude tým Jindřichova Hradce, zápas se však bude hrát o čtyřicet kilometrů severně v Pelhřimově. Kromě zápasu čeká na diváky také autogramiáda hráčů. Místní propagace láká na hlavní hvězdu Petra Bendu. „Pelhřimov je kousek od Jihlavy, tak si mě tam asi pamatujou. I když, co si vzpomínám, tak jsme jako Jihlava s Pelhřimovem často nehráli,“ provětral skoro dvacet let staré vzpomínky náš pivot z Vysočiny.

 

S Jindřichovým Hradcem, kde je už dlouhá léta trenérem Karel Forejt, máme za sebou od roku 2012 čtrnáct vítězných zápasů, přičemž se Hradec ještě ani jednou nedostal v rozdílu na méně než 13 bodů. Mohlo by se tak zdát, že je to jednoduchý, možná až příliš snadný soupeř. „Každý první zápas sezony není o tom, proti komu hrajete, ale o tom, aby se tým sehrál, vyzkoušely se různé taktiky, signály a podobně,“ nepodceňuje prvního soupeře asistent Oren Amiel, který po dobu nepřítomnosti hlavního kouče je trenérem týmu.

 

Půjde tedy vůbec o výsledek? „Není to o tom, jestli je konečný výsledek důležitý nebo ne. Je to o mentalitě a to vítězné mentalitě. Sice je to jen přátelský zápas, ale v hale bude výsledková tabule a tudíž každý chce mít více bodů, než ten druhý. A my nejsme výjimkou,“ poznamenal Oren Amiel.

 

Další „komplikací“ je, že počet hráčů stálého kádru se aktuálně zastavil na čísle osm. Chybí čeští reprezentanti Bohačík, Kříž a Peterka a volno má i Tomáš Vyoral. Na soupisku k utkání však trenér zapíše tucet hráčů. Od začátku přípravy totiž s A-týmem trénují mladíci z Basketbalové akademie Martin Holoubek, Rosťa Jirák, Miloslav Kulich, Dominik Plešingr a Filip Novotný. Kromě posledně jmenovaného, který je na Mistrovství Evropy U18 v basketbalu 3x3, ostatní pojedou do Pelhřimova a doplní tak hráče do dvanáctky.

 

Pro kluky bude určitě zážitkem už jen sedět na lavičce A-týmu při utkání, ale pochopitelně, kdo by nechtěl nějakou minutu na hřišti. „Kolik minut dostanou se uvidí až v průběhu zápasu. Předně potřebujeme vidět našich osm hráčů z A-týmu, jak hrají spolu,“ naznačil asi očekávané priority trenér Amiel ale zároveň nevyloučil, že junioři svou šanci dostanou.

 
 
vloženo: 29.08.2017 18:49 / přečteno: 8466x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.