TISKOVÁ ZPRÁVA

TISKOVÁ ZPRÁVA

Odchod hlavního trenéra týmu ČEZ Basketball Nymburk k reprezentačnímu výběru České republiky na plný úvazek vyvolal na postu trenéra posun. Z asistenta Orena Amiela se stal hlavní trenér a při náročnosti soutěží, které Nymburk hraje, nemohlo místo asistenta zůstat neobsazené.

Na uvolněný post klub angažoval za pár měsíců čtyřicetiletého Aleksandra Sekuliće, slovinského basketbalové trenéra z Lublaně, jehož poslední štací bylo asistent trenéra aktuálních mistrů Evropy ze Slovinka.

 

Sekulić je už zkušený kouč, který se trenérské práci věnuje od roku 1996. V týmu Geoplin Slovan Ljubljana byl v osmnácti letech trenérem U14 a asistentem U18. Ve stejném klubu se stal v roce 2004 asistentem u mužského áčka a o dva roky později už vedl stejné družstvo jako hlavní trenér. V první sezoně dotáhl své hráče až do semifinále slovinské ligy. V roce 2010 si ho vybral  Aleksander Džikić jako asistenta v klubu Krka Novo Město. Ve dvou sezonách 2011-2013 pak byl hlavním trenérem tohoto známého slovinského klubu, se kterým získal v roce 2012 mistrovský titul a v Eurocupu se probojoval do fáze TOP 16. V sezoně 2015/16 byl hlavním trenérem mládežnických složek týmu Union Olimpija Ljubljana a v minulé sezoně vedl družstvo Sixt Primorska, se kterým skončil na 7.místě slovinské ligy.   

 

Zkušenosti přidávala Sekulićovi také práce u reprezentačních výběrů Slovinska, ať už juniorských či dospělých, se kterými začínal už v roce 2006. V roce 2015 byl hlavním trenérem výběru U18, o rok později u kategorie U20 a současně u týmu dospělých jako asistent trenéra.

 

„Výběr asistenta necháváme vždy na hlavním trenérovi. V této situaci to nebyla lehká práce, protože nebylo snadné najít trenéra, který by se mohl uvolnit. V případě Sekuliče je to , podle mě, správná volba, protože působil u úspěšného slovinského reprezentačního výběru, který vyznává styl podobný tomu našemu,“ řekl k angažování nového asistenta trenéra generální manažer Rudolf Šimeček. 

 
vloženo: 19.10.2017 18:53 / přečteno: 8430x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.