SPLNILI JSME OBA CÍLE

SPLNILI JSME OBA CÍLE

říká trenérka jednoho z nejúspěšnějších družstev nymburského klubu. Mladí muži U20 v premiérové sezoně dokázali obsadit 2.místo v republice a to je velice dobrý úspěch. Je však završením úspěšné pouti týmu trenérky Hubálkové celou třináctiletou historií. 

Mladí muži kategorie U20 hráli v končící sezoně celostátní ligu ve skupině B, kam byly zařazeny kromě týmů z Moravy (především Ostravska) ještě Humpolec, Nová Paka a Chrudim. „Cíle pro tuto sezonu jsme měli dva. Prvním byl postup do finálové skupiny a druhým bylo zařazení všech hráčů do rotace bez ohledu na jejich výkonnost. Oboje se nám podařilo,“ řekla po skončení sezony trenérka Eva Hubálková. V základní skupině, kde bylo osm týmů se na prvních třech místech umístily shodně týmy se 3 porážkami a 11 vítězstvími. O pořadí rozhodovala tabulka vzájemných zápasů Nymburka, Karviné a Hladnova. Z těchto týmů jsme měli nejlepší výsledky my, a proto nám po zásluze patřilo první místo.

První čtyři týmy z každé základní skupiny pak postoupily do finálové skupiny, ve které se měly dohrát všechny zápasy s týmy druhé skupiny, v našem případě skupiny A. Bohužel finálová skupina byla narušena odhlášením dvou týmů skupiny A a tím byla naše šance na konečné první místo ohrožena. Díky prohře se Sokolem Žižkov jsme získali o jedno vítězství méně než konečný lídr Sokol Karviná. “Umístění na 2.místě považuji za úspěch. V soutěži U 20 jsme hráli proti některým týmům, které hrály mužskou kategorii. Tato utkání patřila vždy k těm kvalitním,“ doplnila trenérka.

Naše družstvo beze zbytku splnilo rčení „Můj dům, můj hrad“ a ve všech domácích zápasech nepoznalo hořkost porážky. Celkové skóre domácích zápasů bylo 712:449. V základní skupině Nymburk nastřílel 1336 bodů, což byl nejproduktivnější útok ve skupině B a s 1009 obdrženými body byl Nymburk třetím týmem skupiny B. V individuálních statistikách se někteří naši hráči umístili v první desítce. V počtu nastřílených bodů byl Petr Valc čtvrtý a Jan Hubálek sedmý. Druhý nejlepší trojkař ligy byl Jan Hubálek, který také vyhrál statistiku střelby trestných hodů (93%). V této kategorii byl se 77% desátý Petr Valc.

Je vidět, že nymburský basketbal dokáže připravit hráče na solidní republikové úrovni. Věřme, že se s nimi za nedlouho potkáme v projektu FUTURE STARS, který si klade za cíl připravit hráče pro Mattoni NBL a později možná také zpátky v a-týmu mužů našeho klubu. 


Zleva nahoře: Milbach Martin, Šup Michal, Bělohoubek Marek, Valc Petr, Haffner Marek, Burian Josef, Holík Tomáš

Zleva dole: Procházka Radek, Pavlíček Jan, Tůma Daniel, Hubálek Jan, Koucký Aleš, Jelínek Jan, Novotný Vojtěch    


Větší fotografie zde

 
vloženo: 05.05.2009 00:00 / přečteno: 15753x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.