KRÁTKODOBÁ VÝPOMOC

KRÁTKODOBÁ VÝPOMOC

Včera na večerním tréninku se poprvé objevili dva slovinští hráči Jaka Brodnik a Mirza Sarajlija, kteří mají notně oslabenému týmu, díky účasti šesti hráčů na reprezentačním kempu, pomoci v přípravě.

„Protože polovina týmu chybí, naše příprava není ideální. Cítili jsme, že potřebujeme nějakou pomoc. Saša (Sekulič – asistent trenéra) přišel s nápadem pozvat dva slovinské hráče, kteří s ním trénovali v B-týmu slovinské reprezentace, a proto je dobře zná,“ poznamenal k náhlému rozhodnutí povolat další dva hráče k týmu trenér Oren Amiel.


Jaka a Mirza jsou aktuálně bez angažmá a doma ve Slovinsku trénovali individuálně. Nejsou to však žádní zelenáči. 


Mirza Sarajlija

Starší sedmadvacetiletý 187 cm vysoký point guard Mirza Sarajlija prošel několika týmy slovinské ligy jako Olimpija Ljubljana nebo Krka Novo Mesto a má zkušenosti i s Adriatickou ligou. Působil také v zahraničí. Kromě lig na Balkánskáně vyzkoušel i angažmá v Gruzii. V Černé Hoře byl v sezoně 2015-16 čtvrtým nejproduktivnějším hráčem s průměrem 16 bodů na zápas. V poslední sezoně oblékal dres chorvatského Jazine-Arbanasi Zadar, kde dosahoval solidních výsledků – 15,4 bodů na zápas a se šesti asistencemi na zápas byl dokonce nejlepší v celé soutěži Premijer Liga.


Jaka Brodnik

O 16 centimetrů vyšší a necelý rok mladší Jaka Brodnik, který hraje na pozici křídla, má zkušenosti také především ze slovinské ligy. Nastupoval za Zlatorog Laško i Olimpiji Ljubljana a vyzkoušel si také švédskou ligu za Norrkoping Dolphins. V posledních dvou sezonách startoval za Tajfun Šentjur a v minulé sezoně za Helios Suns Domžale, se kterým odehrál tři zápasy v Alpe Adria Cupu. V roce 2015 si v jednom zápase vyzkoušel také Letní ligu v Las Vegas. Ve své sbírce má bronzovou medaili ze ME dvacetiletých z roku 2012.


Oba dva hráči budou v týmu až do poloviny září, kdy se vrátí naši reprezentanti. Trenérský tým ani vedení klubu s nimi nepočítá, že by měli v letošní sezoně doplnit kádr Nymburka nastálo. Přesto je uvidíme ve všech pěti přípravných zápasech proti USK (už ve čtvrtek 30.8.), Děčínu, Zielone Góře, Královským Sokolům a Jeně.    

 
vloženo: 29.08.2018 08:56 / přečteno: 7241x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.