NYMBURK x KEŇA

NYMBURK x KEŇA

O nymburském lvu vědí v Keni. Jakým způsobem se do této africké země dostal vysvětluje v dopise paní učitelka Kovaříková v dopise, který následuje. 

Ve školním roce 2007/ 2008 se děti ze ZŠ a MŠ Komenského v Nymburce zapojily do  projektu „Adopce na dálku.“ Projekt realizuje „Humanistické centrum Narovinu“ se sídlem v Praze ( www.adopceafrika.cz ). Jeho cílem je zajistit vzdělání dětem z chudých a málo rozvinutých oblastí světa a poskytnout jim naději na lepší život.

V květnu 2008  na zasedání školního parlamentu vybrali zástupci jednotlivých tříd osmiletého chlapce jménem Calvince Almus Otieno z Keni, jemuž zemřeli oba rodiče. V současné době žije s babičkou ve městě Kisumu. Aby mohl Calvince začít chodit do školy od září, bylo nutné zaplatit školné. Pro dítě v Keni činí roční podpora 7 200,- Kč. Část daru (maximálně 25% ) je použito na zajištění tohoto projektu. Minimálně 75% dostává chlapec přímo v podobě školného, školních pomůcek a uniformy.

Žáci vyhlásili v měsíci červnu dobrovolnou sbírku. Celkem bylo vybráno 18 594,- Kč. Tato částka se zvýšila po Dni otevřených dveří na naší škole. Poté jsme částkou 2 500,- Kč přispěli na nákup extra vánočního dárku – kola. V březnu r.2009 jsme poslali Calvincovi 1 500,- Kč na zdravotní pojištění, které bude krýt náklady spojené s hospitalizací, preventivní lékařské prohlídky probíhají formou lékařského kempu.

O tom, jak si Calvince vede ve škole, nás informuje jeho třídní učitel.Veškeré dopisování probíhá v angličtině, tudíž žáci z nejvyšších ročníků překládají dopisy a píší i odpovědi. Stranou nezůstávají ani děti I.stupně, píší dopisy a posílají malé dárečky. Balíčky můžeme posílat pouze třikrát do roka. Do posledního balíčku jsme mu přibalili dárek od Vás – tričko s logem vašeho basketbalového týmu. Netrpělivě jsme očekávali zprávy, zda dárek Calvince obdrží. Koncem září jsme se dočkali. V dopise byly fotografie a na jedné z nich náš kamarád jako fanoušek nymburského basketbalového týmu.

Touto cestou bychom Vám chtěli poděkovat za dárek, který určitě udělal radost jednomu, nám již známému chlapci z daleké Keni.


Obrázek   Obrázek



 
vloženo: 21.10.2009 15:22 / přečteno: 12518x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.