PŘÍPRAVA KLEPE NA DVEŘE

PŘÍPRAVA KLEPE NA DVEŘE

Půlka srpna nám již klepe na dveře a to je pro nymburské fanoušky vždy znamení toho, že se jejich oblíbenci začnou věnovat přípravě na novou sezónu. Nebude tomu jinak ani v letošním roce a v příštím týdnu vše začne "naostro".

Kromě "českých nymburských", kteří se již postupně začali v Nymburce objevovat (Michal Křemen s Radkem Nečasem začali trápit svá těla dobrovolně ve Sportcentru již tento týden), přijedou první posily v neděli 15.srpna. Během dne se v Nymburce objeví Weyinmi Efejuku, Chester Simmons a Adam Koch. V pondělí přiletí Mike Lenzly těsně následován trenéry Neno Ginzburgem a Orenem Amielem. V pondělí také podstoupí všichni cizinci lékařské vyšetření.
Příprava týmu začne v úterý 17.8. odpoledne a zahájení se zúčastní všichni zahraniční a domácí hráči včetně mladíků Vyorala a Kříže. Jedinou výjimkou budou čeští reprezentanti, tedy Petr Benda, Pavlové Slezák  a Pumprla a Aleš Chán, kteří budou k dispozici po ukončení programu národního týmu a k nymburské přípravě se připojí v pondělí 23.srpna.
Úvodní fáze přípravy bude věnována fyzické přípravě kombinované s basketbalovými dovednostmi. Vzhledem k probíhající rekonstrukci nymburské haly bude část tréninků uskutečněna v hale ZŠ Komenského a také na kempu v Opavě (v období 24. - 28.8.). Vzhledem k výborným zkušenostem z let minulých proběhne hlavní kemp ve Slovinsku, ve městě Rogaška Slatina (zajímavostí je, že pohár pro vítěze Adriatické ligy se vyrábí právě v tomto městě - asi proto sem jezdí pravidelně na přípravu Partizan Bělehrad). Ve Slovinsku bude tým od 7.9. do 13.9. a v tomto období sehraje 3 přípravná utkání. Těmto "přátelákům budou předcházet dva zápasy v Čechách - 31.8. proti Pardubicím (od 18:00 na Dukle) a 6.9. doma proti Frankfurtu (toto utkání proběhne za zavřenými dveřmi z důvodů rekonstrukce haly). Po návratu z Rogašky nás čeká 16.9. zápas s Turowem (ve Zgorzelci) a v tomto období (tedy mezi 14. - 19.9.) ještě jeden přípravný zápas.
V pondělí 20.9. se tým odebere do Belgie na první zápas kvalifikace o Euroligu (hraný 21.9. v Charleroi), druhý zápas tohoto kola potom doma (resp. v liberecké Tipsport aréně) v pátek 24.9. v 18:00. Další kola jsou v případě postupu následující - druhé kolo 28.9. a 1.10. a třetí kolo 5.10. a 8.10. (nelze prozatím určit, který zápas by se hrál venku a který doma - platí, že výše nasazený soupeř do losu hraje druhé utkání kola na domácí palubovce).
Začátek sezóny a zároveň představení nové nymburské haly fanouškům bude v sobotu 9.10. od 18:00 při zápase prvního kola Adriatické ligy proti Crvene Zvezdě Bělehrad.


 
vloženo: 11.08.2010 09:35 / aktualizováno: 11.08.2010 10:17 / přečteno: 12823x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.