ACH TA PŘEVODOVKA,

ACH TA PŘEVODOVKA,

dalo se vyčíst z očí všech tří amerických hráčů, kteří se dnes během dne postupně „hlásili do služby“ Právě příjezd cizinců je neklamnou známkou startující sezony. A ta letos nebude jednoduchá. Kromě české ligy nás čeká Adriatická liga a kvalifikace o Euroligu, jejímž pokračováním bude buď Euroliga nebo v případě neúspěchu v kvalifikaci Eurocup.

Obrázek
První přistálo letadlo s hráčem, který je nositelem poměrně komplikovaného křestního jména Weyinmi Efejuku. „Já jsem Vejmi,“ osvětlil výslovnost svého jména každému, s kým se potkal. Cestou z letiště se opravdu tmavý a stále se usmívající Američan s ostře bílými zuby zajímal o dění v Česku. Nezajímal se pivo nebo jídlo, ale zajímala ho Praha, jestli je tak hezká, jak se říká, kolik tady žije obyvatel, jak silná je česká měna, porovnával ceny v Lotyšsku a Čechách, zajímaly ho podrobnosti o Adriatické lize, proč se Jugoslávie rozdělila a podobně. Při rozhovoru se jednou spletl a řekl Czechoslovakia místo Czech a hned se omlouval, že o rozdělení ví, že se jen spletl. Zdálo se tedy, že nějaké informace o naší zemi má. A také prozradil zdroj svých informací. Dwight Burke, hráč Ostravy, byl jeho spolužák a stejnou školu jako Weyinmi navštěvoval rozehrávač Prostějova Lawrence. „S oběma hráči jsem si telefonoval a ptal jsem se na život v Čechách. Oba říkali, že jsou spokojeni,“ přiznal Efejuku. I když má naše posila, řekněme, exotické jméno, je to Američan. Jeho otec má nigerijské kořeny a matka je z Jamajky, ale Weyinmi se narodil a celý život žil v Americe. O rodné zemi svého otce ví jen, že je v Africe.

Obrázek

Odpoledne přijely další dvě zahraniční posily z Ameriky běloch Adam Koch a rodák ze Seatlu Tre Simmons. Ti toho během cesty z letiště moc nenamluvili a také v kanceláři klubu vypadali dost unaveně. Na přístupu Simmonse bylo vidět, že si už pár kluby prošel a při podpisování několika dokumentů si je četl poměrně pozorně. Nevzal si však s sebou řidičské oprávnění, ale při jeho obavách z manuální převodovky to vypadá, že si oprávnění bude moci nechat poslat z Ameriky i lodí, protože dříve za volant nesedne. Při krátkém povídání během fotografování se Tre přiznal, že miluje horké podnebí, a tak informace, že v zimě je tu méně než nula, ho trochu zaskočila (i když vzhledem k místu svého narození už musel nějakou zimu s minusovými teplotami zažít). Při odpovědi, že tu v zimě i sněží, mu naskočila husí kůže.




Obrázek

Adam Koch byl o mnoho vyjukanější než Tre. Přeci jen to pro něj byla neamerická premiéra. V nepřímé úměrnosti k jeho zkušenostem v nových klubech bylo množství zavazadel. Ze všech tří nových hráčů si Adam převezl největší náklad a na jedné tašce se dokonce vyjímal černý nápis v oranžovém poli: „HEAVY, assisted lift may be required“. Tato a tři další tašky na kolečkách společně s ním zaplnily bez problémů výtah pro šest osob v domě, ve kterém Adam bude bydlet. Jinak s ubytováním byl spokojený zvlášť poté, co zjistil, že je připojen k internetu. Drobné potíže začaly dvacet minut poté, co jsme Adama zanechali v bytě svému osudu. Zapojil si adaptér ke svému počítači a jeho byt se po chvíli ocitl bez elektřiny. I když Adam projevil snahu a technickou zdatnost, našel jističe a všechny je zkontroloval a nahodil, obnovit život ve svých elektrických zásuvkách se mu nepodařilo. Pomohla teprve kontrola hlavního jističe na chodbě domu. Tak to byl snad poslední problém jeho prvního dne.

Všechny tři Američany budeme sledovat i zítra a budeme se vám snažit přinést další střípky z jejich života v Česku. 


Pár fotografií najdete zde  

 
vloženo: 15.08.2010 23:59 / aktualizováno: 16.08.2010 08:01 / přečteno: 13485x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.