SMUTNÁ ZPRÁVA

SMUTNÁ ZPRÁVA

Žádná zpráva se nikdy nepíše tak špatně jako ta o smrti, zvlášť když jste se znali osobně. Náš bývalý hráč Nemanja Danilovič podlehl minulý týden zranění, které utrpěl v březnu tohoto roku 

Nemanja měl na začátku března v noci při cestě ze zápasu srbské ligy Kruševac - Novi Sad těžkou nehodu. Mikrobus,  který vezl hostující hráče domů, naboural do kamiónu jedoucího ve stejném směru. Zraněna byla celá posádka mikrobusu, ve vážném ohrožení života byl i jejich trenér Nemanja Danilovič, kterého si všichni nymburští fanoušci jistě dobře pamatují jako hráče v našich barvách ze sezóny 2001/2002. Od osudného březnového dne byl Nemanja  v kómatu, ze kterého se už neprobral. Jeho srdce boj o život vzdalo v minulém týdnu.
  
Nemanja Danilovič přišel do Nymburka 25.11.2001 v době reprezentační přestávky na post rozehrávače a s týmem získal bronzovou medaili. Ve 27 zápasech odehrál v průměru téměř 25 minut, konto soupeřů zatížil 266 body, tedy téměř 10 bodů na zápas. Za svého působení v Nymburce to byl opravdu týmový hráč, v průměru si připsal čtyři asistence na zápas. Ve dvou zápasech si připsal dokonce 10 asistencí, přičemž v jednom dal 9 bodů a ve druhém si za 10 bodů a 10 asistencí připsal double-double. 
Než Neša přišel do Nymburka měl za sebou poměrně bohatou kariéru: KK Kolubara, KK Kikinda, KK BFC Beocin, KK Vojvodina Novi Sad, AZS Lubelski Lublin (Polsko), Kervnos Keo Nicosia (Kypr), LKS Spojnia Komfort Stargrad (Polsko), Nymburk

Na konci sezony v roce 2002 jsme se Neši zeptali na několik otázek a tady si můžete přečíst po osmi letech tento rozhovor: 

Jsi spokojený s umístěním?
Určitě je to výborný výsledek. I když v koutku duše jsem myslel, že si zahrajeme finále. Nestalo se. Klobouk dolů před výkonem Opavy. Zkušenosti z play-off se určitě zúročí v další sezoně.
Na co jsi se nejvíc těšil během soutěže?
Na to že uvidím svoji rodinu – manželku a čtyřměsíčního synka Nikolu. Zatím jsem Nikolu viděl necelý týden. Je to pro mě těžké, doma se odehrávají takové důležité věci a já jsem tady stovky kilometrů daleko. Taky se budu věnovat regeneraci a rehabilitaci té zraněné nohy.
Jaká je česká liga?
Česká liga je úzká. Je tu jen 5-6 kvalitních družstev s obrovským náskokem před druhou šestkou. Viděl jsem spoustu perspektivních mladých hráčů, kteří mají šanci udělat dobrou kariéru. Škoda jen, že čeští trenéři se jim tolik nevěnují v individuální formě přípravy. Myslím, že tu chybí komplexní pojetí hry hráčem – někteří jsou dobří ve střelbě, jiní v obraně, další na rozehrávce. Dnešní moderní basket však vyžaduje, aby hráč měl kompletní "hráčskou výbavu". Českému basketbalu chybí marketing a možná trochu i zájem fanoušků a médií.
Líbilo se Ti v Nymburce?
Ano líbilo, je to takové malé město ideální pro rodinný život. Basketbalové zázemí je tady jedno z nejlepších, které jsem v posledních letech poznal. Je tu moderní hala, šatny, bezvadní diváci.

Nemanja Danilovič přebírá medaili za 3.místo
 
vloženo: 14.10.2010 02:10 / přečteno: 12830x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.