ROK 2011 - OSTATNÍ TÝMY

ROK 2011 - OSTATNÍ TÝMY

Zrekapitulovali jsme, jak se daří dalším týmům mimo BCM. 

MUŽI B – II.LIGA

Po nepříliš vyvedené minulé sezoně, kdy se tým zachránil na poslední chvíli, když ho na 7.místě od sestupu dělil jediný bod. Do této sezony přišel k týmu jako trenér Pavel Beneš a svou náročnou rukou začal vládnout a dokázal tým povznést do čela ligové tabulky. Družstvo prohrálo jen tři zápasy celkem o 16 bodů. „S tímto týmem jsme ušli zatím velkou část cesty za cílem, který jsme si před sezonou stanovili. Myslím si, že se nám zúročují zářijové a říjnové atletické a střelecké nedělní tréninky, které jsme absolvovali v plném počtu. Kluci si vzali za své poprat se o postup do 1. ligy a podle toho také na každém tréninku pracují. Jsem šťastný, že jsme překonali počáteční nedobrý stav družstva a že máme opět svého týmového ducha, který je pro nás velmi důležitý,“ zhodnotil sezonu Pavel Beneš.

 
STARŠÍ MINIŽÁCI U13 – KRAJSKÝ PŘEBOR

Tým, který hraje společně s mladším B-týmem, je aktuálně v tabulce na 4.místě, když se družstvo potýkalo s malým počtem hráčů ke hře. „V průběhu sezony jsme byli oslabeni odchodem dvou hráčů a v pozdější době také zraněním dvou hráčů a nějaké nemoci. Složení družstva bohužel odpovídaly i výkony. Doufám, že ve druhé polovině sezony se naše hra a výsledky zlepší. V průběhu sezony se individuální dovednosti hráčů zlepšují, hodně košů padá po akci „hoď a běž“ a spokojený jsem byl také s průniky do koše se zakončením donáškou,“ vyjmenoval pozitiva trenér Josef Rylich.

 
ŽENY – KRAJSKÝ PŘEBOR

V krajském přeboru startují dvě družstva. A-tým složený ze zkušených hráček se zpočátku trochu trápil, ale aktuálně se probojoval na první místo se dvěma porážkami. „Příčinou obou porážek byl úzký kádr, holky už byly ve druhém poločase doslova utavené,“ vysvětlil trenér Ladislav Kutík. „Máme problémy s počtem hráček,“ přiznal trenér Kutík. Ženy se totiž rozdělily po dvanácti do dvou týmů, ale bohužel v A-družstvu klesá počet hráček. „Jedna se odstěhovala, jedna nechala aktivní činnosti a jedna hráčka má trenérské povinnosti s družstvem minižáků, kteří hrají každý týden. Bohužel u mladších hráček zatím není stoprocentní spolehlivost,“ zamyslel se nad kádrem trenér a přidal, s jakými úkoly je třeba se poprat ve druhé části přeboru: „Máme problémy se střelbou z delší vzdálenosti a na tom musíme zapracovat.“  Velice úzký kádr. Dvě porážky, protože se holky utavily ve druhém poločase.  

Druhý tým se zatím pohybuje ve spodní části tabulky. „Bilance devíti zápasů, se dvěma výhrami a 8.místo z 10.účastníků po půlce soutěže není nijak k jásání. Tým doplatil na přesun hráček mezi áčkem a béčkem po loňské sezóně, protože uvolnil 2 klasické rozehrávačky a současně celkem 24,4 bodů v průměru na zápas. Nové hráčky tyto hodnoty zatím nenahradily (12,5) a navíc nyní není v družstvu klasická rozehrávačka. Mužstvo má sice dobrou obranu, ale v útoku se trápí. S dosaženým průměrem 45 bodů vstřelených bodů na zápas se vyhrává těžko. Přesto béčko 3 zápasy (Dobřichovice, Brandýs a Poděbrady) prohrálo naprosto zbytečně, při jejich zvládnutí na tom mohlo být podstatně lépe. Trápí nás slabá docházka na tréninky, když zdaleka ne všechny absence mají objektivní důvod. Snad druhá polovina soutěže přinese více radosti,“ doufá trenér Havelka.

 
JUNIORKY U19 – KRAJSKÝ PŘEBOR

Juniorky do 19 let hrají se soupeřkami do 17 let společnou soutěž a v této soutěži zatím děvčata nezaváhala. Z celkového počtu devíti odehraných zápasu si odnesla plný bodový zisk. „Doposud těžíme z přesné zónové obrany, na kterou soupeř těžko hledá zbraň. Tomu odpovídá i celkové nejnižší skóre inkasovaných bodu (335). Úspěchem v této sezóně budeme považovat tedy jen vítězství v krajské soutěži. Společně věříme, že naše práce na palubovce a dřina na trénincích přinese kýžené ovoce a divákovi příjemný zážitek z basketbalu,“ věří trenér Jaroslav Lambert.

 
STARŠÍ MINIŽÁKYNĚ U13 – KRAJSKÝ PŘEBOR

Starší minižákyně zažívají v letošní sezóně svou premiéru v soutěži a hned proti soupeřkám, které mají za sebou spoustu odehraných zápasů. Je jasné, že jsou teprve na počátku sbírání zkušeností. „Děvčata, která dosud znala palubovku pouze z tréninků, se zkušených soupeřek nezalekla. Do zápasů jsou naplno s tím, aby proměnily vše, co se do součastné doby s trenéry naučily. I když zatím nejsou výsledky zápasů pro děvčata příznivé, protože se jim zatím nepodařilo vyhrát, nezlomilo je to a ani nevzalo chuť do dalších zápasů, na které se připravují a pilně trénují,“ zhodnotil trenér Ondra Kruliš. Velkou oporou je jim jejich trenér s asistenty i rodiče. 


Tabulky všech soutěží zde  

 
vloženo: 29.12.2011 23:23 / přečteno: 8661x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.