MUŽI B USILUJÍ O 1.LIGU

MUŽI B USILUJÍ O 1.LIGU

Muži B odehráli i druhé utkání prvního kola play-off proti Žďáru a byli opět úspěšní. O zápase a druhém kole play-off se dočtete v článku. 

V prvním zápase hraném na palubovce ZŠ Komenského v Nymburce dokázali svěřenci Pavla Beneše a Petra Svobody svého soupeře s přehledem přehrát 83:49. Náskok však vzhledem k systému na dva vítězné zápasy nic neřešil, a tak na apríla v sedm ráno vyjeli Nymburáci s nadějí rozhodnout o postupu do druhého kola play-off hned ve druhém zápase.

Možná se ranní vstávání odrazilo na výkonu v první čtvrtině, kdy byla střelba hodně nepřesná. Ovšem ani domácí střeleckou mušku nemohli najít, a proto se rozdíl ve skóre nedostal do žádné neřešitelné výše. Ve druhé čtvrtině se už nymburský válec rozjel a domácí ztráceli půdu pod nohama. Hubálek osmi a Jurjevič šesti body nasadili k trháku a ve skvělé třetí čtvrtině jsme náskok z osmi bodů v poločase navýšili na dvacet bodů po třetí čtvrtině. Poslední čtvrtinu sice domácí vyhráli, ale nic to nezměnilo na skutečnosti, že do druhého kola postupujeme my.

 

Jak se bude hrát druhé kolo play-off.

Z prvního kola play-off, kde se ve třech skupinách utkaly dvě dvojice týmů, postoupí šest družstev. Z nich se pak sestaví dvojice 1-6, 2-5, 3-4, které systémem na tři vítězné zápasy (hraje se 2-2-1) stanoví postupující do 1.ligy. O pořadí dvojic se rozhoduje podle třech kritérií. Prvotní je umístění v základních skupině (A, B nebo C). Při rovnosti pořadí se rozhoduje podle počtu bodů a pokud ani toto kritérium nerozhodne, stanoví se pořadí podle podílu skóre po základní části.

 
Aktuální situace

Do druhého kola postoupil už po dvou zápasech Karlovy Vary (skupina A), Nymburk (skupina B), Podolí (u Brna), VŠB Ostrava (oba skupina C). Karlovy Vary si druhé kolo zajistily výhrou nad vítězem skupiny A BK Teplicemi. Nymburk se prostřílel přes Žďár nad Sázavou. Ve skupině C porazilo Podolí 2:0 Žabovřesky a Ostrava stejným poměrem Šlapanice.  Nerozhodnuté jsou dva duely. Ve skupině A je stav 1:1 mezi Rokycany (ze 2.místa)a Domažlicemi (ze 3.místa). Oba zápasy skončily výrazným vítězstvím domácích (o 21 a o 18), ale v součtu skóre jsou zatím lepší Rokycany o 3 body. V naší skupině B zbývá dohrát zápas Chrudim (z 2.místa) – Jičín (ze 3.místa). Tyto zápasy byly vyrovnanější (o 8 a o 12 bodů) a o čtyři body je lepší Jičín. Rozhodující zápas se však hraje v Chrudimi.

Před druhým kolem je jasná pouze jedna dvojice a to Nymburk – Karlovy Vary. Do druhého kola jsme postoupili z prvního místa stejně jako Podolí ze skupiny C, ale v počtu bodů jsme byli o bod lepší my, a proto jsme do druhého kola nasazeni jako jednička. Naopak Karlovy Vary jsou jediné, které postoupily  ze čtvrtého místa, tedy mají nejhorší bilanci a budou nasazeny jako šesté. Na druhém místě bude Podolí, které skupinu C vyhrálo. Na třetím místě bude VŠB Ostrava, protože ze druhých míst má nejvíce bodů (40).

O pořadí na 4. a 5.místě zatím rozhodnuto není. Vyhrají-li Rokycany a Chrudim, budou čtvrté Rokycany a pátá Chrudim (při rovnosti pořadí i bodů rozhoduje podíl skóre). Pokud vyhrají Domažlice a Chrudim, je pořadí na 4/5.místě Chrudim/Domažlice, pokud vyhrají Rokycany a Jičín, je pořadí na 4/5.místě Rokycany /Jičín a pokud vyhrají Domažlice a Jičín, je pořadí na 4/5.místě Domažlice /Jičín (při rovnosti pořadí rozhoduje více bodů Domažlic).

 
Termíny

První dva zápasy na palubovkách lépe postavených týmů jsou na programu 21./22.dubna, další dva zápasy u horších týmů o víkendu 5./6.května a případné rozhodující páté utkání by se hrálo 12.května. 

 
vloženo: 04.04.2012 10:42 / přečteno: 8624x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.