B4F ODSTARTOVAL

B4F ODSTARTOVAL

V neděli večer se v hale ZŠ Komenského sešli k prvnímu tréninku v rámci projektu Basketball 4 Fun basketbaloví nadšenci, kteří ve většině případů basketbal sledují spíše z hlediště.

Trenér Michal Franěk mohl v sedm večer přivítat desítku těch, kteří se rozhodli strávit následujících devadesát minut ve společnosti sportu, který mají rádi. Kromě sedmi mužů a chlapců našly „odvahu“ i tři dívky.

 

„Odkud jste se o akci dozvěděli?,“ padla první otázka od Michala Fraňka. Za povědomí mohl ponejvíce dnešní fenomén jménem Facebook, ale zdrojem informací byli kolegové v práci nebo informační leták vkládaný do programu pro zápas VTB ligy.

 

Program prvního tréninku si mohli účastníci akce zvolit sami, přesto jim trenér Franěk „vnutil“ krátké basketbalové rozcvičení bez míče i s míčem. Přibližně po čtvrt hodině se hráči rozdělili do dvou týmů. Jedni si oblékli slušivé růžové převlečníky a pak už Eva Hubálková provedla čestný rozskok. Vzhledem k tomu, že jeden z účastníků přišel o trochu později, musel se zpočátku zapojit do hry i Michal Franěk.

 

Zápas se hrál podle zjednodušených pravidel, kde chyběl časový limit pro útok a benevolentně se posuzovalo i porušení pravidla o krocích. Rozhodčí ani nebyl třeba, protože všichni se poctivě hlásili k tečím míče směřujícího do zámezí a nikdo se nepouštěl do žádných faulů. Každý „zápas“ se hrál na dosažení deseti bodů, nikoliv na čas. Za zhruba 60 minut času se stihlo pět „utkání“ a žádný z nich neskončil výrazným vítězství jednoho nebo druhého týmu. Ve třech případech to bylo 10:8.

 
Střelba B4F

Kromě zápasů si účastníci akce odbyli první písmeno basketbalové abecedy – střelbu. Trenér Franěk vysvětlil, jak držet míč, jak vystřelit, aby míč dostal zpětnou rotaci a každý si pak mohl na jeden z košů vyzkoušet stylovou střelbu. V další mezizápasové přestávce došlo na soutěž ve střelbě trestných hodů nebo na „vyřazováka“.

 

Když v půl deváté trénink skupiny Basketball 4 Fun končil, byli všichni udýchaní, zpocení, ale spokojení. „Bylo to perfektní“ nebo „Jasně, že příště přijdu zase“ byly nečastější hlášky při odchodu účastníků domů. „Myslím, že všem, kteří dnes přišli, se akce líbila. Věřím, že při dalších trénincích, které budou pravidelně každou neděli, se sejde stále více lidí,“ dodal trenér Michal Franěk.

 
Fotografie najdete ve fotogalerii  
 
vloženo: 10.11.2014 23:54 / přečteno: 11607x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.