U16 REKAPITULOVALI

U16 REKAPITULOVALI

Náš klub měl v soutěžích dva týmy kadetů do 16 let. A-tým hrál ligu a B-tým krajský přebor. Atýmu se pocvedlo postoupit ze základní skupiny do finálové, B-tým nakonec obsadil sedmé místo v krajském přeboru. 

Po loňském vítězství v krajském přeboru (ještě v kategorii U – 14) se v kvalifikaci probojovali do ligy kadetů a tak jako pravidelně, byli zařazeni do moravské skupiny. V desetičlenné skupině bylo 6 družstev z Moravy – JBC Brno B, Slavia Kroměříž, Den Braven Krnov, BK Nový Jičín a dvě ostravská družstva Gymnázium Hladnov a Start Havířov. Čechy zastupovali dvě východočeská družstva – BVK Holice v Čechách a Sokol Hradec Králové 2, středočeská byla BC Kolín a naše družstvo. Přesto, že jsme byli družstvem prvním rokem v této kategorii, vytkl si trenér Petr Svoboda nelehký cíl – po základní skupině postoupit do finále, kam postupovala 4 družstva z obou skupin. Z naší skupiny postoupil Havířov, Nový Jičín, Kolín a Nymburk, z „české“ skupiny pak Kondoři Liberec, BSK České Budějovice, BK Česká Lípa a Sokol Žižkov.

Základní skupinu jsme odehráli dobře Z osmnácti zápasů jsme 13x vyhráli a jen pětkrát prohráli. Stačilo nám to na čtvrté postupové místo, když z postupujícími jsme jen jednou vyhráli a to v Novém Jičíně. Finálová soutěž byla nad naše síly a vyhráli jsme už jen nad Českými Budějovicemi na domácí palubovce. (Zápasy z naší skupiny se ve finále započítávaly již ze skupiny). Ligu vyhrál Start Havířov s jedinou porážkou od Kondorů v Liberci, my jsme skončili osmí. Podíváme-li se do statistiky, na domácím hřišti jsme vyhráli 7x, na hřišti soupeřů také 7x, nastříleli jsme 2098 bodů a dostali 1904 bodů. Z individuelních výkonů (data jsou bohužel jen ze základní skupiny)jsme vybrali vždy tři nejlepší. Nejlepším střelcem byl Dominik Petřivý s 377 body, Michal Vida dal 247 bodů a Petr Holý 194 bodů. Z perimetru nejlépe stříleli Petřivý (44), Holý a Dominik Šebek (14), z čáry trestného hodu byli nejúspěšnější Petřivý 67/47 ( 70 %), Šebek 33/21 (64%) a Vida 101/56 (55%). Celkem jsme stříleli 409 trestných hodů a při čtyřiapadesáti procentní úspěšnosti jsme skórovali 221krát. 

Trenér Svoboda hodnotí vystoupení tohoto družstva: „Postup do finále považuji za úspěch a byla velká škoda, že některá utkání ztratilo družstvo vlastními chybami až v závěru. Těsně prohry (na Žižkově o 2 body, oba zápasy s Kolínem o 4 a 5 bodů, doma s Kondory Liberec o 3 body a v České Lípě o 5 bodů) nás posunuly na osmé místo. Dosáhli jsme 3 stobodová vítězství  a 3x nám soupeř nedal ani 50 bodů. V herním projevu máme ještě dost velké rezervy, na kterých musí družstvo i jednotlivci ještě zapracovat. Je to především práce v obranné fázi, střelba trestných hodů a rychlý protiútok. Jsem rád, že družstvo si udrželo ligovou příslušnost i na příští sezónu a věřím, že získané zkušenosti uplatní.“ 

 
vloženo: 15.05.2009 00:00 / přečteno: 14156x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.