DOMA JAKO VENKU

DOMA JAKO VENKU

I mladší dorostenky byly zařazeny do moravské skupiny, kde kromě „českých“ družstev (Sadská, Pečky, Pliska Pardubice a Nymburk) bylo 8 družstev z Moravy (UP a OSK Olomouc, Žďár n.S., Havířov, Příbor, Kyjov a 2 družstva SBŠ Ostrava). Družstvo, které mělo téměř identické výsledky v domácích i venkovních zápasech, skončilo na osmém místě s deseti vítězstvími a dvanácti porážkami.

Po čtyřech vítězstvích a sedmi porážkách v první polovině soutěže (skončilo deváté) si ve druhé polovině o 2 místa polepšilo a po šesti vítězstvích a pěti porážkách skončilo sedmé. Zajímavé je, že v utkáních doma i venku bylo stejně úspěšné, ale „doma“ to znamenalo 8.místo a „venku“ 6.místo. Ještě větší rozdíl je v úspěšnosti střelby doma a venku. Doma se krčí na předposledním místě s 617 body a na palubovce soupeřů je se 691 bodem na místě sedmém. S čím může být trenér spokojen, je obranná hra. S 1308 body je páté nejlépe bránící družstvo. Jednou se družstvu podařilo dát stovku (v Pečkách 107:46), ale začátkem ledna v Sadské dalo jen 21 bodů. Ze statistických údajů jednotlivkyň vybíráme střelbu, nejvíce bodů dala Eliška Hojsáková (270), Hana Janoušová (220) a Martina Myšková (138). Za tři body se o 49 úspěšných zásahů podělilo 9 hráček. Nejčastěji se trefily Hojsáková a Myšková (14x). Z čáry trestného hodu střílela děvčata 508 krát, dala 267 bodů, což znamená třiapadesáti procentní úspěšnost. Nejlépe mířila Myšková (32/22 = 69%), Kateřina Kraftová (24/15 =  62,5%) a Janoušová (98/61 = 62,2%)

A na závěr slovo trenéra Mirka Růžičky: Cílem pro tuto sezónu bylo udržení se v soutěži a dosažení lepšího umístění než v minulé sezóně, a to se podařilo. Bohužel hned na začátku soutěže se zranilo několik hráček a ze spolupráce, kterou dlouhodobě máme se Sokolem Hradec Králové, se bojů zúčastňovala jen jedna starší žákyně. Během sezóny jsme museli omezit počet tréninků na dva. Děvčata ze studijních důvodů více nestihala. I přesto měla děvčata na lepší umístění. Realita byla však jiná díky přístupu některých hráček k některým utkáním. Kladem bylo, že prakticky hrály všechny hráčky ze soupisky a nebyl rozdíl mezi zápasy na domácí a soupeřově palubovce, spíše se nám dařilo na hřištích soupeřů.       

 
vloženo: 15.05.2009 00:00 / přečteno: 14177x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.