HI-TECH REGENERACE

HI-TECH REGENERACE

Naši basketbalisté odehrají v této sezóně 2011/2012 cca 85 soutěžních utkání na různých místech evropského kontinentu a v případě Krasnojarsku i asijského kontinentu.

Zápasové zatížení tří zápasů za týden je tedy srovnatelné s americkou NBA.

Nabízí se nám otázka, jak naši hráči nabírají síly k dalšímu zápasu za tak krátkou dobu a stihnou to vůbec? Odpověď zní  ANO, a to z úst člověka zodpovědného za zdravotní stav hráčů – fyzioterapeuta Petra Kádnera.

 

Celá Petrova odpověď zní takto: “Při takovém zápasovém zatížení, jaký mají naši hráči, nelze v mnoha případech používat klasické formy regenerace jako jsou masáže, vodoléčba a podobně, protože mezi jednotlivými zápasy je mnohdy jen jeden den, který v horším případě strávíme na cestách, a na tyto formy regenerace tudíž nemáme čas a zároveň nejsou ani vhodné. Samozřejmě s kolegou Jirkou Šmídem využíváme každé vhodné chvilky k masážím  a regeneraci, zejména ihned po domácích zápasech. V ostatních případech přichází na řadu špičkové myostimulátory Compex.“

„Na začátku sezóny jsem se začal zamýšlet nad alternativními způsoby regenerace. O myostimulátoru jsem uvažoval, ale žádný z modelů, o které jsem se zajímal, nebyl určen primárně pro sportovce, většinou šlo o použití pro estetické účely. O Compexu jsem se dozvěděl od své kolegyně, která ho již několik měsíců používá u vrcholových sportovců a je velmi spokojena,“ popisuje náš fyzioterapeut, jak k přístroji přišel.

Petr Kádner neskrývá ani svou spokojenost s přístrojem: „Již při prvním setkání s přístrojem mi bylo jasné, že myostimulátor Compex je přesně ten produkt, který by nám mohl pomoci v době drsného zápasového rytmu. Programové vybavení pro regeneraci, trénink a léčbu, kompaktní rozměry a dlouhá výdrž baterie jsou vlastnosti, které přístroj předurčují k použití nejen u vrcholových sportovců. Jedinečný je také  mi-Senzor, který před začátkem programu sval otestuje a stimulaci po té přizpůsobí danému stavu,“ přidal Petr další výhody Compexu.

„V současnosti používám Compex pro regeneraci po utkáních či tréninku. S úspěchem přístroje zapínám při cestě autobusem nebo v letadle, např. při letu z Moskvy do Prahy stihnu se dvěma přístroji vystřídat až osm hráčů. Compex upotřebím také jako elektroléčebný přístroj k ovlivňování bolestivých stavů pomocí TENS proudů, jež jsou v rehabilitaci jedny z nejpoužívanějších. Tréninkové programy aplikuji hlavně u hráčů s poúrazovými stavy při návratu do plné zátěže nebo při svalových dysbalancích. Abych hráče netrápil něčím neznámým, vyzkoušel jsem si samozřejmě přístroj i na vlastním těle. Po běhání,  jízdě na kole nebo squashi využívám program Active Recovery a svalová únava a bolest, která se do 48 hodin po zátěži vždy dostavila se buď vůbec neobjeví nebo je přítomna v mnohem menší míře.“ doplňuje fyzioterapeut nymburských mistrů.

Pavel Pumprla - COMPEX

Pavel Pumprla je jedním z nejvytíženějších hráčů Nymburka v dosud odehraných zápasech, a proto má s Compexem asi největší zkušenosti “Na začátku jsem si myslel, že články s pozitivními komentáři českých i zahraničních vrcholových sportovců jsou jen prázdné reklamní řeči. Když slyšíte slovo myostimulátor, tak se Vám přeci jen vybaví teleshopping a s ním pochybná kvalita výrobků tímto způsobem prodávaných. S Compexem však mám nyní několikatýdenní zkušenost a jsem velmi příjemně překvapen. Náš fyzioterapeut mi doposud naordinoval tři druhy programů, jednak aktivní regeneraci po zápasech, potom program zahřátí – warming up a  do třetice program na snížení bolesti. Se všemi třemi programy jsem byl spokojen a mohu říct, že po použití myostimulátoru po zátěži mám druhý den opravdu lepší pocit a moje nohy nejsou tak „těžké“ a jsou tudíž lépe připraveny na další zátěž. Podobné pozitivní zkušenosti mám i s ostatními programy.

Tre Simmons je dalším hráčem Nymburka, kterého trenér Ginzburg posílá na palubovku velmi často. Tre své zkušenosti s přístrojem komentuje:“ Myostimulátor znám už z doby, kdy jsem hrál na college v Americe. Byl jsem tedy příjemně překvapen, když Petr, náš fyzioterapeut, Compex poprvé přinesl. Jsem zvyklý používat myostimulátor při různých poraněních ke snížení bolesti a rychlejšímu uzdravení. Novinkou je pro mě použití myostimulátoru k regeneraci, ale rád si po zápase seanci aktivní regenerace zapnu, protože výsledky jsou druhý den na tréninku znát.

Tre Simmons - COMPEX

O pozitivech se zmiňuje i Mike Lenzly: “E-stim (Compex) jsem poprvé viděl na college podobně jako ostatní zahraniční hráči v týmu. Když jsme měl problémy s ramenem, používal jsem program na snížení bolesti a také program na posílení svalů v okolí ramenního kloubu. Zaujaly mě testovací funkce, kdy před začátkem programu přístroj otestuje stav daného svalu a program mu pak uzpůsobí. Dokonce uvažuji o koupi vlastního přístroje, abych ho měl vždy po ruce a nemusel se dělit s ostatními spoluhráči.“ Smích……….

 
vloženo: 04.02.2012 02:50 / přečteno: 8643x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.