SLYŠELI JSME PO ZÁPASE

SLYŠELI JSME PO ZÁPASE

V dalším článku si můžete přečíst názory po utkání Nymburka s Valencií. (článek bude postupně aktualizován) 

Ronen Ginzburg

Viděli jsme, jak hraje španělský tým, a to tým vysoké úrovně a se španělskou kvalitou soustředěné obrany. Většina hráčů mohla bránit soupeře na jakékoliv pozici. Jejich "čtyřka" mohla bránit rozehrávače, křídla i podkošové hráče. V prvním poločase rychle četli naše pick and rolly, byli tam vždy o sekundu dřív. My jsme do této obrany moc drželi míč a na obou koncích hřiště nám oproti soupeři chybělo tempo. 
Do druhého poločasu jsme udělali změny, včetně zmenšení sestavy, a to pomohlo. Na výhru ale bylo třeba víc. S druhou půlkou jsme přesto spokojení. Necítím se po této porážce špatně, musíme mít respekt k síle protivníka. U něj to ovšem bude zase jiný zápas.


Pavel Pumprla

V prvním poločase jsme dostali trochu za uši, ukázali nám, jak se hraje basket. Než jsme se rozkoukali, bylo to minus deset a pak nás stálo hodně sil, abychom náskok stáhli. Možná nám pak chyběly síly na konci utkání. Když chceš hrát na téhle úrovni, sto procent je málo.

Říkal jsi, že sto procent nestačí. Na kolik procent jsme tedy hráli začátek druhé půlky?

Těžko vyčíslit (úsměv). Hráli jsme přesně tak, jak oni na nás vlítli na začátku zápasu. Jak jsme byli my překvapení na začátku, tak byli oni překvapení na úvod druhého poločasu. Bohužel rozdíl byl tak velký, že nám už moment překvapení nestačil na vybudování významného náskoku. Kdybychom je přeskočili na tři, pět bodů, byl by to asi jiný zápas.

Co tě hodně překvapilo?

Jeden hráč nám dal více, než my za celý první poločas. Na této úrovni by se to stávat nemělo.

Zaskočila vás obrana na začátku zápasu?

Překvapila, ale neměla překvapit. Na videích jsme viděli, jak brání agresivně, ale dokud to člověk nezažije na vlastní kůži, tak mu to tak přijde. Teď už jsme si to prožili a pojďme je překvapit ve Valencii.  

Jaké je podle tebe situace ve skupině?
Jeden prohraný zápas nám nemusí tolik vadit. Máme ještě tři zápasy ve skupině a máme postup ve svých rukách. 


Eugene Lawrence

Dneska to byl velice těžký zápas, Valencie je dobrý tým. Největší rozdíl byl ve vstupu do utkání. Kdybychom začali tak, jako ve třetí čtvrtině, byl by výsledem zápasu jiný.

A nebylo by lepší, kdybychom moment překvapení posuli do pozdější části zápasu, aby soupeř nestačil zareagovat?

Možná (úsměv). My jsme na otočení zápasu měli dvacet minut a museli jsme do toho vstoupit už tak brzy.

Neprojevil se určitý stín nevydařených vstupů do minulých dvou utkání i v tomto zápase?

Nemyslím si, že by to byl stín minulých zápasů, ale problém je spíše v častém cestování, malém počtu tréninků, velkém tempu zápasu a možná i únavě. Také nám chyběl Drew, který je zraněný.

V čem byl největší rozdíl mezi Nymburkem a Valencií?

Soupeř, který hraje ACB ligu, začal tak, jak se basketbal hraje v této soutěži – hodně fyzicky. Tomu jsme se my nepřizpůsobili a začali jsme tak hrát až ve druhé polovině.

Vratislav Šístek

Začali jsme trochu ustrašeně. První poločas nebyl z naší strany agresivní, měli jsme i málo faulů. Je pravdou, že jsme byli trochu oslabení, protože chyběl Drew Naymick. I přesto jsme se ve druhé půli dostali před soupeře. Myslím, že nás trochu vykolejila chyba, když šel Wilson sám na koš a Lawrence fauloval a koš nemohl platit. Tak jsme se mohli dostat o tři body před soupeře a vývoj zápasu mohl nabrat jiný směr. Valencie se po chvíli vrátila na sedmibodový rozdíl a už nám šanci k dalšímu překvapení nedala.

Zdá se vám, že horší střelba posledních zápasů pokračovala i v tomto utkání?

V posledním týdnu není střelba taková, jak jsme zvyklí. Ale dnes to bylo hodně dáno i obranou, kterou Valencie hrála. Obrana byla tak perfektní, že jsme ani neměli volné střelecké pozice. Většina střel šla přes obranu, a proto bylo procento tak špatné. V prvním poločase jsme hořeli i na doskoku. Rozhodla výšková a hmotnostní převaha soupeře.

Proč jsme nedokázali ve třetí čtvrtině udělat ten rozhodující krok k eventuálnímu vítězství?

V rozhodujících momentech, kdy se skóre lišilo o bod, jsme liknavou obranou dostali trojku a to pohřbilo naše naděje.

Jaký jste tipoval výsledek před zápasem?

Tajně jsem věřil, že bychom mohli vyhrát, protože se španělskými týmy jsme v minulosti neodehráli špatné zápasy.  Dnes jsme se mohli přesvědčit, že Valencia je někde jinde, než byla Gran Canaria nebo Bilbao. 


Radek Nečas

Nápor přišel možná trochu brzy. Nemohli jsme předpokládat, že nám moment překvapení vydrží celých dvacet minut. Škoda, že jsme po dotažení soupeře nedokázali ještě pár bodů přidat a vytvořit si náskok.  Jen dotáhnutí nestačí. Pokud se soupeř několika body chytí, dneska to bylo třemi trestnými hody, je těžké zase převzít iniciativu v utkání.

Projevila se střelecká nemohoucnost posledních dvou zápasů?

Tentokrát to nebylo jen neschopností dát koš. Oni měli vynikající obranu. Hráli mezi hráčem a míčem a riskovali back door (únik pod koš za zády obránců). My jsme bohužel neměli odvahu míče do těch pozic posílat. Špatně jsme pohybovali míčem. Jeden hrál a ostatní koukali, co z toho bude a nevěděli, kde mají stát. Pak se stávalo, že byli dva na jednom místě. Přišla střela a chyběl útočný doskok.

Ve druhém poločase se zlepšila obrana. Evžen agresivně bránil, byly z toho zisky, dál rozdával míče, AJ se chytil střelecky. Soupeře to zaskočilo, ale bohužel jsme nezatloukli ten poslední hřebíček a jen jsme se dotáhli a nešli před ně.

Kolik by bylo ideální?
Sedm, osm bodů. 



 
vloženo: 01.02.2012 09:02 / aktualizováno: 01.02.2012 10:47 / přečteno: 8700x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.