NÁVŠTĚVA V NEMOCNICI

NÁVŠTĚVA V NEMOCNICI

Naši hráči a trenér Oren Amiel se dnes zúčastnili slavnostního předání speciálního výhřevného lůžka pro novorozence, které nymburské nemocnici věnoval nadační fond Kapka naděje. Ačkoli je večer čeká důležitý zápas čtvrtfinále Kooperativa NBL na USK Praha, našli si čas na podporu dobré věci a fondu, se kterým dlouhodobě spolupracují v rámci projektu "O kapku lepší vstupenka".

Po dopoledním tréninku a obědě vyrazili hráči do nymburské nemocnice, kde na gynekologicko-porodnickém oddělení asistovali slavnostnímu předání speciálního lůžka v hodnotě 182 910 korun.

“Výhřevné lůžko bude umístěno na operačních sálech, protože se používá po císařském řezu. Slouží k prvnímu ošetření novorozence po porodu. Díky němu se naše péče o novorozence posune zase o kousek dál a my jsme tomu rádi, protože snaha zlepšovat se v medicíně nikdy nekončí. Proto si daru od Kapky naděje velmi vážíme a děkujeme za něj,” řekl primář oddělení Dušen Kolařík s tím, že nové lůžko už tento týden zachránilo život jednomu novorozenci.

Náš klub navázal spolupráci s Kapkou naděje už v minulém roce. Mimo jiné hráči už navštívili dětské oddělení motolské nemocnice v Praze, kam věnovali koš do herny a také přišli pozdravit onkologické pacienty. 

“S nymburskými basketbalisty spolupracujeme v projektu O kapku lepší vstupenka, kdy 10 korun z každé vstupenky jdou na podporu Kapky naděje,” ředitel nadačního fondu Jan Fischer.  “S nymburskou nemocnicí jsme spolupráci navázali již v roce 2011. Celkem již Kapka naděje pořídila do této nemocnice přístroje a vybavení za více než 1 milion korun,” dodal Fischer. 

Hráči kromě asistence při oficiálním předání lůžka dnes navštívili také dvě čerstvé maminky a jejich novorozencům popřáli hodně štěstí do života. Zahráli si tak na hodné sudičky. “Tak to je jasné, že naši kluci vyrostou do výšky,” usmívaly se matky.

“Podpora charity je super věc. Rádi nějak pomůžeme. Jsme v pozici, kdy k tomu máme příležitost a takových věcí by se mělo dělat i více. A jsem rád, že Nymburk jako klub se do toho zapojuje,” prohlásil rozehrávač Petr Šafarčík. “Bylo to zajímavé. Já ještě neměl tu čest takhle si prohlídnout porodnici, takže pro mě zajímavá stáž do budoucna a průprava,” dodal zatím bezdětný Šafarčík.

Hráči krátce na to vyrazili do Prahy na čtvrtfinálové utkání. “Dělat takové akce v den zápasu je neobvyklé, ale tohle není zanedbatelná věc, která by se měla odkládat. Je to důležitější, než samotný sport. Nás to nezabije a rozhodně s tím problém nemám,” řekl Šafarčík, kterého v nemocnici doplnili i Pavel Pumprla, Petr Benda, Tomáš Vyoral, Martin Kříž, Martin Peterka a Alex Davis. Dorazili by i ostatní hráči, ale z kapacitních důvodů jich mohlo přijít jen sedm.

Kapka naděje celkem za 19 let svého působení financovala nákup více než 500 lékařských přístrojů, realizovala více než 200 projektů v oblasti psychosociální péče a podpořila 3 vědecké výzkumy v oboru hematologie a onkologie. Celkově tak pomohla částkou více než 200 milionů korun. (Další informace o nadačním fondu i o možnostech, jak přispět na jeho aktivity, hledejte na www.kapkanadeje.cz).
 
vloženo: 25.04.2019 14:51 / přečteno: 5754x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.