JAK SE VEDE NAŠIM HRÁČŮM

JAK SE VEDE NAŠIM HRÁČŮM

Redakce serveru www.probasket.cz si dala práci, aby našla, jak se daří některým hráčům, který v minulosti nastupovali v Mattoni NBL. 

Basketbalové soutěže v Evropě jsou již v plném proudu a jistě není bez zajímavosti, že mnozí zahraniční hráči, kteří prošli MNBL patří ve svých týmech k prakticky nepostradatelným. Pokud vás zajímá jak si vede např. Rado Rančík, Adam Hess, Fred Warrick, Lamar Butler či Tarvis Williams jste na správné adrese.
BULHARSKO
V Nymburce se sice rozehrávač Walker RUSSELL dlouho neohřál, ale dnes patří tento 27-letý playmaker ke špičkovým hráčům bulharské ligy. Ve vedoucím týmu soutěže Lukoil Sofia je nepostradatelný / 30 min na zápas/. Průměrně si připíše 13 bodů a s průměrem 6,3 asistence na zápas je vůbec nejlepší v celé lize.
BELGIE
Craigha CALLAHANA netřeba snad žádnému basketbalovému fanouškovi v ČR představovat. Především v Prostějově a Novém Jičíně dodnes vzpomínají jakou show tento skvělý atlet předváděl. Dnes se basketem živí v belgickém Mons - Hainaut, který je ale až na sedmém místě v lize navíc již vypadl z Eurocupu. Callahan zatím zažívá hodně průměrnou sezonu / 25 min, 11,3 bodu, 5,3 doskoku/.
ESTONSKO
Další bývalý pivot Prostějova Jason MILLER nepřesvědčil v týmu Kalev Cramo Tallin a po neúspěšném try outu je zatím bez angažmá.
FINSKO
Nečekaně silné zastoupení ve finské lize. Vynikající výkony podává v týmu Salon Vilpas bývalý křídelník USK Praha Lawrence HAMM. Momentálně je čtvrtým nejlepším střelcem celé ligy / 23 bodů/, s 12,6 doskoky dokonce celé soutěži kraluje. 38 minut na zápas ukazuje jakou pozici v týmu má. Bývalé křídlo Nového Jičína Ashley CHAMPION působí v týmu FoKoPo a také si nevede špatně. Za 31 odehraných minut na zápas dosáhl 16, 5 bodů a téměř 8 doskoků. Naopak ve Fokopo již skončili rozehrávač Rashaan AMES a pivot Damien ARGRETT.
FRANCIE
Ve Francii musíme zmínit výtečné výkony bývalého křídla Nymburka Blaka SCHILBA. V Chalonu je nepostradatelným hráčem /36 minut / a jeho statistiky jsou vynikající. Je osmým nejlepším střelcem celé PRO A / 17,2 b/ dále si připisuje 6,3 doskoku a 3,2 asistence. Spoluhráčem mu v Chalonu je Ricky SOLIVER, kterého známe z Poděbrad. Příliš prostoru zatím nedostal a zatím má v průměru 4,3 bodu na zápas. Chalon je na 14. místě v PRO A. V posledním týmu tabulky Rouenu hraje Michel NASCIMENTO. "Samba" patří ke stěžejním hráčům týmu, když za 26 odehraných minut dosahuje 11,2 bodu a 5,5 doskoku. Další bývalý hráč mistrovského Nymburka rozehrávač Terrell EVERETT v minulých dnech podepsal kontrakt v Toulon Hyeres. V PRO B za tým Bordeaux předvádí jistě leteckou show Tarvis WILLIAMS. Tým se zatím drží ve středu tabulky a Tarvis je důležitým článkem. 23 minut, 11,6 bodů a 5 doskoků jsou velmi slušná čísla. Stejnou soutěž hraje i bývalý hráč Prostějova pivot Nouha DIAKITE a ve druhém týmu PRO B Pau Orthez má na svém kontě v průměru 17,5 min, 10 bodů a 4,3 doskoků na zápas.
ITÁLIE
V Lega A nemají borci z MNBL zastoupení, ale dva najdeme v druhé italské lize. V Prostějově dodnes vzpomínají na skvělého pivota Sylvera Justina BRYANA. Ten momentálně hraje v Brindisi a příliš se mu vstup do sezony nepovedl / 20 min, 6,7 bodu, 5,3 doskoku/. V prvním týmu soutěže Riviera Rimini hraje zkušený pivot Mike BERNARD a počíná si lépe. Hráč a britským pasem a bývalý hráč Nymburka má na svém kontě za 25 minut hry 10,7 bodu a 4,5 doskoku.
NIZOZEMÍ
Po odchodu z finského Lahti si bývalý hráč BK Děčín křídelník Peter MULLIGAN našel angažmá v týmu Eclipse Jet Amsterdam, ale ani on nezabránil ve vypadnutí z Eurocupu. V domácí lize je Amsterdam ve středu tabulky a průměrné výkony podává i Mulligan / 17 minut, 8,3 bodů na zápas/.
RAKOUSKO
Již několik let působí u našich jižních sousedů bývalý velmi oblíbený showman z Nového Jičína Curtis BOBB. Jednatřicetiletý křídelník pomáhá Klosterneuburgu k momentálně prvnímu místu v tabulce rakouské ligy v průměru 29 minutami , 15,5 body a čtyřmi doskoky.
RUSKO
Další bývalé křídlo z Nového Jičína Fred WARRICK naopak již několik let působí v Rusku. Momentálně se mu ale v dresu posledního týmu soutěže Krasnojarsku příliš nedaří / 28 minut, 6,3 bodů, 4 doskoky/ a marně tak vzpomíná na to jaké střelecké manévry předváděl v MNBL.
NĚMECKO
Opět hráč, kterého znají především na severu Moravy v Novém Jičíně.Rozehrávač Will CHAVIS hraje nižší německou ligu za Norimberk a patří k základním stavebním kamenům. V průměru odehraje 34 minut, se 17,6 body je osmým střelcem celé soutěže a s 5,3 asistencemi dokonce na čtvrtém místě. Spoluhráčem v týmu mu je Martin Ides.
RUMUNSKO
I když Steaua Bukurešť je známa především jako fotbalový klub není bez zajímavosti, že v klubu se stejným názvem, ale basketbalovým hraje nedávný střílející rozehrávač z Nymburka Monty MACK. A že mu to střílí! 24 bodů na zápas neznamená nic jiného, že Monty je nejlepším střelcem celé rumunské ligy. Dále přidá 4 doskoky a pět asistencí. V Rumunsku prostě hráčů takových kvalit mnoho není a je jistě lákadlem pro fanoušky. Tým je ve středu tabulky.
ŘECKO
Do týmu nejvyšší řecké ligy před několika dny přestoupil problémový pivot Shuan PRUITT, který loňskou sezonu začal v Prostějově, ale především z lidského hlediska byl zklamáním. Až čas ukáže jak se mu v týmu Peristeri Atény bude dařit.
SRBSKO
To slovinský reprezentant Goran JAGODNIK předvedl v minulé sezoně v dresu Nymburka vynikající výkony a jistě v nich chce pokračovat i v dresu Hemofarmu Vršac, kam nedávno přestoupil. Sice tento zkušený pivot zatím v Adriatické lize odehrál pouze dva zápasy, ale naznačil svůj potenciál, když si připsal v průměru 25 minut, 9,5 bodů a 7 doskoků.
SLOVINSKO
Bývalý rozehrávač Nového Jičína a Nymburka Matej VENTA byl po sezoně dlouho bez angažmá, ale nakonec v rodném Slovinsku podepsal kontrakt s týmem Krka Novo Mesto a již odehrál dva zápasy. Příliš prostoru nedostal za 12,5 minuty nasbíral průměrně 5,5 bodu.
IZRAEL
Nejen v Nymburce dodnes vzpomínají jaké kousky dovedl předvádět Ashante JOHNSON. Basketbalový osud tohoto dnes již 33-letého světoběžníka zavál do Izraele, kde působí v týmu ze středu tabulky Hapoel Afula. Za odehraných 25,5 minut "Ešentý" připisuje 10 bodu a 5,5 doskoku na zápas.
ŠPANĚLSKO
Země posledních mistrů Evropy a dva zástupci Nymburka ve druhé španělské lize. Angažmá Adama HESSE v této soutěži je po skvělých sezonách v Artlandu a Roanne možná trochu ústupem ze slávy. CB Tarragona je v druhé lize až v závěru tabulky. Hess také nezažívá TOP sezonu. Odehraje průměrně sice 29 minut, ale byl zvyklý na více než 10 bodů a 6 doskoků. Finský pivot Anti NIKILLA hraje stejnou soutěž za Gironu. Ta je v popředí tabulky,ale Anti nepatří ke klíčovým hráčům./ 11 minut, 3,5 bodu/.
ŠVÝCARSKO
Země Helvétského kříže a v dresu Boncourtu najdeme bývalého výtečného rozehrávače z Liberce Pierra WOOTENA. Tým je momentálně na sedmém místě, ale Wooten předvádí výtečné výkony. Pohledem do statistik u něho najdeme 27, 5 odehraných minut, 16,2 bodu a 3,6 asistencí na zápas.
TURECKO
Hned tři vynikající zahraniční hráče, kteří prošli MNBL najdeme v turecké TBL. V dresu Galatasaray Istanbul to jsou rozhrávač Darius WASHINGTON a pivot Rado RANČÍK. Lépe se zatím daří Dariusovi. Celkově je osmým nejlepším střelcem celé TBL / 17,5/. I 3,5 doskoku a 4,4 asistencí jistě stojí v těžké soutěži za povšimnutí. Rančík si ale také rozhodně špatně nevede, když za 23,5 minuty stihne 12,3 bodu a 6,5 doskoku. V dresu nováčka soutěže Tofas Bursa je ústřední postavou bývalý rozehrávač z Prostějova Lamar BUTLER, který se dostal do ideálního basketbalového věku a začíná v Turecku prodávat svůj talent. Za důvěru v podobě 32 odehraných minut se odvděčuje 14,5 body, 3,8 doskoky a 3,3 asistencemi.
UKRAJINA
Poslední zemí, kterou v našem speciálu navštívíme je Ukrajina a zde najdeme bývalé křídlo Prostějova Camerona CRISPA. Ten působí v týmu Krivoy Roh. Tým je na pátém místě v tabulce a Crisp tomu zatím pomohl průměrnými výkony. Za 20 odehraných minut dosáhl 8,8 bodů na zápas.
Pochopitelně nelze uvést všechny zahraniční hráče, kteří prošli MNBL a popsat jejich letošní angažmá.Mnoho z nich zatím smlouvy nepodepsalo a v tomto přehledu jsou uvedeny pouze ty soutěže, které patří v Evropě k těm kvalitnějším.
Zdroj: www.probasket.cz
 
vloženo: 13.11.2009 00:00 / přečteno: 14431x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.