GINZBURG: VĚŘÍM ČESKÝM HRÁČŮM

GINZBURG: VĚŘÍM ČESKÝM HRÁČŮM

Nový reprezentační trenér Ronen Ginzburg se ve středu v Praze na tiskové konferenci představil novinářům. Z většinou z nich se dobře zná, v Česku nebyl jen pár měsíců, které ho dělily od ukončení úspěšného sedmiletého angažmá v Nymburce.

Izraelský kouč totiž podle svých slov bez váhání přijal nabídku prezidenta České basketbalové federace Miroslava Jansty a tak se po krátké pauze vrací do země, která se podle všeho stává jeho basketbalovým osudem.


"Normálně si při nabídce vést nějaký tým dávám čas na rozmýšlení. Tentokrát jsem ale souhlasil hned při prvním kontaktu s českou federací. Vést národní tým je vždy velká pocta. Navíc já opravdu věřím v český tým a české hráče. Pracoval jsem tu 40 procent mé kariéry. Věřím, že dosáhneme opravdu dobrého výsledku na mistrovství Evropy 2015 a že tento tým má potenciál na to, aby se probojoval i na olympijské hry," prohlásil Ronen Ginzburg na tiskové konferenci.


Přestože jde o prvního zahraničního trenéra, ve skutečnosti je brán spíše za českého kouče s jinou národností. Díky působení v Nymburce má totiž Ginzburg o tuzemském basketbalu stejný přehled jako jeho čeští kolegové.


"Také znám českou mentalitu a rozumím jí. Pro mě je klíčové, že Češi jsou pracovití, naslouchají a jsou ambiciózní. Nevzdávají se a věří do poslední vteřiny. To není typické pro všechny týmy, třeba Rusové či Italové nehrají vždy naplno," uvedl „Neno“.


Jeho úkolem nebude jenom samotné vedení reprezentace. Má nastartovat i celkový rozvoj českého basketbalu už od mládežnických kategorií.


„Je třeba, abychom produkovali více kvalitních hráčů pro národní tým. Chceme pozvednout popularitu basketbalu obecně, být s lidmi ve větším kontaktu, aby se děti rozhodovaly pro basket. K tomu by měl pomoci úspěch národního týmu. Je před námi hodně práce a bude to dlouhodobý proces," doplnil izraelský trenér.

 
vloženo: 04.12.2013 13:52 / přečteno: 9267x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.