MICHAEL DIXON V NYMBURCE KONČÍ

MICHAEL DIXON V NYMBURCE KONČÍ

ČEZ Basketball Nymburk přichází o jednu ze svých největších hvězd úspěšného týmu z minulé sezony. Americký rozehrávač Michael Dixon se rozhodl nevyužít jednoletou opci ve smlouvě a po jedné sezoně odchází.

Pětadvacetiletý střelec, který v uplynulém ročníku patřil k nejlepším rozehrávačům VTB ligy, má za sebou teprve druhou sezonu v Evropě. Do Nymburka přišel z litevského týmu Pieno žvaigždes a okamžitě se stal jeho ústředním hráčem.


Pod Ronenem Ginzburgem sice nenastupoval v základní sestavě, ale až jako šestý hráč, ale i z této pozice byl rodák z Kansasu top skórerem Nymburka. Vynikající výkony podával především ve VTB lize, kde měl průměry 14,4 bodů a 4,6 asistencí, což je v těchto statistikách celkově 18. a 12. místo v soutěži.


„Michaelovo rozhodnutí nás mrzí, ale chápeme ho a respektujeme. Nezbývá, než mu poděkovat za jeho výkony a vždy maximální nasazení jak v zápasech, tak i v tréninku. Svým nadšením strhával i ostatní a byl jednou z hlavních postav úspěšného týmu. Ukázal, že Nymburk může pomoci v kariérním růstu i tak skvělým hráčům, jako je on. Do jeho dalšího angažmá mu přejeme jen to nejlepší,“ uvedl člen vedení klubu Ondřej Šimeček.

 
vloženo: 22.06.2016 09:51 / přečteno: 9849x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.