PŘICHÁZÍ

PŘICHÁZÍ "ROOKIE" KENDRICK RAY

Zaplňujeme další volné místo na naší soupisce. Do týmu přichází na svou první profesionální sezonu Američan Kendrick RAY.

Ray

Třiadvacetiletý sto osmdesát osm centimetrů vysoký hráč na pozici menšího křídla přichází po výborné sezoně v NCAA v Atlantické první divizi, kde startoval za svou universitu Kennesaw State. V posledních dvou letech nastupoval jako člen základní pětky v průměru na 34 minut. V sezoně 2015/16 zatížil konto soupeřů průměrně 18,7 body na zápas a o rok později  to bylo už 21,2 bodů na zápas.

 
logo

Kendrick nakoukl do universitní soutěže NCAA poprvé v sezoně 2012/13, když studoval v amerických poměrech na malé universitě Quinnipiac University (jen 9.000 studentů). V basketbalovém týmu Rysů (Quinnipiac Bobcats) odehrál v první sezoně 30 zápasů s průměrem necelé tři body na zápas. O rok později se na palubovku dostal jen na dvě minuty jednoho zápasu a od další sezony změnil universitu. Jeho cesta vedla do Kennesay State (cca 38.000 studentů), a protože přestoupil, nemohl být podle pravidel přestupu v NCAA rok členem basketbalového týmu. Říká se tomu Redshirt.

 
logo

V době „volna“ Kendrick asi velice dobře potrénoval. V sezoně 2015/16 v týmu kennsawských Sov byl jedním z lídrů svého týmu. Nastupoval na necelých 34 minut, nastřílel 18,7 bodů na zápas (při úspěšnosti 53% za dva body), doskočil 5,6 míčů a rozdal 2,7 asistencí. Ve své poslední sezoně, tedy v minulém roce, se prosadil ještě o trochu více. Minuty na palubovce zůstaly v podstatě stejné, ale bodově si polepšil na 21,2 bodů na zápas. Ve čtyřech zápasech dal více než 30 bodů a v devatenácti skóroval více než 20 bodů. Šesti sty padesáti šesti body vytvořil sezonní rekord university. Krom toho byl i lídrem v počtu asistencí (3,1 na zápas). Jeho výkony to také posunuly do prvního týmu celé atlantické divize NCAA, což se do té doby nepovedlo žádnému z hráčů Kennesaw University.

 

Kendrick střílí převážně za dva body, nepohrdne však ani trojkovou střelbou s úspěšností kolem čtyřiceti procent, ale dokáže zakončit i atraktivně shora.

 

„Ano je to rookie (nováček – pozn.). Každý hráč, který přijde do týmu je trochu risk,“ říká o tom, že pro Kendricka to bude první sezona mezi profesionály, trenér Ronen Ginzburg a pokračuje: „V posledních dvou letech jsme na takové hráče měli štěstí. Do Nymburka přišel Chasson Randle nebo Michael Dixon, bezejmenní hráči, kteří měli za sebou jednu sezonu v Evropě. Ani Sant-Roos se do té doby v Evropě výrazně neprosadil. Já jsem přesvědčený, že i v tomto případě jsme měli šťastnou ruku a že jsme do evropské basketbalové rodiny přidali dalšího zajímavého hráče. Pozitivem je, že i jeho bratr má velkou zkušenost s evropským basketbalem. Myslím si, že způsob hry našeho nového hráče se bude fanouškům basketbalu líbit,“ těší se na posilu, která v Nymburce podepsala roční smlouvu s roční opcí, trenér Ginzburg.

 

Kendrick má dva bratry a sestru a všichni hrají basketbal. Jeho starší bratr Allan odehrál 27 zápasů v NBA za Boston Celtics v sezoně 2006/07, ale v dalších letech už hrál v Evropě za týmy jako Virtus Řím (2 roky), Pau-Lacq-Orthez (22 zápasů 433 bodů), ratiopharm Ulm nebo Virtus Boloňa (35 zápasů 551 bodů). Nyní je hráčem TED Ankara. Mladší bratr Aaron Ray odehrál v minulém roce 25 zápasů v NJCAA v týmu Garden City s průměrem 10,3 bodů na zápas, v nedávno skončené 31 zápasů s průměrem 9,5 bodů/zápas. 


Podívat se můžete i na highlights video (1)  nebo  (2)  nebo (3)  

 
Foto: http://www.ksuowls.com 
 
 
 
vloženo: 24.07.2017 14:23 / přečteno: 10954x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.