DO PRAHY SE VRACÍ ŠPIČKOVÝ BASKETBAL

DO PRAHY SE VRACÍ ŠPIČKOVÝ BASKETBAL

Desetinásobný český mistr ČEZ BASKETBALL NYMBURK oficiálně zahajuje své působení v Praze. Ve středu 25. září v 18:30 se v přátelském zápase v Tipsport Areně utká s elitním španělským týmem Baloncesto Fuenlabrada Madrid.

Basketbalisty Nymburka čeká po náročné přípravě poslední test před kvalifikací o Euroligu a blížícím se startem VTB ligy. Zvolili si pro něj prostředí pražské Tipsport Areny, která se v nadcházející sezoně stane jejich domácím prostředím pro vybrané zápasy v evropských soutěžích. Do Prahy se tak po dlouhých letech vrací špičkový evropský basketbal. Prvním soupeřem bude tým španělské nejvyšší soutěže Balonesto Fuenlabrada Madrid.


„Bude to naše poslední prověrka před kvalifikačním turnajem o Euroligu a před VTB ligou. Očekávám dost fyzicky náročný zápas. Španělské týmy jsou známé tím, že hrají agresivní basketbal s dobrou obranou. S tím se přesně potřebujeme konfrontovat, protože tak se na nejvyšší evropské úrovni hraje. Všichni se na zápas strašně těšíme a uděláme všechno proto, aby se fanoušci v hale maximálně bavili,“ slíbil jeden z lídrů Nymburka Radoslav Rančík.


Z týmu Nymburka zná Fuenlabradu nejlépe Jiří Welsch, který se proti ní hrával ve španělské lize po svém návratu z NBA do Evropy. „Je to v každém ohledu vynikající soupeř, který se v ACB lize pravidelně měří s těmi nejlepšími týmy Evropy. Ačkoliv nemá takový rozpočet, jako Barcelona, nebo Real Madrid, dokáže Fuenlabrada každý rok postavit zajímavý a úspěšný tým. Zápas s ní bude pro nás vyvrcholením přípravy a ukázkou toho, jestli jsme schopní soupeřit s celky takové kvality. Pevně věřím, že ano,“ uvedl Jiří.


„Rád bych pozval všechny Pražany, a nejenom je, na středu do Tipsport Areny. Uvidí český tým v konfrontaci s atraktivním španělským soupeřem. Přijďte nás podpořit v co největším počtu, abychom mohli dokonale otestovat nové domácí prostředí,“ vyzývá jedna z velkých opor Nymburka.


Ještě jeden zvláštní náboj bude mít středeční zápas jak pro Jiřího Welsche, tak i pro trenéra Španělů. Kouč Chus Mateo je totiž Jiřího dobrý přítel. „Známe se z Málagy, kde dělal asistenta v době, kdy jsem tam hrál. Navíc jeho žena je Češka,“ popsal Welsch vazby na trenéra Fuenlabrady.


V Tipsport Areně se už nyní vše připravuje na basketbalové utkání. Na ledovou plochu se pokládá palubovka, hokejové branky střídají vysoké koše. Vstupenky na zahajovací zápas stojí 50 Kč a jsou k dostání v předprodejní síti Tickeportal nebo přímo v hale v den zápasu.

 
vloženo: 24.09.2013 10:30 / přečteno: 10482x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.