SOUSTŘEDĚNÍ POKRAČUJE NAVZDORY KRAKONOŠOVI

SOUSTŘEDĚNÍ POKRAČUJE NAVZDORY KRAKONOŠOVI

I když zatím na horách nepanuje ideální počasí, příprava na Špindlerově boudě pokračuje zdárně. O tom, co se konkrétně dělo, vás budeme (ve spolupráci s Vráťou Šístkem a Ivanem Šlehobrem)  informovat na tomto místě textem i obrazem.  


Neděle byla uplakaná, už od Jičína pršelo. Nahoře bylo 7 stupňů, hustě pršelo a jak Vráťa Šístek připomněl "ani psa by nevyhnal". Proto se celý konvoj hned po ubytování odebral do hotelu Harmony, kde hráči absolvovali lehčí trénink zaměřený na běhání a skákání. Po návratu na Špindlerovu boudu a po večeři hráči relaxovali v hotelovém bazénu a sauně.

Pondělí přivítalo účastníky soustředění modrou oblohou, ale protože v hotelu Harmony byla zarezervována posilovna, odjeli hráči na hodinu a půl tužit svaly tam. Kousek od hotelu Harmony je bobová dráha. Pro všechny rekreanty určitě příjemné místo, ale pro hráče v "pracovním procesu" to zase nic pěkného nebylo. Ivan Šlehobr vybral asi čtyřicetimetrový svah, kde se převýšení o mnoho nelišilo od délky svahu. Desetinásobné vyběhnutí náležitě oddělilo zrno od plev a každý určitě poznal, zda čas před soustředěním využil posilováním nebo pasivní rekreací. Po pátém výběhu se pole vybíhajících zmenšilo o Justina Graye, kterému silná křeč v lýtku vystavila stopku. O jeden výběh déle vydržel Jagodnik. I jemu byla povolena úleva a to především kvůli jeho nedávnému zranění. Grayovo lýtko po polední masáži a dodání soli do organismu přestalo stávkovat.

Odpoledne zůstali hráči na Špindlerově boudě. Krakonoš však na ně pustil větrné koně a ochladilo se na nějakých 10 stupňů. To nebránilo hráčům, aby si zahráli na umělém povrchu fotbálek pět na pět. Cizinci nakonec vyhráli 5:1. Protože ale Češi byli jen čtyři, byl k nim naturalizován Robert Tomaszek a vypomáhal také Vlasta Ježek. "Je vidět, že Slovinci mají fotbal v krvi," označil Vráťa nejlepší hráče zápasu. V podvečer se hráči ještě trochu přioblékli a výklusy a skákáním zakončili druhý den soustředění. Po večeři čekala jejich těla na šikovné ruce maserů, aby byly svaly připraveny na další den nabírání svalové hmoty.

"Soustředění zatím plní svůj účel," doplnil Vratislav Šístek a dodal na adresu personálu Špindlerovy boudy: "Starají se o nás královsky, máme vše, co potřebujeme. Protože pokoje mají dvě místnosti, každý si užije i soukromí. Postele nemají pelestě, a tak se bez otlačení vyspí i ti, kteří narostli nad dva metry."

 

Fotografie najdete zde

 
vloženo: 26.08.2008 00:00 / přečteno: 15752x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.