LEPŠÍ VÝKON

LEPŠÍ VÝKON

Po méně koncentrovaném výkonu v prvním zápase sezony proti Děčínu, se náš tým prezentoval v Polsku v lepším světle. Domácí Turow jsme porazili rozdílem 34 bodů 97:63. 

Utkání v Turowě bylo našimi hráči zvládnuto lépe než první zápas proti Děčínu. Domácím chyběli čtyři hráči, kteří hrají pod trenérem Katzurinem ME v Polsku, nám kromě Lenzlyho také Michal Křemen, který doléčuje zraněná záda. „Možná kvalitnější soupeř, který nás tak nešťastně vyřadil z poháru ULEB před dvěma roky, byl větší motivací,“ hledal příčinu lepšího výkonu Vráťa Šístek. Možná taky padly na úrodnou půdu výtky trenérů a realizačního týmu po zápase v Benátkách. 
V každém případě se náš tým prezentoval výrazně lepší obranou i útokem. Především střelba z dlouhé vzdálenosti měla vysokou efektivitu. Technický zápis se nevedl, ale podle sdělení sportovního manažera Šístka jsme dali osm trojek s úspěšností nad 50%. Obrovský rozdíl byl v počtu ztracených míčů. Zatímco v minulém zápase jsme měli 23 ztrát, v tomto utkání jsme se obešli asi s deseti zatímco soupeř se dopustil dvojnásobku. „Minimalizace ztrát byla ústředním tématem předzápasové i poločasové porady trenéra s hráči a součástí každého time outu,“ potvrdil Šístek. Hráči byli podstatně koncentrovanější. Možná je nerušili diváci, zápas se totiž hrál za zavřenými dveřmi bez diváků i fotografů. 
Trenéři Nymburka v zápase využili všech 10 připravených hráčů a minuty rozdělili rovnoměrně mezi všechny. To byl také jeden z důvodů, že ve druhém poločase jsme dokázali soupeře dostat pod tlak. Více než 10 minut odehrál i benjamínek Petr Valc.
Brzy po začátku zápasu jsme se dostali do desetibodového vedení. To však domácí v průběhu 2.čtvrtiny stáhli na sedm bodů, ale trend vývoje utkání nedotáhli ani do poločasu. Ve třetí čtvrtině jsme domácí zatlačili do defenzívy a na každý bod domácích jsme odpověděli třemi. Téměř třicetibodový náskok po 30 minutách jsme do konce zápasu zvýšili ještě o pět bodů. 
V družstvu Turowa se představil Justin Gray. Justin je v Polsku spokojen a v pohodě byl i o prázdninách. „Přibral deset kilo, byl trochu pomalejší, ale střelecká ruka mu zůstala,“ všiml si Vráťa Šístek. Justin nasázel našemu týmu kolem dvaceti bodů a byl nejlepším střelcem zápasu. 
Statistika (vzhledem k tomu, že se statistika nevedla, přinášíme jen neověřené počty bodů našich střelců): Lewis 18, Hanavan a Lee 15, Hunter 10, ostatní body si mezi sebe rozdělili ostatní hráči. 

 
vloženo: 10.09.2009 22:35 / přečteno: 16737x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.