V TÝMU JE VELKÝ POTENCIÁL

V TÝMU JE VELKÝ POTENCIÁL

opakoval několikrát v rozhovoru po skončení přípravné fáze trenér Muli Katzurin. V současné době je tým podle hlavního trenéra lehce za polovinou svých možností. I když Nymburk čekají na úvod jednodušší soupeři, trenér dělení na lehké a těžké soupeře příliš neuznává: "Na každý zápas se musíme připravit stejně poctivě," říká Muli v krátkém rozhovoru. 

Jaká je Vaše aktuální spokojenost s týmem?

Myslím, že jsme s týmem udělali velký pokrok. Ale pochopitelně je tady spousta věcí, které chceme a musíme zlepšit. V současné době je ale tým na tom tak, že jsme schopni začít sezónu.

Jste známý svou nekompromisností co se týká obrany. Jak na Vaše požadavky reagovali hlavně noví hráči. Ty co jsou v Nymburce již delší dobu pravděpodobně věděli, co je čeká…

Ano, je to tak… Co se týká nových hráčů, tak na jejich pocity se spíše musíte zeptat jich. Někteří jsou v obraně dobří a do Nymburka tak už přišli, někteří se musí zlepšovat. To je ale myslím normální. Je ale předčasné hodnotit, na nějaké větší závěry to chce ještě čas.

V průběhu přípravy jsme přišli o Láďu Sokolovského, který se v Německu zranil. Jak moc to ovlivnilo závěr předsezónní přípravy?

Sokol s námi nejel do Slovinska, bylo lepší, aby si zranění léčil doma. Beru situaci jak je, Láďa je v Nymburce dlouho, já ho také trénuji již čtvrtým rokem, je to zkušený hráč, který se umí rychle adaptovat na případné změny. Možná je lepší, když se mu zranění přihodilo teď, než když by přišlo později v sezóně…

V jaké fázi připravenosti jsme nyní? Pokud bychom použili procentuální vyjádření s tím, že před Eurocupem by naše teoretická kondice a sehranost měla být 100%...

Řekl bych, že jsme přibližně v 60ti procentech našeho potenciálu. Jsme ale stále v procesu rozvoje tohoto potenciálu, v příštích 4-5ti týdnech očekávám opět posun.

V průběhu přípravy jsme vyhráli proti poměrně silným euroligovým celkům. Jakou důležitost těmto vítězstvím dáváte? Vypovídá to něco o síle našeho týmu?

Nemyslím si, že bychom měli klást tak velkou důležitost na výsledky v přípravě. Tyto výhry jsou ale nepochybně příjemné a ukazují, že v týmu je velký potenciál.

V počátku sezóny nás čekají ty lehčí celky. Je tomu tak dobře?

Myslím, že mě v Čechách už všichni dobře znají. Nikdy nerozlišuji, jestli je soupeř slabší nebo silnější, od svého týmu chci vždy stejný výkon. Na každý zápas se musíme připravit stejně poctivě. Nejdůležitější je zaměřit se na sebe a až potom zkoumat ostatní.

První zápas odehrajeme v Opavě. S jakými pocity tam odjíždíte?

Z Opavy k nám přišel jejich důležitý hráč Pavel Pumprla, což je pro ně pochopitelně ztráta., na druhou stranu ale získali náhradu v Novákovi a věřím, že bude náhradou kvalitní. Opavu jsme již letos skautovali, hrají podobný styl jako v loňském roce, hodně zóny, mladí, rychlí hráči, tlak na míč… My jsme se na zápas připravili a tak si pochopitelně chceme odvézt vítězství.


Obrázek

 
vloženo: 03.10.2009 00:01 / přečteno: 14492x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.