SOKOL STÁLE NA CESTÁCH

SOKOL STÁLE NA CESTÁCH

Ladislav Sokolovský bude ani ne po 24 hodinách opět na letišti. Jen co se vrátil z Izraele z kvalifikace, poletí společně s izraelským trenérem do Itálie na poslední fázi předsezonní přípravy našeho týmu. Mou žádost o krátký rozhovor Soky přijal, i když se v jeho hlase objevila únava a určité rozpoložení z nevyvedené kvalifikace.  


Těšíš se na setkání se svými nymburskými spoluhráči?

Těším se. Podle mě se v Nymburce sešli kvalitní hráči a to slibuje pro sezonu velice kvalitní výkony a kolektivní spolupráci. To bude zajímavé i pro diváky.

Jak ti bude chybět účast na společných trénincích s klubem?

Doufám, že moc ne. Vzhledem k tomu, že Eurocup začíná o měsíc později než vloni, nemělo by to na náš výkon v evropském poháru mít žádný podstatný vliv. Určitou nezodpovězenou otázkou je, jak se to projeví v lize, která startuje už za 14 dní. Věřím ve zkušenosti našich trenérů i mých spoluhráčů, že dokážeme ligu začít solidními výkony lépe než vloni.

Jak jsi na tom fyzicky?

Cítím se velice dobře, protože jsem měli kvalitní přípravu pod vedením zkušených trenérů basketbalu a kondiční přípravy. Problém není ve fyzické kondici, ale během posledních 3 týdnů jsme neměli jeden volný den. Hráči, kteří mají rodiny a děti, jsou na tom ještě hůř než já. Z tohoto důvodu není teď jednoduché po 24 hodinách zase sednout do letadla a na týden „utéct“ z domova. Takový je život, věděli jsme to na začátku….

Kvalifikace se neodehrála podle přání vás všech. Může se atmosféra přenést do klubového týmu?

Nemělo by se to přenést, i když konec nebyl vůbec vydařený. Takový debakl nečekal nikdo. Je třeba se z něho poučit! My jsme odehráli i dobré zápasy, jenže ten nejméně vydařený byl na konci a tím se na celou kvalifikaci dívá pod jiným úhlem. Teď pro mě začíná příprava s klubem a tomu chci věnovat vše.

Co říkáš problematické cestě do Itálie? Nebojíš se improvizace?

Jak už jsem říkal, raději bych nikam nejel. Je ale jasné, že zápasy potřebujeme. Italské celky jsou velice kvalitní, a tak se na zápasy těším. Myslím, že v Nymburce udělá vedení klubu všechno pro zabezpečení programu maximum.

Co myslíš, že přineseš ty osobně do týmu Nymburka?

Mohu přinést zkušenosti a basketbalové myšlení. Já nejsem ani bodový tahoun, v obraně už nejsem nejrychlejší, a tak je třeba hrát chytře.

Na koho se těšíš nejvíce?

Já se těším na všechny. A když mi Beny utekl, nemám důvod se na někoho těšíš více než na jiného.

 

 
vloženo: 22.09.2008 00:00 / přečteno: 14821x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.