A tým | Mattoni NBL - 01.05.2010 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
87
BC Kolín. BC Kolín. Hosté
68

Názory po utkání

Predrag Benáčektrenér Kolína
Predrag Benáček

Gratuluji Nymburku, přeji jim co nejvíce štěstí a titul. Dneska jsme chtěli sehrál nejlepší utkání v celé sérii a výsledek je pro nás dobrý. Dvacet bodů s Nymburkem není ostuda. V dnešním zápase jsme se bohužel nevyvarovali dvou zkratů, které tak zkušené družstvo jednoznačně potrestá. Jednak to bylo v první čtvrtině, kdy domácí otočili vývoj zápasu a to stejné se stalo ve třetí čtvrtině. Pokud chceme hrát s Nymburkem vyrovnaný zápas, musíme být plně koncentrovaní celých 40 minut. 

Muli Katzurintrenér Nymburka
Muli Katzurin

Utkání jsme začali velice špatně, někteří hráči nebyli na úvod zápasu zcela koncentrováni. To není dobře, umíme hrát daleko lépe. My máme ale lepší tým a to v zápase rozhodlo. Vyhráli jsme, protože naši hráči jsou kvalitnější, ovšem takový výkon by nám v semifinále nestačil. Jak už jsem říkal po minulých zápasech, není jednoduché hrát tři zápasy po sobě proti stejnému týmu, když první dva zápasy skončily našim výrazným vítězstvím. Pro naše dnešní vítězství bylo důležité, že máme na lavičce velice kvalitní hráče jako je Pavel Pumprla nebo Mike Lenzly. Výborný výkon podal také Petr Benda, který musel bránit Rodericka Platta a to nebyl lehký úkol. 

Petr Bendahráč Nymburka
Petr Benda

Do utkání jsme nevykročili pravou nohou jako v prvním zápase. Neproměnili jsme pár střel a soupeř dal jednoduché koše. Trenér se snažil udělat nějakou změnu, začal prostřídávat. Do konce čtvrtiny jsme z toho, jak jsme začali, ještě vybruslili dobře a poločasové vedení, opět s ohledem na začátek, nebylo špatné. Do druhého poločasu jsme vstoupili koncentrovaněji a náskok za 5-6 minut narostl na dvacet bodů. 

Souhlasíš, že našim největším nepřítelem v prvních pěti minutách byla střelba?

Přesně tak. Měli jsme volné pozice, ale ze střední vzdálenosti jsme se netrefovali. Snažili jsem se to, trochu na sílu, tlačit pod koš. Soupeř prostor šikovně stlačoval.

Bylo to tím, že jsme se nevytvořili dobré pozice?

Bude-li hovořit za sebe, tak jsem měl několik otevřených pozic, docela dobrý nástřel, ale v zápase se mi pokusy nepovedlo proměnit. 

Kolik energie ubere souboj s Plattem?

Daleko více než s ostatními hráči, myslím, že je v lize jedinečný. Ani s Alešem Chánem se tak nenadřu jako s Rodem. Aleš se sice také snaží pod košem pupkovat, ale boj o pozici je daleko těžší a ubere hodně síly.

Nechybí pak síla třeba na tu střelbu?

Doufám, že tak špatnou fyzičku nemám, aby mě skolilo pár soubojů pod koši. 

Pavel Pumprlahráč Nymburka
Pavel Pumprla
Co bys řekl ke svým trojkám?

No co by….. Obvykle jsem nebezpečný svými nájezdy, dneska jsem přidal něco jiného. Letos jsem už pár trojek dal a dneska se to sešlo v krátkém sledu. Třikrát jsem byl volný a třikrát jsem se trefil. Co víc o tom říct? Snad jen aby mi to takhle padalo i v jiných zápasech.

Považuješ se za klíčového hráče utkání?

Vůbec. Důležité bylo, že jsme v těžkých chvílích dokázali solidně bránit a odskočili jsme spíše dobrou obranou a rychlým protiútokem než těmi trojkami.

Nesnižuj svůj podíl na vítězství….byly důležité…

Možná byly důležité, ale věřím, že kdyby byl v podobné situaci jiný hráč, dopadlo by to podobně. My v týmu máme takové střelce, že by z toho byly body taky.

Dnešní zápas byl nejvyrovnanější protože se už těšíte na volno?

Možná jsme podlehli představě, že Kolínu už o nic nepůjde a oni se chtěli v posledním zápase sezony ještě trochu předvést. To nás možná zaskočilo. Když takovým týmům s Američany dá člověk trochu čuchnout, tak se to těžko dohání. Buďme rádi, že se nám to povedlo už v prvním poločase.

Co bylo nejdůležitější?
Abychom si uvědomili, že když zapneme, dokážeme ubránit jakéhokoliv soupeře na menším počtu bodů. Pokud bychom pokračovali jako ve všech třech zápasech, nemuseli bychom mít v dalších kolech play-off problémy. 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.