A tým | Mattoni NBL - 01.05.2010 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
87
BC Kolín. BC Kolín. Hosté
68

Názory před utkáním

Muli Katzurintrenér Nymburka
Muli Katzurin
V obou dvou zápasech série jsme hráli dobře, a tak je stav série teď 2:0. Oba zápasy jsme vyhráli velkým bodovým rozdílem. Našim cílem ve třetím utkání je neztratit koncentraci, vyhrát jej a postoupit do dalšího kola play-off. 
V prvním zápase jsme hráli dobře druhou půlku, v druhém první. Jak to bude ve třetím?
Ve druhém nastoupili hráči hodně koncentrovaní a první půlku jsme vyhráli o třicet bodů a je zcela normální a lidské, že hráči posléze trochu ztratili koncentraci. Zápas jsem chtěl využít k tomu, aby šanci dostali všichni hráči z lavičky, a proto jsem střídal ne podle vývoje zápasu, ale podle toho, kolik kdo měl minut. Pochopitelně to není jednoduché, když hrajete tři zápasy po sobě proti jednomu týmu, zvlášť když tyto zápasy končí tak velkým bodovým rozdílem. I ve třetím zápase je důležité zůstat koncentrovaní a hrát naplno, abychom s přehledem zvítězili. Uvědomme si, že nehrajeme jen pro výsledek, ale také pro fanoušky a chceme, aby fanoušci měli z utkání příjemný zážitek. 
Co je pro nás lepší, když zápas dobře začneme nebo když zápas dobře skončíme?
Určitě je dobré hrát dobře po celou dobu zápasu a předvádět standardně dobrý výkon. Tím mám na mysli nejen výkon jednotlivce ale také celého týmu. Když se v zápasech daří, je to velice pozitivní prvek pro sebevědomí všech hráčů. Vítězství a dobrá hra týmu i každého jednotlivce přispívá k velmi dobré atmosféře uvnitř týmu. Toto je obzvlášť důležité při zápasech play-off.
Co změnit oproti druhému zápasu?
V tuto chvíli není třeba nic měnit. Tým hraje dobře, předvádí dobré výkony, takže chci, aby tak hráči hráli i při třetím zápase. 
Dal jste hráčům nějaké volno?
Na play-off se nemůžeme dívat jen z pohledu právě probíhajícího čtvrtfinále, ale z pohledu celého play-off. My potřebujeme, aby hráči zůstali koncentrovaní. Pochopitelně, pokud se povede vyhrát i třetí zápas, hráči dostanou nějaké volno navíc, protože před dalším pokračováním bude dostatek času. 
Předpokládám, že sledujete vývoj série Pardubice – Děčín. Jste překvapen stavem série 2:0?
Ve středu byl Děčín velmi blízko k vítězství, ale musím konstatovat, že Pardubice jsou letos opravdu lepším týmem než Děčín. Očekávám, že v sérii vyhrají Pardubice 3:0, ale rozhodně to není velkým rozdílem ve výkonnosti obou družstev. Nicméně Pardubice hrají doma a domácí zápasy se musí vyhrávat. Proto více očekávám jako semifinálového soupeře Pardubice.
A je to dobře?
(úsměv). Už jen proto, že cestu do Pardubic známe nejlépe ze všech, protože jsme do Arény jezdili na zápasy Eurocupu a je o hodinu kratší než do Děčína. 
Začali jste se už připravoval na dalšího soupeře?
Absolutně ne, pokud pomineme sledování statistik u našich potenciálních soupeřů z ostatních duelů. První konkrétní myšlenky budou našemu soupeři patřit v neděli ráno, pokud bude stav naší čtvrtfinálové série 3:0.

Predrag Benáčektrenér Kolína
Predrag Benáček
S jakým předsevzetím půjdete do třetího zápasu?
Chtěli bychom ve třetím zápase navázat na druhý poločas minulého utkání nebo první poločas prvního zápasu a odehrát asi poslední zápas v sezoně 2009/10 důstojně. 
Dá se během tří dnů ještě něco vymyslet?
Těžko, za tak krátkou dobu se nedá nic změnit. Kdyby byli oba soupeři vyrovnaní, dá se ještě i za stavu 0:2 bojovat a šance na postup by nebyla nereálná. Ale při takovém rozdílu v kvalitě obou družstev se naše šance na úspěch blíží nule. I přes jednoznačný průběh čtvrtfinále jsem s touto sezonou spokojený. Odehráli jsme celou řadu vítězných zápasů, nejvíce v dosavadním působení v nejvyšší soutěži a kromě toho jsme byli schopni hrát i vyrovnané zápasy s favority soutěže.

Ladislav Sokolovskýhráč Nymburka
Ladislav Sokolovský
Bude to poslední zápas?
Předně jsem rád, že budeme zase hrát na domácí palubovce, alespoň budeme mít ovoce v šatně (smích). Já věřím, že bude. Určitě budeme chtít vstoupil do zápasu stejně jako ve druhém zápase a rychle dát soupeři najevo, že chceme vyhrát a sérii ukončit 3:0. Tým na to má, abychom jim hned v první čtvrtině předvedli naši sílu. 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.