A tým | Eurocup - 30.11.2010 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
73
Hapoel Migdal Jerusalem Hapoel Migdal Jerusalem Hosté
67

Komentář k zápasu

Naši hráči v zápase proti Hapoelu Jeruzalem udrželi naději na postup ze skupiny.

Utkání bylo po celou dobu vyrovnané, i když rozptyl bodů z pohledu Nymburka byl od mínus osmi do plus jedenácti bodů. Prim hrály obrany, především v první čtvrtině, kdy padlo dohromady jen 23 bodů. Oba týmy doplnily dobrou obranu slabším útokem, velkým počtem ztrát a urputnou snahou nepustit soupeře snadného zakončení či do nějakého většího vedení. Také bylo vidět, že se venku hodně ochladilo a ohleduplní hráči rozdávali jednu čepici za druhou. Vzhledem k tomu, že se bloky odehrávaly na obou stranách hřiště, body přibývaly ještě o to pomaleji. Když se k tomu všemu přidá snaha hostujícího týmu zakončovat až na samém konci čtyřiadvacetivteřinového limitu, není možné se pak divit nízkému skóre.

Zlomovým úsekem zápasu bylo období šesti minut na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny, které jsme vyhráli 18:2 a otáčeli jsme skóre z mínus osmi bodů na plus deset. Zásluhu na tom měl nejen výborně střílející Tre Simmons, podkošová práce Štimace a všestrannost Ládi Sokolovského, který komentátor utkání nazval: „všudybýlkem“, ale také nelze zapomenou na ostatní spoluhráče, který tvrdě pracovali pro tým.

Utkání začali o trochu lépe hosté, kteří se ujali vedení 3:0 a to neuplynula ani minuta a půl. Navíc Aleš Chán měl už na svém kontě druhý faul, proto musel střídat. Naši hráči trestnými hody vyrovnali a pak šli do čtyřbodového vedení (7:3) hosté. Nám se podařilo na chvíli vyrovnat a pak ještě jednou šli hosté do vedení. Dlouhou dvojkou z rohu vyrovnal Sokolovský (9:9) a pak nás poprvé dostal do vedení dvoubodový koš Pavla Pumprly, po zisku na půlící čáře. Hosté pak ještě snížili na 12:11. Ve druhé čtvrtině se ujalo přeci jen více střeleckých pokusů. První dva byly z rukou izraelských hráčů a ti se ujali mírného vedení 15:12, ale na tento vývoj reagoval Pavel Pumprla ukázkovou donáškou a pak nestárnoucí Ladislav Sokolovský trojkou a nájezdem potěšil nejednoho fanouška v hale, ale rozesmutnil hostujícího trenéra, který na našich sedm bodů v řadě reagoval oddechovým časem. Psala se 14.minuta. Po time outu přišla krátká trojková přeprška Hapoelu. Z perimetru se postupně trefili: Rich, Dowell a Mizrahi. Především první střela Riche, která byla z obrovské dálky v poslední vteřině postupného útoku. V 17.minutě se hosté dostali podruhé ve čtvrtině do vedení. Trenér Ginzburg si vzal oddechový čas a přeci jen přerušil trojkovou sérii Hapoelu. Další body už padaly výhradně z dvojkové vzdálenosti nebo trestných hodů. Teprve ve druhé polovině druhé čtvrtiny se trefil nejobávanější střelec hostů Solomon a díky jeho dvěma bodům vedli domácí o pět bodů (25:30), což byl do té doby největší rozdíl ve skóre. Poslední tři minuty patřily na naší straně dnes opět výborně hrajícímu Štimacovi a Nissimovi. Posledně jmenovaný byl také posledním střelcem prvního poločasu, když mu časomíra nechala na poslední koš čtyři vteřiny. Afik je dokázal využít dokonale. Po vyhazování zpoza zadní čáry přijal první přihrávku a po předriblování celého hřiště vyškolil obranu hostů a skóroval. Celý první poločas hrály oba týmy výborně v obraně, o čemž svědčil nízký počet nastřílených bodů. Naši hráči dokázali zastavit rychlé protiútoky Hapoelu, které jsou jeho smrtící zbraní a vynikající práci odvedli obránci nejlepšího střelce hostů Solomona, kteří ho pustili pouze ke čtyřem bodům.

Skóre druhého poločasu otevřel Rich, kontroval Simmons, který byl do té doby málo výrazný. Po odpovědi Hakmona se po pivotmansku prosadil Štimac. Hosté pokračovali v dlouhých útocích a na konci těchto útoků se jim přeci jen stále dařilo najít skulinku v naší dobře fungující obraně. Na začátku třetí čtvrtiny se náskok hostů pohyboval mezi pěti a osmi body. K nejvyššímu vedení hostů přispěl Ohayon v 24.minutě čtvrtou trojkou ze šesti pokusů (37:45). Pak ale k trojce nasadil Simmons, který měl do té doby střelbu 1/6 a uspěl. Byl to vynikající signál nejen pro hráče samotného, ale i pro celý tým a všechny fanoušky v hale. Solomon sice naši radost trochu zkalil, ale polínko pod náš kotel přiložil Afik, který využil clony ke skórování další trojky. To už se nám dýchalo podstatně lépe. Solomon nás sice trojkou nepotěšil, když upravil na 43:50, ale pak přišel jeden z ekvilibristických košů Simmonse, když přes těla a ruce bránících hráčů skóroval z bezprostřední blízkosti koše. Hosté upravili jednou šestkou na 45:51 a zpod koše se prosadil Štimac. Pak z protiútoku nedal Solomon a Tre Simmons necelé dvě minuty před koncem čtvrtiny druhou trojkou přiblížil náš tým k soupeři na jeden bod. Hapoel sice dvěma body Solomona odskočil, ale pak ukázal Sokol, že nebudeme vzdávat žádný souboj o míč na po tvrdém souboji pod košem vybojoval míč a pohodlně zavěsil (52:53). Solomon horečnatě a neúspěšně reklamoval u rozhodčích fauly našich hráčů. To ho trochu rozhodilo a následující střelbu vzal na sebe a z uspěchané akce nedal. To se nedalo říct o Simmonsovi, který svůj pokus z perimetru proměnil. Po dlouhých patnácti minutách jsme se dostali opět do vedení. Poslední dvě minuty jsme vyhráli 10:2, když jsem dokázali dostat Hapoel pod tlak nejen v obraně, ale i v útoku. Skvělý part sehrál Simmons – autor 13 bodů za čtvrtinu, bojovnost prokázal Štimac i lišák Sokolovský. Ovšem bez přispění dalších hráčů by se takový obrat nekonal.

Úvod poslední čtvrtiny nám vyšel fantasticky. Po šňůře 8:0 jsme vedli v polovině 34.minuty o deset bodů (63:53). Teprve v čase 33:30 dal první body Hapoelu v poslední čtvrtině Rich, když před tím ne zcela koncentrovaný Solomon neproměnil ani jeden trestný hod. Především on utrácel spoustu energie diskusemi s rozhodčími. Pět minut před koncem vytáhli hosté obranu hluboko pod náš koš a postupem času získávali trochu převahu. Bodově to vyjádřili snížením na 67:61. Možnost zvýšit vedení dostal Štimac, ale ani jeden trestný hod nedal. Pampi však jeho odraženou druhou šestku doskočil a po dvaceti vteřinách jsme opět neúspěšně zakončovali. Nicméně další útočný doskok přidal dalších 24 vteřin našeho útoku. Sice jsme ani napodruhé střelecky neuspěli, ale od šestek Štimace uběhla skoro minuta a to bylo při vývoji utkání velice významný úspěch. Hapoel z dalšího útoku snížil na rozdíl čtyř bodů, ale to bylo dnešní večer maximum. Těžkou střelu proměnil Lenzly, potom Sokol přidal další koš téměř z koncové čáry a upravil na 71:65. Potom hosté zaznamenali ztrátu, když si Rich nerozuměl s Randlem a hodil mu míč na záda. Mike Lenzly z trestných hodů opravil na 73:65 a poslední koš Hakmona dvě vteřiny před koncem znamenal jen úpravu skóre.

Body: Simmons 18, Sokolovský 13, Nissim 13, Štimac 12, Lenzly 8, Pumprla 6, Nečas 3 – Rich 22, Solomon 11, Glancy 10, Ohayon 9, Randle 7, Dowell 3, Mizrahi 3, Hakmon 2, střelba za 2 body: 48/24 : 42/19, střelba za 3 body: 21/6: 12/6, TH 12/7:17/11, doskoky 23/12:25/7, ztráty: 12:17, zisky: 10:8, fauly: 23:18, valorizace 64:75, čtvrtiny: 12:11, 19:23, 24:19, 18:14

 
ČEZ Arena Pardubice

ČEZ Arena Pardubice

Adresa:
ČEZ Arena Pardubice
Sukova třída 1735
Pardubice

GPS: 50°02' 24" N ; 15°46'10" E

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.