A tým | Eurocup - 30.11.2010 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
73
Hapoel Migdal Jerusalem Hapoel Migdal Jerusalem Hosté
67

Názory po utkání

Oded Kattashtrenér Hapoel Jerazalém
Oded Kattash

Nejprve bych chtěl pogratulovat Nymburku, odehráli dobrý zápas. Přišli do utkání velice dobře připravení, věděli jsme, co očekávat v útoku. Myslím, že nás ale vyvedli z konceptu, když měnili malou a velkou sestavu. Malá pohyblivá sestava nám činila problémy při přebírání, nebyli jsme schopni se tomu přizpůsobit. Začátek zápasu byl divný. První čtvrtina skončila pouze s 23 body. Odehráli jsme první poločas velice dobře v obraně, ale ve druhém jsme povolili a Nymburk toho využil. Myslím, že dnešní zápas byl našim nejhorším v dosavadním působení v Eurocupu. Na druhou stranu si myslím, že skóre pro nás není nejhorší a jsme připravení přizpůsobit naší hru pro odvetu v Izraeli, abychom za podpory domácího publika slavili vítězství. Doufám, že příští zápas bude pro nás lepší. Také bych chtěl vyzdvihnout nymburské trenéry, kteří jsou z Izraele a znají dobře izraelskou ligu a její hráče. Myslím si, že tento fakt byl v dnešní zápase velice důležitý.

Byli jste připraveni na Tre Simmonse nebo jste byli překvapeni?
Když přišel Simmons první sezonu do Izraele, já jsem byl jeho trenérem. Proto si myslím, že ho nikdo nezná lépe než já. Je to velmi dobrý hráč, který má mnoho předností a dovede je využívat.

Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg

Dneska jsme porazili velice dobrý tým s dobrým trenérem. Vím, o čem mluvím, znám sílu Hapoelu. Bude to patrné v příštím zápase, kdy budeme hrát v Jeruzalému. Hapoel je velice koučovatelný tým a zcela jistě se poučí z chyb, které tady udělal a přizpůsobí se hernímu stylu. Jsme velice hrdý na to, jak jsme dnešní zápas odehráli. Nastoupili jsme proti zkušeným americkým hráčům, hráčům, kteří vydělávají velké peníze. Každý hráč našeho družstva, který nastoupil, odevzdal svoje maximum. I když tým odehrál výborné utkání, chtěl bych speciálně vyzdvihnout výkon Ládi Sokolovského. Jak jsem věřil ve výkon Aleše Chána, tak i u Ládi jsem věřil celou sezonu v jeho zkušenosti. Samozřejmě to není Láďa Sokolovský před čtyřmi roky, ale řekl bych, že byl dnes jedním z hlavních faktorů, který nám vyhrál zápas.

Jak jste hráče o poločase motivoval?

O poločase jsem na tým trochu křičel, protože jsem podle mě v prvním poločasu hráli proti Jeruzalému s velkým respektem. I když jsme se dostávali do dobrých střeleckých pozic, nezakončovali jsme s takovou agresivitou a silou, jak bych si představoval. Hráli jsme příliš měkce. Z uplynulých zápasů si pamatuji, že náš tým hraje dobře první poločas a špatně druhý, proto jsme se snažil tomuto předejít a probudit je.     

Štimac sehrál dnes výborný zápas. Jak moc jste byl překvapený jeho výkonem?

On sehrál už výborný zápas minule proti Širokému Brijegu. Vladimir je mladý hráč s motivací a já mám rád jeho srbský přístup ke hře. Byl naším klíčovým hráčem. My jsme neměli moc výhod nad soupeřem, ale díky němu jsme měli jednu pod košem. Tam jsme chtěli, aby se prosadil a on to výborně zvládl.

Co byste řekl ke 4 faulům Aleše Chána?

Aleš potřebuje porozumět tomu, že se na něj Jeruzalém dobře připravoval vzhledem k jeho výkonům v minulých zápasech. Všechny týmy ho teď respektují. Obrany se na něj koncentrují jako na osového hráče a on musí hrát chytře. Dva tři jeho fauly byly hloupé. Alešovi je třicet, ale pro mě je stále mladý - v tom, že těchto těžkých zápasů má za sebou zatím málo. Čtyři fauly je cena, kterou musel zaplatit za to, že nebyl stoprocentně připraven na přípravu Jeruzaléma.

Co byste řekl k samotnému závěru zápasu?

V poslední čtvrtině jsem chtěl mít na hřišti tři dobré dribléry, protože Hapoel na nás aplikoval hodně agresivní obranu a Pavla Pumprlu jsem se snažil dostat na hřiště do defenzívy. Skoro to vypadlo jako v házené. Na konci jsme nehráli tak chytře, měli jsme dostávat míč na podkošové hráče.

Jak bude reagovat basketbalová veřejnost v Izraeli?

Jeruzalém má doma velké jméno v basketbalovém světě. Reakce v Izraeli na tento zápasu určitě nějaká bude, ale lidé kolem basketbalu vědí, jak vyrovnaná naše skupina v Eurocupu je. Co se týče příštího zápasu, pojedeme hrát do nejtěžšího prostředí. Znám to dobře jako hráč i jako trenér. Budeme pod velkým tlakem. Jsem hrdý na hráče, jak zvládají cestování, ale přeci jen nikdy před zápasem přesně nevím, jaký tým budu koučovat. Přičítám to extrémní únavě z cestování. Užívejme se dnešní vítězství. 

Jason Richhráč Hapoel Jeruzalém
Jason Rich

Chtěl bych vyslovit uznání soupeři za jejich dnešní výkon. Měli jsme šanci zápas ukončit ve třetí čtvrtině, ale Nymburku se podařilo v zápase zůstat. Obecně si myslím, že Nymburk udělal přesně, co potřeboval a my jsme toto v celých čtyřiceti minutách neudělali. Myslím si, že jsme hráli v obraně tak, jak jsme chtěli a potřebovali, ale ne po dobu celých čtyřiceti minut.

Afik Nissimhráč Nymburka
Afik Nissim

Tento zápas byl ve světle minulé porážky od Cajasolu velice důležitý. Potřebovali jsme vyhrát. Pro mě, pro oba trenéry i pro Tre Simmonse to byl zvláštní zápas, protože máme k izraelskému basketbalu bližší vztah. První poločas byl zajímavý. Do druhého poločasu jsme přišli ještě lépe připraveni a dokázali jsme se dotáhnout zápas do vítězného konce.

Speciální motivace v zápase proti krajanům?

Já osobně osm let v Izraeli nehraji, ale samozřejmě to byl zvláštní zápas, především proto, že jsme hráli proti jednomu z nejlepších týmů v Izraeli. Druhým faktorem byl přímý přenos pro izraelskou televizi a to umocnilo jeho důležitost pro mě. Nejdůležitější je, že jsme zápas odehráli s maximálním úsilím vyhrát a nakonec jsme vyhráli.

I když jsme vyhráli, naše valorizace nebyla vysoká, dokonce jsme v ní prohráli. Co tomu říkáte?

Já se osobně moc na rating nedívám. Možná, že jsme neodehráli moc dobrý zápas na koukání, ale ani Jeruzalém nehrál dnes svůj nejlepší zápas. Klíčovou charakteristikou byla obrana, především v cloně a seběhnutí , kterou Hapoel hraje velmi často. Jak jsem řekl, nehráli jsme možná dobře, ale zvítězili jsme. To nám dalo šanci uspět v dalších bojích.

 
Radek Nečashráč Nymburka
Radek NečasPoslechněte si komentář Radka Nečase

Nainstalujte si Flash přehrávač.

Pavel Pumprlahráč Nymburka
Pavel PumprlaPoslechněte si hodnocení zápasu 

Nainstalujte si Flash přehrávač.

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.