LETOŠNÍ OSTRAVSKÁ PREMIÉRA

LETOŠNÍ OSTRAVSKÁ PREMIÉRA

Dnešním pokračováním Mattoni NBL bude od 18:00 hodin souboj s Ostravou, která se na rozdíl od loňské hubené sezony proklestila až mezi nejlepších šest týmů Mattoni NBL. 

Letos se poprvé potkáme s týmem Ostravy, se kterým máme ligovou bilanci velice příznivou. Z 35 odehraných zápasů jsme prohráli jen čtyřikrát, i když poslední dvě prohry se datují do sezony 2006/07, když jsme s nimi prohráli nejen v základní části, ale také v prvním kole play-off, které se hrálo systémem dvou vítězných zápasů a začínalo se na palubovce horšího týmu. V Nymburce však zatím ještě Ostravané nevyhráli (více o vzájemných zápasech). 

Před letošní sezonou udělal tým několik změn především mezi zahraničními hráči. Z minulé sezony zůstal jen Burke, který do Ostravy přišel jako záchrana v polovině února 2010. Odešel Mike Mitchell, po čtyři roky jedna z opor Ostravy a na jeho místo přišel zkušený, dnes čtyřiatřicetiletý Mason. Spolu s ním přišel skoro o deset let mladší Josh Gibson-Bascomb. Podzimní zranění ruky ho však vyřadilo na dlouhou dobu ze sestavy a vedení klubu přivedlo do týmu také Kanaďana Spagrunda, což byl čtvrtý mimounijní cizinec. Určitou dobu po uzdravení Gibsona si Ostrava ponechala v týmu všechny severoameričany a na soupisku pro utkání se vždy jeden nevešel. Komplikovanou situaci, kterou my známe z doby působení Adama Hesse, když se vrátil nečekaně Johnson, vyřešila Ostrava ukončením smlouvy s Gibsonem. „S Joshem jsme o tom mluvili a i on si uvědomoval, že to není ono, proto jsme hledali řešení, “ vysvětlil Ladislav Kudela. Posledním zahraničním hráčem je Polák Trybanski, který má z let 2002-04 zkušenosti z NBA.

V letošní sezoně se Ostravě v základní části dařilo. V prvních 10 kolech se výhry střídaly pravidelně s porážkami a v 11.kole se narodila první velká pecka ligy. Ostrava totiž porazila v Prostějově domácí Orly 85:88. Hrdinou utkání byl Lukáš Palyza s 29 body a valorizací 35. Toto vítězství nastartovalo velice dobrou druhou polovinu soutěže, ve které Ostrava prohrála jen třikrát v Novém Jičíně a Děčíně a doma s Prostějovem o čtyři body. V nadstavbě však má Ostrava jen jedno vítězství doma nad Děčínem o bod po Čížově trojce v závěrečné sekundě zápasu.

Střeleckými lídry Ostravy jsou všichni zámořští hráči. Jediným Čechem, který dokázal nastřílet v zápase dvouciferný počet bodů je Lukáš Palyza. On a Marek Stuchlý jako jediní odehráli všech 26 utkání Mattoni NBL, přičemž Palyza je třetím a Stuchlý čtvrtým nejvytěžovanějším hráčem týmu. Každý má na svém kontě více než 500 minut. Lukáš Palyza je také nejčastějším střelcem z perimetru (95 pokusů). Na doskoku hrají první housle opět zahraniční hráči Burke, Spagrund a Trybanski. Nejvšestrannějším hráčem je Spagrund s 17,4 valorizačními body na zápas. 

DOPLNĚNY názory před utkáním   
 
vloženo: 13.04.2011 06:43 / aktualizováno: 13.04.2011 09:27 / přečteno: 13891x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.