JEDEN Z KLÍČOVÝCH ZÁPASŮ

JEDEN Z KLÍČOVÝCH ZÁPASŮ

V neděli čeká naše basketbalisty důležitý zápas nadstavby Mattoni NBL. Soupeřem jim bude vítěz základní skupiny ligy Prostějov.

Prostějov si dobrou formu ze základní části přenesl i do nadstavbové skupiny A1. V ní má na svém kontě pouze jednu porážku a to z utkání s námi. I když v tomto utkání byl po většinu zápasu lepším týmem, nezvládl závěrečné dějství normální hrací doby a zcela zkolaboval v prodloužení, které jsme vyhráli o 8 bodů. 
I když má Prostějov s námi zatím zápornou bilanci vzájemných zápasů, když ze 42 vyhrál zatím jen 5, šance zvýšit si vítězstvím šance na první místo po nadstavbě bude pro domácí tým velkou motivací. 

Na pár postřehů jsme se zeptali Radka Nečase, který v Prostějově strávil dva roky v mezidobí, kdy nehrál v Nymburce. 

Jak důležitý zápas nás čeká?

Prostějov má jen jednu porážku s námi a v závěrečném účtování může hrát roli skóre ze vzájemného zápasu. Z tohoto pohledu je to důležitý zápas. My se ale musíme soustředit na náš výkon, a pokud budeme hrát tak, jak umíme, není důležité, kdo je náš soupeř. Zatím však v nadstavbě máme hluchá místa, kdy ztrácíme náskok a to by se mohlo v Prostějově hrubě vymstít. Po celý zápas musíme vycházet z dobré obrany a na útočné polovině co nejvíce pohybovat míčem, abychom dávali jednoduché koše.

Hraje se v Prostějově hůř než na jiných palubovkách?

Je to stejné jako v jiných venkovních zápasech. Domácí fanoušci i hráči budou hodně nahecovaní. Pokud my budeme hrát naši hru, je jedno, na jaké palubovce budeme hrát.

Dá se kalkulovat s tím, že ani porážka nás nevyřadí z možnosti být na prvním místě?

S tím nemůžeme počítat, my chceme vyhrát. Pochopitelně, kdyby se zápas v závěru vyvíjel pro nás špatně, mohli bychom takticky přizpůsobit hru potřebnému rozdílu. Já ale věřím v naše schopnosti, takže žádné kalkulace nebudou potřeba.

Jak ovlivnil hru Prostějova odchod Zagorace?

Přišli sice o kvalitního hráče, ale jak bylo vidět v minulých zápasech, velký význam to nemá. Prostějov i bez něj všechny zápasy vyhrál. Dostává se teď do rotace více Jarda Prášil na pozici čtyři, více hraje Hyzy. 

 
vloženo: 09.04.2011 14:08 / přečteno: 13132x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.