ÚSPĚCH NEJMLADŠÍCH MINIŽÁKŮ

ÚSPĚCH NEJMLADŠÍCH MINIŽÁKŮ

Nymburští minibasketbalisté ročníku 2000 a mladší si v Sadské vydobyli cenný úspěch v kvalifikaci o Národní finále nejmladších minižáků a postoupili.

Do kvalifikačního turnaje, který se konal o uplynulém víkendu v Sadské, se přihlásily čtyři týmy: ČEZ Basketball Nymburk, BC Kolín, BK Brandýs nad Labem a EBC Mělník. Systémem každý s každým se v šesti zápasech rozhodlo o postupujícím. Nymburk nominoval do týmu třináct hráčů z týmu mladších minižáků B, doplněných o dva hráče z týmu A Mareše a Pavlíčka, kteří splňovali podmínku roku narození 2000. Pro většinu hráčů byla tato sezona premiérová v oficiální soutěži, 
B-tým totiž letos poprvé startuje v krajském přeboru mladších minižáků. V této krajské soutěži v základní skupině porazili čtyřikrát Kolín a v nadstavbové skupině přemohli dvakrát Kladno.

Na turnaji měly trenérky Magda Nová a Eva Hubálková maximální počet patnácti hráčů, což zajišťovalo velkou možnost střídání v průběhu celého zápasu. Trenérky také tohoto bonusu jaksepatří využívaly. Při rotaci hráčů byli v mnohých chvílích ponecháni naši hráči bez střeleckých opor, přesto kvalita hry nijak výrazně neutrpěla. Ve všech zápasech bylo vidět, že se hráči naučili nejen basketbalovou abecedu driblinku, dvojtaktu nebo střelby, ale dokázali při hře i přemýšlet a nacházet v útoku přihrávkami volné spoluhráče na střelbu. V obraně si dokázali hráči vypomoci a soupeřům se jen velice těžko zahajovala hra vyhozením zpoza koncové nebo postranní čáry. Mnohokrát rozhodčí napočítali do pěti a soupeřům se nepodařilo zahájit hru (pro ty, kdož nevědí: Pokud se do pěti vteřin nepodaří týmu vyhodit zpoza čáry, ztrácí míč). Právě kolektivní výkon a skutečná radost ze hry byla velkou vrtulí, která hnala naše družstvo vstříc vítězstvím. Radost z vítězství a z dosažení cíle je kořením, které ochucuje tréninkovou činnost a dává tréninkům hmatatelný efekt. 

 

Našim prvním soupeřem byl BC Kolín, jediný tým, se kterým jsme se už v přeboru setkali. Naši v první čtvrtině předvedli výkon, který se očekával, ale ve druhé nebyly naše útočné snahy korunovány úspěchy a kolínští hráči jako jediní dokázali Nymburk v jedné čtvrtině porazit. Od třetí osmiminutovky už byl na palubovce jen jeden pán a to Nymburk. Kolínští hráči především v poslední čtvrtině doplatili na úzkou rotaci hráčů, protože do Sadské přijeli jen v jedenácti a poslední dvě minuty dohrávali po vyfaulování ve čtyřech. Naši chlapci dokázali v tomto zápase poprvé pokořit stovku. Jak se blížil konec utkání a na ukazateli skóre se naše číslo blížilo stovce, zvýšili jsme na maximum obranu při vyhazování soupeře zpod koše. Enormní snaha byla nakonec korunována pár vteřin před koncem zápasu kýženou stovkou. (fotografie)

 

Ve druhém zápase jsme se potkali tým EBC Mělník, který si ve druhé skupině krajského přeboru mladších minižáků vybojoval postup do finálové skupiny o 1. až 4.místo. V první čtvrtině bylo utkání vyrovnané. Trenéři Mělníka mohutně své svěřence podporovali a ti hlavně díky zkušenosti hráče s číslem 15 dokázali s našimi držet krok. Ještě ve druhé čtvrtině jsme byli trochu překvapení stylem hry soupeře, ale stále jsme dokázali pod kotel přikládat větší polínka než Mělník. Po přestávce jsme opět ubránili soupeře na jednociferném počtu bodů a navýšili jsme vedení na 29 bodů. V posledním hracím období, když už podpora trenérů z mělnické lavičky zcela ochabla, ochabla i hra jejich svěřenců a naši je doslova převálcovali. Zdálo se, že ani Mělník s námi nevydržel fyzicky až do poslední minuty. (fotografie)

 

V nedělním zápase nás čekal nejsnazší soupeř z Brandýsa. Na obranu hostů je třeba však poznamenat, že brandýští přijeli většinou s hráči ročníku 2002 a 2003, které podporovali jen dvě „dvoutisícovky“. Z dvaatřiceti minut se míč na naší obranné polovině vyskytoval jen sporadicky a jediné dva body Brandýsa v zápase nastřílel soupeř ze dvou šestek 2,5 vteřiny před koncem prvního hracího období, když jsme měli na svém kontě čtyři fauly a tedy trestem za pátý byly trestné hody. Ve zbývajícím čase se Brandýsu podařilo vystřelit na koš jen co by se dalo spočítat na prstech jedné ruky. Většina útoků končila ještě před dosažením půlící čáry. (fotografie)

 
Přehled našich výsledků:

Nymburk : Kolín    –   100:35            čtvrtiny: 30:7, 8:15, 25:6, 37:7

Nymburk : Mělník –     92:36            čtvrtiny: 16:8, 21:11, 20:9, 35:8

Nymburk : Brandýs     –   152:2              čtvrtiny: 36:2, 43:0, 41:0, 32:0

 
Další výsledky:

Brandýs : Mělník – 5:101

Brandýs : Kolín – 4:119

Kolín : Mělník – 53:75

 
Konečné pořadí
 DRUŽSTVO  Z  V SKÓRE   B
 1. ČEZ Basketball Nymburk  3 344:73 
 2. EBC Mělník 3 212:150 
 3. BC Kolín  207:179 
 4.BK Brandýs nad Labem 11:372 

Národní finále nejmladších minižáků se bude hrát za naší účasti v Litoměřicích od pátku 6.května do neděle 8.května.

Tabulka střelců
Obrázek
Družstvo 
tým nejmladších minižáků
Zleva nahoře: Nový, Bíma, Ndzahabato, Adamec, Broulík, Vrchota, Šebánek, Mareš, Vejvar, Tichý, Pavlíček
Zleva dole: Müller, Laš O, Krušínský, Soběslav
Trenérky zleva: Nová, Hubálková 
 
vloženo: 12.04.2011 01:46 / přečteno: 12149x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.