V SOBOTU PARDUBICE

V SOBOTU PARDUBICE

Zítra v podvečer od 18:00 hodin změříme síly s týmem, který nás jako poslední družstvo Mattoni NBL v Nymburce porazilo. 


Jinak s Pardubicemi máme, tak jako se všemi týmy, aktivní bilanci vzájemných zápasů. Celkem jsme s Východočechy odehráli 45 zápasů, z toho dva v Českém poháru a jeden v přípravě. Čtyřicetkrát jsme byli úspěšní a pět proher je rozloženo nepravidelně. První dvě prohry jsou z počátků našeho působení v Mattoni NBL, tedy v letech 2000-2001, kdy Pardubice hrály pod názvem svého generálního partnera Ostacolor, další tři prohry se datují až do roku 2010. Tou poslední je zápas v přípravě před letošní sezonou, když Pardubice polykaly již několik týdnů tréninkové dávky a naši hráči se spolu teprve seznamovali. Předchozí porážka byla ve třetí utkání semifinále Mattoni NBL na nymburské palubovce. Byla to pro soupeře historicky první výhra v Nymburce v Mattoni NBL a díky tomu se prodloužila série play-off na čtyři zápasy. Jediná prohra, o které tu zatím nepadlo slovo, je datována do povánočního času roku 2010, do období, kdy Nymburk prohrál tři zápasy v řadě. Začala to porážka v Prostějově, potom Pardubice a nakonec Nový Jičín. Paradoxem tohoto období byla vysoká výhra nad italskou Biellou jen tři dny po porážce od Pardubic.

       

Ronen Ginzburg

Pardubice ukazují v celé této sezoně, že jsou kvalitním družstvem a hrají velmi dobrou obranu. Celkově je tým postavený velice dobře. Ve svém středu nemají jednu nebo dvě individuality, mají deset vyrovnaných hráčů, kteří mohou kdykoliv naskočit do hry a ohrozit soupeře.

Na jaké úrovni je v Pardubicích poměr mezi individualitami a kolektivním výkonem?

Myslím si, že poměr určovat nejde. Jedná se o dobrý koktejl mezi individualitami a kolektivním výkonem. Oba tyto faktory jsou vyrovnané. 

Pardubice skočí pravděpodobně před play-off na 3.místě, tedy o stupeň výše než vloni. Posunula se také kvalita jejich hry nebo jen vypadl Nový Jičín z přední pozice?

V postavení se promítlo více skutečností. Pardubice sice hrají podobně jako vloni, ale určitě lépe. Novému Jičínu se letos tolik nedaří. Těžko to porovnávat s minulou sezonou, ale Pardubice si toto umístění po právu zaslouží.  

Pro umístění na prvním místě před P-O nám stačí jediné vítězství. Co uděláte proto, aby tato skutečnost neovlivnila negativně koncentraci na zápas?

My chceme vyhrát každý zápas bez ohledu na to, kolik zápasů je nutné vyhrát. To by mělo stačit k tomu, aby naši hráči byli dostatečně koncentrováni. Za druhé jsou naši hráči profesionálové a nesmí se nechat ovlivňovat takovými spekulacemi.  

Pardubice zažily totální kolaps s Děčínem. Odrazí se tato skutečnost v naší přípravě na utkání?

Před každým zápasem shlédneme zápasy našeho soupeře, takže se vlastně výsledek a průběh zápasu Pardubic s Děčínem v naší přípravě odrazí. Nedá se ale předpokládat, že by Pardubice dělaly stejné chyby, také ony se určitě poučí z minulého zápasu a nebudou chtít chyby opakovat. My se ale v přípravě vždy soustředíme více na vlastní výkon než hodnocení výkonu našeho soupeře.

 

Pavel Pumprla

Pardubice mají hodně vyrovnanou soupisku, což moc jiných týmů nemá. Třeba i Prostějov, který je výš v tabulce, se spoléhá na šest nebo sedm hráčů. Pardubice jsou schopny točit na křídle i pod košem a pokud byl Láďa Tóth, i na rozehrávce mohly plnohodnotně točit deset hráčů. Je to hodně podobné našemu týmu. Tím je náš soupeř nebezpečný.

Na internetu se objevily spekulace o finálové účasti Pardubic. Motivuje vás to více, abyste jim ukázali, když finále, tak žádná procházka růžovým sadem?

My potřebujeme dokazovat našim soupeřům ve všech zápasech, že i letos budeme v play-off suverénní. To není tím, že bychom měli hlavu v oblacích, ale chceme soupeřům ukázat, že spekulace o kvalitě našeho týmu jsou liché.

Mohou být Pardubice opravdu finálovým soupeřem?

Ano jsou, ale já osobně o chloupek více věřím Prostějovu, protože jeho výsledky ho více favorizují. Pokud by došlo na semifinále Pardubic s Prostějovem a hrálo se na plný počet zápasů, může širší soupiska Pardubic hrát roli.

Mají Pardubice kromě vyrovnaného kádru ještě nějaký X-faktor?

Ano. Pardubice před sezonou neproměnily nijak výrazně kádr, což je vždy hodně vidět. Trenér zná své hráče, každý zná svou roli a tým šlape stejně jako vloni.

První zápas byl více obranný. Mohou se teď diváci těšit na více bodů?

Těžko odhadovat. Počet bodů závisí na vývoji zápasů. Pokud se bude hrát rychle nahoru a dolů můžeme očekávat, že padne více bodů.
 
vloženo: 15.04.2011 08:55 / aktualizováno: 15.04.2011 14:38 / přečteno: 14529x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.