JUNIOŘI SEMLELI DĚČÍN

JUNIOŘI SEMLELI DĚČÍN

Nymburští junioři do 18 let vstoupili do play-off ligy své kategorie už o víkendu. Soupeřem jim byl ve dvou zápasech Děčín. 

Soupeř vedený známým děčínským trenérem Skokanem přijel sice vlakem v osmi a ještě o dvacet minut zpožděný, ale jeho kvalita tím neutrpěla. Třetí tým skupiny A se v sobotním zápase dostal do tempa rychleji, vedl 7:2 a na našich hráčích ležel balvan zodpovědnosti play-off. Ještě v první čtvrtině se podařilo domácím srovnat a jít do mírného vedení. Ve druhé desetiminutovce se nám však nedařilo. Spousta faulů dávala Děčínu možnost snadno skórovat z čáry trestných hodů. Prohra o 9 bodů pochopitelně změnila lídra před druhým poločasem. Trenér nymburských Pavel Beneš v šatně své svěřence namotivoval, a ti hostům vrátili porážku z druhé čtvrtiny a třetí hrací období vyhráli o deset. Kvalitní obrana v poslední čtvrtině nedovolila dát hostů ani deset bodů a tím se pětibodové vedení navýšilo až na konečný tucet. 
Ve druhém utkání už naši hráči sfoukli Děčín razantněji. První čtvrtina byla na rozjezd (jen 21:18), ale druhá už přinesla vynikající hru a hosté hořeli v obraně a působili bezzubě v útoku. Nebylo divu, že jsme druhou desetiminutovku vyhráli o 15 bodů. Výborná obrana a rychlé protiútoky – to byly dvě nejúdernější zbraně Nymburka. Výborná hra se ještě překopírovala do třetí čtvrtiny. V poslední čtvrtině se hrálo už jen na udržení skóre. Děčín ztrácel až 37 bodů, ale díky tomu, že trenér Beneš zapojil do hry všechny hráče, které měl k dispozici, hosté malinko korigovali naše výrazné vítězství. 
Kromě hry byla v hale i výborná atmosféra. Asistent trenéra Petr Svoboda řekl: „Velké poděkování patří našim příznivcům, kteří po oba dny byli pro náš tým velikou oporou, vytvořili jste perfektní domácí prostředí a jak se v basketbalových kruzích říká: "Byli jste opravdu naším šestým hráčem",děkujeme za Vaši podporu!“ 
Ti, kdož zápas viděli, jistě dají za pravdu, že utkání svou kvalitou, nasazením, ale i diváckou atraktivitou může směle konkurovat zápasům našeho Ačka v Mattoni NBL. Pokud vám v příští sezoně vyjde čas a přijdete se podívat a podpořit náš tým, rozhodně se na zápasech juniorů nebudete nudit. 

více najdete zde a zde  
fotografie zde  

 
vloženo: 19.04.2011 23:46 / aktualizováno: 20.04.2011 01:51 / přečteno: 12474x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.