SVĚDCI VYPOVÍDAJÍ

SVĚDCI VYPOVÍDAJÍ

Ohlédněme se ještě za sobotním zápasem ve výpovědích očitých a účastných svědků trenérů Budínského a Ginzburga, Sokyho, Bendyse, Oby, Kouby a Houšmena 


Pavel BUDÍNSKÝ

Dnes to bylo nejtěžší utkání ze všech tří. Nymburk nechtěl nic ponechat náhodě. V první čtvrtině hrál ve veliké rychlosti, nadoraz. My jsme byli pod velkým tlakem. Domácí nás manévrovali do těžkých pozic a nedávali jsme ani trestné hody. Jsem rád, že jsme se ani za nepříznivého stavu nevzdali a odehráli jsme utkání s hlavou nahoře. Dnes už bylo vidět, že některým klíčovým hráčům chybí energie. Tři zápasy s Nymburkem v tak rychlém sledu jsou prostě smrtonosné. Myslím, že jsme Nymburk docela dobře prověřili. Jedinou vadou na kráse je, že jsme nedokázali alespoň jednou soupeře porazit, abychom mohli být dekorováni před svými fanoušky. Byli jsme blízko, ale především Simmons s Nissimem nám ukázali, jak rozhodovat zápasy.

Jste spokojený s medailí?

Jsem. Letošní sezona byla trochu bláznivá. Jednak byl ne zcela ideální systém. Po základní části jsme to měli 16-4, byli jsme druzí za Prostějovem. To se vymazalo. Pak přišlo deset nesmírně těžkých zápasů nadstavby, do toho Český pohár v Opavě. Celé play-off jsme ukazovali pěkný basketbal a určitě na poměry v České republice Děčín zaujal spoustu neutrálních fanoušků tím, že odehrál dva zcela vyrovnané duely s Nymburkem.

 
Ronen GINZBURG

V prvních třech čtvrtinách jsme hráli nejlepší basketbal v této sezóně v Mattoni NBL. Hráli jsme dobře, dostatečně agresivně v obraně a chytře v útoku. Takový styl se mi líbil. Ve chvíli kdy jsme vedli o 28 jsme mentálně začali vypouštět, začali jsme dělat zbytečné chyby, dopouštěli se ztrát. Teď se můžeme začít koncentrovat na finále.

 
Ladislav SOKOLOVSKÝ

Od první minuty jsme hráli velice soustředěně, agresivně v obraně i útoku a padaly nám střely, které padnout měly a k tomu i nějaké šťastnější. Výsledkem byl náskok pětadvaceti bodů ve čtvrté čtvrtině. Pak jsme podvědomě vypustili, ale zápas jsme měli stále pod kontrolou.

Poučili jsme se z chyb v minulých zápasech nebo už tohoto měl Děčín plné zuby?

My jsme byli o mnoho agresivnější v obraně a také se nám dařilo v útoku a díky tomu šla i psychika nahoru daleko rychleji. Myslím, že Děčín má dobrou fyzičku. Trenér Budínský je známý pedant, který na fyzickou přípravu dbá. Možná Sanders mohl být více unavený.

Jaká byla série?

I když skončila 3:0 na zápasy, nebyla vůbec jednoduchá. Pro nás je to dobré poučení. Dnes jsme si odzkoušeli, jak bychom měli nastoupit do finále, s jakým nasazením a s jakou agresivitou.

Bylo to za poslední dobu jedno z nejtěžších semifinále?

(po chvilce) Já si vzpomínám jen na čtvrtfinále s Ostravou. To bylo hodně zamotané, ale v semifinále jsme ztratili jeden zápas vloni, ale v ostatních jsme vyhrávali vcelku v pohodě. Letos jsme asi měli hrát v prvních dvou zápasech lépe, ale nakonec i slabší výkon na postup stačil.

 
Petr BENDA

Tento zápas byl z celé série nejvydařenější. Poprvé ze všech zápasů semifinále jsme hráli od začátku agresivněji než soupeř. Dneska jsme se snažili jim to oplatit a hrát stejně jako oni. Běhali jsme častěji do rychlého protiútoku a soupeř v prvních pěti minutách vůbec nestíhal a náskok narostl až k deseti bodům.

Ale proti Děčínu sedm bodů nic neznamená….

Neznamená, ale díky našemu začátku jsme nabyli větší sebevědomí, že to dneska půjde. Nebáli jsme se vystřelit, nepřecházeli jsme pozice a tím pádem skóre pomalu narůstalo. Třicet minut jsme hráli perfektní obranu a nepouštěli jsme je do jednoduchých košů. Pokryli jsme jejich nejlepšího střelce Hatchera a až posledních pět minut dojem ze zápasu pokazilo.

Co se stalo, že nám soupeř dal v posledních pěti minutách přes deset bodů?

Všechno bylo z rychlého protiútoku. My jsme chodili jako blázni doskakovat a nikdo nezajišťoval obranu.

 
Michal KŘEMEN

Konečně to nebyly nervy jako v předchozích zápasech. Na konci sice soupeř dotahoval, ale náš náskok už byl tak velký, že jsme se nemuseli o výsledek strachovat. Na Děčínu bylo vidět, že z dvou proher už jsou přeci jen trochu zdrceni.

Co bylo příčinou našeho vedení na začátku zápasu?

Hráli jsme dobrou obranu a rychlé protiútoky. Z toho vyplynul náš náskok.

Tedy tak jste měli hrát celou sérii?

Pozor, Děčín je dobrý mančaft. Překvapením byl možná první zápas, Děčín je doma velice dobrý.

S celou sérií jsi spokojený?

Bylo to zajímavé, v prvních dvou zápasech to byly nervy. Vyrovnaný průběh přilákal i hodně fanoušků….. My jsme to tak udělali schválně, aby konečně přišli i diváci (smích).

 
Jakub HOUŠKA

Dneska jsme asi na vítězství pomýšlet nemohli. Nymburk na nás vlítnul od začátku. My jsme se snažili hrát rychleji než umíme, jen abychom se jim vyrovnali. Místo toho jsme dělali ztráty, které bychom jinak nedělali. Na konci jsme mohutně stahovali, ale to už bylo pozdě.

Myslíte, že kdybyste uhráli jedno vítězství, že by bylo vše úplně jiné?

Myslím, že ano. Dvakrát jsme k tomu měli tak hrozně blízko. Třeba první výhra tady mohla být velkou senzací. Kdybychom k dnešnímu zápasu jeli za stavu 2:0 pro nás nebo i za stavu 1:1, mohl být tento zápas úplně jiný.

Zlepšil se Nymburk nebo to bylo už vaší únavou?

Dneska na nás domácí opravdu vlítli jako v žádném předešlém zápase. Zlepšili se v přenosu míče i v rychlosti. Bylo vidět, že do toho dali obrovské množství energie.

S ohledem na takto vyrovnanou sérii, nebylo by lepší být třeba šestí a vyhnout se Nymburku?

(smích) To nevím. Nebylo by lepší být druzí? Pravdou je, že o této sérii by se dalo bez mrknutí oka říct, že to byla finálové série. A to nejen úžasnými zápasy, ale také atmosférou v obou městech. Je škoda, že televize vysílala jen jeden zápas.

Co dáte na svoje stránky?

Asi něco ve smyslu, že jsem hrdý na to, co jsme dokázali zároveň smutní, že jsme nedokázali alespoň jeden zápas vyhrát.

 
Pavel HOUŠKA

Proč jste se jako nejlepší střelec probudil až v posledním zápase?

No to bych taky rád věděl. Asi jsem si proti Ostravě vystřílel všech prach. První dvě utkání nebyla nic moc, až teď se zadařilo. Možná to bylo tím, že jsem byl v prvních dvou málo aktivní ve hře pod košem.

Co v dnešním zápase rozhodlo?

Obrana. V prvních dvou zápasech se nám dařilo velice dobře bránit. Jenže Nymburk nás za ta dvě utkání měl lépe načtené. Domácí dnes rychle pohybovali míčem a dávali z dálky.

Byly to ty dvě první trojky?

Nebyly rozhodující, ale už hodně napověděly. Navíc to nebyly jen trojky, ale i hodně dlouhé dvojky. Nechtěli jsme dostával lehké koše z bezprostřední vzdálenosti, to se nám vcelku dařilo.

Začali jste dotahovat pozdě. Myslíte, že by se to dalo zvládnout, kdybyste se do toho pustili dříve?

Těžko říct, ale Nymburk není včerejší, takže si to ohlídal a nám už taky trochu docházely síly.

Jste s bronzovou medailí spokojený?

Kdyby mi to někdo navrhl před sezonou, tak bych to bral,….. takže jsem spokojený.

 
 
vloženo: 22.05.2011 18:59 / přečteno: 10867x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.