TRENÉŘI SE PŘIPRAVUJÍ NA SOBOTU

TRENÉŘI SE PŘIPRAVUJÍ NA SOBOTU

Oba trenéři Budínský i Ginzburg jsou s dosavadním průběhu v podstatě spokojeni, i když pochopitelně ze stavu 2:0 na zápasy nemůže být děčínský lodivod nadšený.   


Pavel BUDÍNSKÝ

Karty jsou jasně rozdané, pokud nevyhrajeme, končí pro nás sezona. Cítím z hráčů stále odhodlání se o výsledek poprat, protože uplynulá dvě utkání nás nabudila a ukázala, že můžeme být rovnocenným soupeřem. To je nyní největší hnací motor. Psychicky je na tom Nymburk lépe. Jednak proto, že vede 2:0 na zápasy a za druhé, že hraje doma.

Každé utkání semifinále bylo jiné. V prvním padlo velice málo bodů, ve druhém to už bylo bodově „normálnější“. Čím si vysvětlujete takový rozdíl?

První utkání bylo více defenzivně laděné a my jsme zaskočili Nymburk tím, že jsme jim nedovolili jejich styl hry. Během utkání bylo vidět, že s tím mají problémy. Zdálo se, že byli překvapení, že nemohou skórovat z vnitřního prostoru a nedařilo se jim z dálky. Potom, co si oba týmy prohlédly video, oba trenéři našli, jak ty záporné stránky svého výkonu zlepšit. Hráči obou týmů si rady trenérů vzali k srdci. Na hráčích Nymburka bylo vidět, že se výrazně více pouští míč z ruky, snažili se řešit pick and roll více přihrávkou než driblinkem a zvýšili produktivitu. U nás to bylo to samé.

Tedy hráči dokázali pokyny trenérů převést do své hry…

Ano. Bylo jasné, že Nymburk nebude tolik předržovat balón, že nebudou k vidění tolik individuální akce Simmonse a Nissima. Víceúderový driblink vyměnili za snahu napíchnout obranu a míč vyhodit ven. Vyvářel si lepší pozice, aby se míč pohyboval po perimetru. Byla také vidět větší snaha po aktivní obraně, protože nastoupilo v jeden okamžik pět guardů. Tedy nejmenší sestava, kterou mohl trenér Ginzburg dát. Stejné to bylo i u našeho týmu. Udělali jsme nějaké korekce. Pro basketbal je dobré, že oba týmy dokáží myšlenky trenérů převést do praxe. Naši hráči chápou, že v případě, že nebudou dodržovat pokyny, nebudou moci hrát s Nymburkem tak vyrovnaný zápas.

Z chyb prvního utkání se oba týmy poučily. Jak tedy bude probíhat ten třetí zápas?

Šiju taktiku na třetí zápas. Pro nás to bude také o nastavení hlavy hráčů, abychom byli schopni a nebáli se vzít odpovědnost do vlastních rukou. Vypadá to, že mnozí jsou až příliš zaskočeni tím, že máme Nymburk už skoro na kolenou.

   

Ronen GINZBURG 
Jaká jsou Vaše očekávání?

Jsme v situaci, kdy vedeme2:0 na zápasy a nesmíme si dovolit žádné zaváhání a ztrátu koncentrace. Děčín ukázal, že je těžkým soupeřem a my proto musíme hrát tak, jak jsme hráli v některých částech minulého zápasu.

Jaký je klíč k výhře?

Tento zápas bude především o psychice. Musíme ho zvládnout mentálně. Druhým klíčem bude agresivita a fyzická hra. Musíme na Děčín hrát stejně tvrdě, jako oni na nás.

Zápasy s Děčínem v této sezóně otáčíme v náš prospěch, když už by málokdo věří v naší výhru. Kde bereme tu mentální sílu zápas zvrátit v náš prospěch?

Především je důležité říci, že ten první zápas semifinále jsme nijak neotáčeli, vedli jsme a kontrolovali zápas po celou dobu. Do prodloužení jsme šli jen díky naším hloupým chybám... Ale zpět k otázce. Zápasy umíme otočit především proto, že máme zkušené hráče. Máme hráče, kteří jsou psychicky silní a nejsou zvyklí sklopit hlavy, ale naopak si jdou pro vítězství i když je rozdíl ve skóre mnohem příznivější pro soupeře.

Vezměte si minulý zápas. Vrátili jsme se do něj třikrát, už jsme byli mínus devět bodů... Ne jednou nebo dvakrát, ale klidně i třikrát se vzchopit a otočit zápas, to svědčí o naší odolnosti a síle.

V Děčíně jsme zažili velmi hustou atmosféru, očekáváte podobný kotel i na domácí palubovce?

Moc bych si ho přál. Na té atmosféře v Děčíně měli podíl i naši fanoušci, kteří nás přijeli podpořit a i když byli v mnohem menším počtu než domácí, tak je bylo hodně slyšet! Já doufám, že se doma podaří zaplnit celou halu a že nás budou všichni dost hlasitě podporovat.

Nehrajeme si basket přeci sami pro sebe, ale především pro fanoušky!
 
vloženo: 20.05.2011 13:58 / přečteno: 9470x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.