PO UTKÁNÍ

PO UTKÁNÍ

Na pocity z utkání jsme se zeptali jednak trenéra Litoměřic Jana Šotnara a také Ládi Sokolovského, který sledoval se zájmem celý kvalifikační zápas U18.

Jan Šotnar
Jan Šotnar

Na týmu Nymburka nás překvapila vysoká úspěšnost střelby z dálky. Počítali jsme s tím, že když dokážeme zastavit Kříže a jejich tvrdou podkošovou hru, máme šanci tady uspět. Prohra o 42 bodů je propadák. Nestačili jsme hlavně v obraně. V prvním poločase jsem se snažil odehrát zápas s menší rotací sedmi hráčů, ale to se nám pak vymstilo ke konci druhé čtvrtiny. Soupeř nás pak přejel i fyzickou silou.

Katastrofální bylo asi i těch 17 bodů za poločas….

Přesně tak. Za stavu 4:6, který trval hrozně dlouhou dobu, jsme měli několik volných pozic ke střelbě, ale bohužel jsme nic neproměnili. My jsme potřebovali dostat Nymburk pod tlak, protože je to kvalitnější tým, ale to se nepovedlo.

Stav 4:6 svítil na ukazateli dobrých pět minut. Co jste tomu říkal?

Jednak se Nymburk trochu hledal, my jsme neproměňovali ty střely, o kterých jsem mluvil a také do první rotace nenastoupili Matějka a Kříž. Když se tito dva hráči dostali do tempa bylo to těžké. Kříž sice tolik bodů nedal, ale my jsme na něj vázali hodně našich sil a tím pádem byli volní jiní hráči a s velkou úspěšností své střelecké pokusy proměňovali.

Zklamán jste možná z dnešního zápasu. Jak jste byl spokojený s celou sezonou?

Sezona byla dobrá a nikdo jsme před tím nečekali, že bychom se mohli dostat tak daleko. Vloni jsme postoupili z krajského přeboru do ligy a letos jsme hráli o postup. To je podle mě dobrá vizitka naší práce.

Ublížilo vám, že Opava se odhlásila a vše záleželo jen na jediném utkání?

Vůbec ne. Měli jsme možnost hrát dva zápasy, jeden doma a jeden v Nymburce, ale to jsme odmítli. Nymburk je kvalitnější mančaft a jestli jsme měli postoupit, tak jsme museli překvapit v jednom zápase. Ve dvou zápasech by se kvalita projevila mnohem výrazněji.

Ladislav Sokolovský

Fialka a Sokol

Bylo vidět, že družstvo Nymburka je na tom kvalitou i fyzicky daleko lépe. Jen zpočátku zápasu mi přišli maličko nervózní, asi tolik lidí se na ně nikdy předtím nepřišlo podívat. Ve druhé čtvrtině si vytvořili výrazný náskok, který o utkání rozhodl. Velkým pozitivem družstva je, že si vytvořili výbornou partu, všichni táhli za jeden provaz, hrají velice kolektivně a domnívám se, že mají i hodně naběháno. Jejich obrana je v této kategorii nadprůměrně dobrá a myslím, že bude zajímavé sledovat, jak se jim bude dařit v příští sezoně v extralize.

Co tě v zápase zaujalo?

Jak mají výbornou partu. To je v této kategorii velice důležité. Bylo vidět, že si basket od druhé čtvrtiny užívají. Nejen hráči, kteří byli na palubovce, ale i ti, kteří seděli na střídačce a za střídačkou byli vtaženi do hry a měli radost z každého koše, z každé povedené akce.

Sledoval jsi i svého bývalého kolegu Pavla Beneše jako trenéra?

Pavel je hodně cílevědomý a bylo i vidět, že zápas hodně prožíval. Myslím si, že byl více zpocený než někteří hráči…. Víc slov už o Pavlovi neztratím; jak se říká: „Zápas vyhrávají hráči a prohrávají trenéři.“ (smích)  

 
vloženo: 21.05.2011 17:10 / přečteno: 12059x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.