O PRVNÍM FINÁLE

O PRVNÍM FINÁLE

Podívejte se na první finále s Prostějovem ještě očima aktérů zápasu. Odkaz na video ze zápasu v článku.

Peter Bálint

Gratuluji Nymburku a trenéru Ginzburgovi k vynikajícímu výkonu. Je třeba říct, že dnes byl Nymburk po celý zápas lepším týmem. Od začátku hrál velice agresivně v obraně, my po těžké sérii a dni volna jsme nebyli schopni zareagovat. To trvalo celý první poločas. Teprve ve druhém jsme se trochu aklimatizovali a byli jsme trochu schopni hrát s Nymburkem poměrně vyrovnanou partii. Myslím si, že zápas mohl skončit i větším rozdílem, ale Nymburk pak ve druhém poločase trochu polevil. Já doufám, že na další utkání budeme lépe připraveni. Trochu mě mrzí, že termínová listina je ještě horší než byla vloni, kdy jsme měli dva dni, abychom se na finále připravili, letos to byl je jeden den. To je hodně nešťastné a nepřinese to nic atraktivitě zápasů.

Mohl jste dnes něco dělat nebo jste mohl jen přihlížet?

Dnes jsem nemohl dělat vůbec nic. Od začátku zápasu bylo jasné, že se do něj budeme jen velice těžko dostávat. Nymburk byl jiné družstvo než Pardubice, které byly také průběhem semifinále unavenější. Teď přišel čerstvý tým s daleko vyšším nasazením, s daleko vyšší rychlostí a naše aklimatizace trvala strašně dlouho. Zápas bylo potřeba jen dohrát a myslet na ten, co nás čeká ve středu.

Dá se s tím něco dělat, máte jen den volna?

Máme den k dobru a můžeme se na Nymburk lépe připravit. Před tímto zápasem byl sice čas vlastně stejný, ale nejdříve bylo třeba přesedlat z jedné série, od jednoho soupeře ke druhému. Teď to bude o trochu jednodušší, protože hráči už vnímají, že jsou v nové sérii, to semifinálovou už z hlavy vytěsnili.   

 
Ronen Ginzburg

Dnes jsme odehráli dobrý zápas, proti dobrému týmu, který, jak řekl trenér Bálint, měl velmi těžký program v posledních dnech. I já jsem měl svoje obavy před začátkem utkání, protože jsme byli devět dní bez zápasu a nebyli jsme v ideálním zápasovém rytmu. Jsem šťastný z toho, jak jsme zápas začali. Uvědomme si, že je to pouze jedno utkání a v sérii nás čeká ještě mnohem více zápasů a každý může být jiný. Očekávám, že další zápasy budou daleko těžší než byl tento.  

 
Michal Křemen

Dnešní zápas jsme odehráli tak, jak jsme si řekli. Všechno nám vycházelo. Naše hra vyplývala z velice dobré a agresivní obrany a z ní pak ještě pramenily rychlé protiútoky a jednodušší koše. Myslím, že dnes jsme splnili na sto procent, co se od nás očekávalo. Doufám, že to tak bude pokračovat i v dalších zápasech.

Na střídačku jsi odkulhal. Jak vážné je tvoje zranění?

Uvidím zítra. Mám na kotníku nataženou šlachu a když se trochu více odrazím, bolí mě to. Už s tím trénuji 14 dní, doufám, že to bude zítra dobré a že budu moci hrát dál.

Byla vytažená obrana náš záměr?

Nechtěli jsme soupeře pouštět do lehkých střel a hlavně jsme chtěli, aby se rozehrávač Lawrence nedostával moc k míči, což se i dařilo, takže hru museli organizovat jiní.

 
Ladislav Sokolovský

Dnešní zápas jsme začali na úrovni, na kterou máme. Myslím si, že to byl jeden z našich nejlepších startů do nějakého utkání v české lize. Opravdu jsme se dokázali výborně připravit a mít správné nasazení. První čtvrtina určila ráz celému utkání. Druhý poločas se po nějakých pěti minutách vlastně jen dohrával. Prostějov prostřídal, dal tam mladé hráče, ale ti nehráli nijak špatně. Myslím, že to mělo i ve druhém poločase svou úroveň, i když ne tak dobrou jako v prvním.

Byl to tedy váš cíl, je zmáčknout hned na začátku?

My chceme v každém zápase…Teď se hraje o hodně. Finálová atmosféra je cítit i na tréninku a před zápasem. Soustředění na daleko vyšší úrovni než před tím. 

Devět dní výpadku tedy nebylo vidět…

Stejné by to bylo, i kdybychom měli méně nebo více dní volna. Všechno je o hlavě a ta byla dnes nastavena dobře.

Co bylo dnes naší největší devizou?

Dokázali jsme hrát hodně rychle dopředu a dali jsme hodně snadných košů. Prostějov měl problémy se vracet, musel často střídat, protože v šesti takový zápas hrát nemohou. Díky tomu klesá úroveň jejich sestavy.

 
Radek Nečas

Vedeme 1:0, jsme za to rádi, ale nic to neznamená. Do dalších zápasů si musíme přenést pozitiva z dnešního utkání, především to, jak jsme do zápasu vlétli. Se stejným entusiasmem musíme nastoupit i ve středu a diktovat tempo jako dneska. Největší radost mám z toho, jak jsme dnes pouštěli balón dopředu, jak jsme lítali po hřišti. Dneska měl soupeř problémy nás i faulovat, aby nás zastavil. Dávali jsme nezvykle moc jednoduchých košů, což se nám po celé play-off zatím tolik nedařilo ani v jednom zápase.

Co bylo vašim největším úkolem a jak jste ho splnili?

Vědomi si kvality Lawrence jsme se snažili ho co nejvíce oddělit od míče a přibrzdit. Mike (Lenzly) odvedl na začátku fantastickou práci, proto si myslím, že jsme tento úkol zvládli na výbornou. Mike hrál výborně i na útočné polovině a svou hrou nás „nakopl“ do celého zápasu. Dneska to byl jeho zápas.  


Benas Veikalas

Nymburk odvedl v dnešním zápase velmi dobrou práci. Do zápasu vstoupili velmi dobře připraveni, byli velice silní v obraně a to vedlo k našemu velkém počtu ztracených míčů. Nymburk hrál s velkou intenzitou. Po skončení prvního poločasu pokračovali v dobré hře a pro nás bylo těžké, abychom dotáhli jejich vedení a dostali se zpátky do zápasu. 

 
David Marek

Totálně jsme nezvládli začátek zápasu. Pustili jsme Nymburk do několika rychlých protiútoků, měli jsme hodně ztrát a tím jsme si hodně komplikovali život. Nymburk se dostal na koně a my jsme nebyli schopni ho ubránit. Ani jednou jsme se nedostali do rychlého protiútoku a stále jsem dobývali domácí koš při hře pět na pět.

Do jaké míry to bylo způsobeno rychlým sledem zápasů?

Nechci se vymlouvat na to, že Nymburk měl více času se připravit na zápas proti nám. Je to ale opravdu těžké se na tým jako je Nymburk připravit během jednoho dne. Teď máme den k dobru, tak snad zlepšíme vše, co bychom měli.

Překvapil vás Nymburk vytaženou obranou, kterou letos v české lize tak často nepraktikoval?

Dnešní výsledek nebyl o tom, že by nás Nymburk překvapil, my jsme ten zápas nezvládli. My jsme ho nezvládli hlavou. Vytvářeli jsme hodně nevynucených ztrát a tím jsme ovlivnili konečný výsledek. Od Nymburka, eurocupového týmu, totiž musíte čekat všechno, proto se v tomto případě nedá hovořit o překvapení.

Máte opět 48 hodin na přípravu, Bude to stačit?

Doufám…. Uvidíme ve středu.
 
Kyle Landry

Nymburk na nás zatlačil v defenzívě a sám proměňoval koše v útoku. My musíme pro příště zamakat jak v obraně, tak i útoku a zbavit se zbytečných ztrát, kterými jsme soupeři dovolili navyšovat skóre.

Nebyli jste dnes nervózní?

Ne, proti Nymburku jsme hráli již dvakrát v sezóně, není důvod být nervózní.

Začátek zápasu pro Vás asi nebyl lehký...

Ano, to je pravda. Ale nějak bych dnešní zápas nepřeceňoval, musíme se dostat přes prohru a soustředit se na další zápasy.

Máte jen 48 hodin do dalšího zápasu, je to dostatek času na přípravu?

Lepší než kdybychom museli hrát hned druhý den. Každá chvíle nám prospěje. Doufám, že bude čas si odpočinout a připravit se na středeční zápas.

Co musíte do příště zlepšit?

Všechno. Dali jsme soupeři šanci na spoustu jednoduchých košů, to musíme do příště napravit.


Video ze zápasu najdete v galerii  . 

 
vloženo: 31.05.2011 10:15 / přečteno: 11204x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.