ZÍTRA PROTI DĚČÍNU

ZÍTRA PROTI DĚČÍNU

V pátek od 18 hodin sehrajeme odvetné utkání proti našemu zatím jedinému přemožiteli v Mattoni NBL v této sezoně družstvu BK Děčín. 

Před touto sezonou nemusel trenér Budínský o sestavě nijak dlouho přemýšlet. Odešel pouze Hatcher (po třech sezonách), který v této sezoně hájí žluté barvy kyperského Keravnosu a je spoluhráčem Aleše Chána. S Williamem odešlo průměrně 14,5 bodů na zápas. Na stejnou pozici vedení klubu našlo Johna Boyera, Američana s českým pasem. „Je to jiný typ hráče,“ odrazoval hned od začátku srovnání kouč Děčína. Větší komplikace nastaly, když s diagnózou zánětu jater přišel Miroslav Soukup. Navíc v té době měl zdravotní problémy Pavel Houška a situace pod košem byla nepřijatelná. Do týmu se proto vrátil Tarvis Williams. Vytáhlé vyšší křídlo už za Děčín startovalo v sezonách 2004/05 a 2008/09. V sezoně 08/09 přišel také jako náhrada za Johna Ofoegbu, který se zranil. Poslední změnou na soupisce Pavla Budínského je nedávný odchod Antonína Pištěckého, který požádal o ukončení smlouvy z důvodu nízkého vytížení v zápasech.

V letošním ročníku Mattoni NBL je Děčín na 5. místě s dvoubodovým náskokem před šestým USK. Na domácí palubovce je zatím Děčín společně s námi jedním neporaženým týmem. Na venkovním hřišti už výkony Děčína nejsou tak dobré. Z devíti zápasů prohrál už pětkrát (Prostějov, Pardubice, Levice, USK, Kolín) a kromě posledního zápasu na USK to byly vždy dvouciferné prohry. Nicméně není radno Děčín podceňovat. Jeho týmový duch je jednoznačně jeho silnou stránkou.

S Děčínem jsme se utkali celkem v pětapadesáti zápasech, z nichž 48 bylo vítězných. Porážkou skončil právě poslední zápas letošního ročníku Mattoni NBL V Děčíně jsme prohráli vysoko 48:75. V paměti můžete mít i porážkuz posledního dne před koncem roku (78:86) a v odvetě si pak Děčín od nás odvezl zatím největší ranec v historii vzájemných zápasů 107:54 (o 53 bodů).

 

Názory Ronena Ginzburga před utkáním s Děčínem

Je Děčín nevyzpytatelným týmem?

Nerad bych mluvil o nevyzpytatelnosti Děčína, protože finální výsledek zápasu a celý průběh závisí především na nás než na soupeři a podle toho se chováme a soustředíme veškerou energii na náš výkon. Odpověď by byla: Děčín je velmi dobrým týmem.

Co patří k nejsilnějším stránkám soupeře?

Děčín má velice dobře vybalancovaný tým a vládne v něm dobrá týmová chemie už po několik let. Jsou schopni porážet jakýkoliv tým, a to že jsou silným týmem, nám ukázali v našem prvním střetnutí, kdy nás porazili.

Děčín je jediným týmem, se kterým jsme letos prohráli. Vidíte v této skutečnosti větší díl motivace?

Nelze mluvit o vyšší nebo nižší motivaci, my jsme motivováni na každý zápas a je jedno, se kterým týmem hrajeme. Jsme tým profesionálů a chceme vyhrávat nad každým soupeřem, jako by žádná historie neexistovala. Tedy odpověď je: já jako trenér žádnou vyšší motivaci necítím.

Během 48 hodin hrajeme dva těžké zápasy. Ovlivní to nějak nasazení hráčů do soupisky?

My nemůžeme žít v osmačtyřicetihodinových cyklech.  To, že hrajeme dva těžké zápasy ve dvou dnech za sebou, pro nás není nic nového. My spíše pracujeme v dlouhých cyklech zhruba kolem měsíce a nad těmito dvěma konkrétními zápasy neuvažujeme izolovaně. Nasazování hráčů do zápasu se řídí mnoha proměnnými a stejně to bude i před dvojzápasem Děčín – Gdyně. 

 
 
vloženo: 01.12.2011 12:21 / přečteno: 10239x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.