DRTIVÁ PŘEVAHA PO PŘESTÁVCE

DRTIVÁ PŘEVAHA PO PŘESTÁVCE

Nymburští basketbalisté odehráli utkání proti slovenskému mistrovi v Levic podle šablony číslo dvě, tedy pomalý začátek a skvělý závěr.

Trenér Ginzburg nechal odpočívat jako tradičně Tre Simmonse a Eugena Lawrence, bohužel také už tradičně Šime Špralju a tentokrát k nim jako v minulém týdnu přidal Pavla Pumprlu. Do základní pětky se tak postavili Tomáš Vyoral, Mike Lenzly, Michal Křemen, Radek Nečas a Petr Benda. Soupeř poslal na rozehrávku Davida Marka s ovázaným malíčkem, na pozici nižšího křídla vyběhl Keaton Grant a od první čtvrtiny plnil svou roli snipera a po deseti minutách měl na kontě 9 bodů. Dále ve výběru trenéra Bálinta nastoupili dvě nové posily Kanaďan Hallett, Chorvat Modrić a Slovák Sýkora.

Během první čtvrtiny se hostí dostávali do střeleckých pozic poměrně snadno, protože naše obrana nebyla příliš agresivní. Střelba z pole byla u obou týmů vyrovnaná, zaostávali jsme na doskoku. Levice se dostaly až do šestibodového vedení, poprvé ve 4.minutě (6:12) a pak ještě v 8.minutě (13:19). Na konci čtvrtiny jsme přeci jen ještě soupeře dotáhli na 21:23 zásluhou střídajících Wilsona, Naymicka a Abramse. Lavička nakonec měla na svědomí 11 našich bodů, střídající hráči Levic jen 4. Přesně po minutě druhé čtvrtiny vystřelil za tři body Sokol a po deseti minutách ve ztrátě jsme se dostali do vedení, které jsem už do konce utkání nepustili. Zpočátku se nás bojovně hrající hosté drželi, ale zlepšená obrana už je nepustila střelecky nad dvacet bodů. My jsme navíc útok vyšperkovali ještrě dvěma trojkami, když se trefil Palyza a Lenzly. Třetí čtvrtina přinesla zcela jiný obrázek než úvod utkání. Naši se dostali do výrazné bodové převahy a dovolili se Levicím posunout jen o čtyři body výše. Vynikající plastická obrana se často omotávala ve dvojicích kolem hráčů s míčem a ti se tak prosadili jen dvěma body v prvních pěti minutách a dvěma body ve druhých pěti minutách. Jak se bodový rozdíl začal hrozivě zvětšovat, začali i naši hráči hnáni publikem, kterému se pochopitelně takový obrázek zápasu líbil, pouštět do efektních akci. Ve druhém poločase nebyla nouze o smečované koše, obouruč v podání Drewa Naymicka nebo Petra Bendy, či smeč Ládi Sokolovského, kterého ještě chvíli provázela ozvěna ze skandovaného jména. Útočný galavečer pak natáhl rozdíl na 36 bodů. Škoda, že zůstalo jen u čekání na stovku. 
Konečný výsledek: 97:61

Doplněny fotografie zde  
 
vloženo: 17.12.2011 09:21 / aktualizováno: 17.12.2011 13:12 / přečteno: 9030x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.